Notranjska
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.4 od 19 glasov Ocenite to novico!
Novinarsko državno prvenstvo 2016
Batagelj pravi, da želi prispevati k temu, da bi se Cerkljansko uvrstilo na turistični zemljevid. Foto: MMC RTV SLO/T. O.

Dodaj v

Postojnska jama namerava prevzeti Certo Holding

Na Cerkljanskem previdni
5. avgust 2017 ob 17:36
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA, Radio Slovenija

Družba Postojnska jama je sporočila, da namerava objaviti prevzemno ponudbo za delnice Certe Holdinga, to je družbe pooblaščenke, ki ima v posredni lasti tudi hotel in smučišče Cerkno.

Obetajo si predvsem sinergij pri nadaljnjem razvoju turizma.

Prevzemnik bo prevzemno ponudbo objavil najpozneje v 30 in ne prej kot v 10 dneh. Dejavnosti v povezavi s tem zanjo vodi NLB, je razvidno iz današnje javne objave v Primorskih novicah.

Certa Holding je izdajatelj 2,46 milijona delnic, s katerimi se ne trguje na borzi. Delnice je pred časom od malih delničarjev kupoval konzorcij skritih prevzemnikov, ki so sprli Cerkljane.

Po pisanju današnjih Primorskih novic direktor Postojnske jame Marjan Batagelj ne ve, ali bodo ti delnice prodali. Kot je še povedal za časopis, pa računa na približno 1,9 milijona delnic, ki jih posedujejo mali delničarji. Batagelj želi prispevati k temu, da bi se Cerkljansko uvrstilo na turistični zemljevid. "V sodelovanju s Postojnsko jamo, našimi delavci in cerkljanskimi ljudmi lahko botrujemo preboju," je dejal za časopis.

Previdnejši pa so v društvu Za uspešnejši razvoj Cerkljanske, je za Radio Slovenija poročala Nina Brus. Prevzemna namera je bila namreč objavljena manj kot mesec dni pred novo skupščino Certe Holdinga, potem ko še vedno ni dokončno odločeno o legitimnosti lanske skupščine in na njej sprejetih sklepov.

T. H.
Prijavi napako
Komentarji
veza
# 05.08.2017 ob 18:43
Batagelj bi dejansko pospešil razvoj Cerknega, prevzeti mora še Lipico in potem bo zaokrožil zadeve!
Kvattro
# 06.08.2017 ob 01:12
TIGR, se strinjam to z s.p.-ji, ampak to dela danes ogrooomno podjetij..
Na državi je, da to prepreči. Vsak, ki ima svoje podjetje, bo pač posloval zanj najbolj optimalno.
Nekdo, ki prevzame slabo poslujočo družbo, in jo spremeni v generator denarja; vsa čast, le naprej. Če pa so kakšne nepravilnosti, je pa na FURSu, da jih odkrije in kaznuje.
itak
# 05.08.2017 ob 21:02
Bataglej je dokazal da zna in zmore !
mike wazowski
# 06.08.2017 ob 11:49
S Cerkljani ni šale, zato veliko sreče Batagelj...
nevem
# 06.08.2017 ob 21:06
Batagelj se je dokazal na vseh projektih, ki si jih je lotil. Zaenkrat takim ljudem zaupam. In ne vidim bojazni za prekomerne eksploatacije na račun zaposlenih. Brez dela pa seveda ni jela. In tega naj se zavedajo vsi, ki mislijo le na zaslužek.
Veseli me, da se je orientiral tudi na Jezersko. Z nakupom hotela "Kompas".
Zatorej Cerkljani... niste edini... in ne mečite polen pod noge ljudem, ki vedo kaj delajo. Ne le zase.
slovenskisin
# 07.08.2017 ob 13:49
haha. spet vsi pametni :D ah Slovenci, kak smo mi narod:)
Skippy
# 06.08.2017 ob 23:29
S konji se ukvarjajo ljudje ki to znajo.

Finančni rezultati to dokazujejo ... da, da.
Skippy
# 06.08.2017 ob 23:28
Pa spomnimo se, kakšen direndaj je bil tu gor v komentarjih ... jamo nam bo odpeljal ... a se spomnite?

@Banban
od jame imate največ, kar je možno. Rekordno število nočitev (in s tem povezane takse), rekordno število turistov in s tem povezano zapravljanje, polno mesto itd.
Banban
# 06.08.2017 ob 06:21
Cerkno in cerkljani, vso sreco. Potrebovali jo boste.

@Kvattro, Postojna in postojncani imajo od jame najmanj kar je mozno. Folk na pogodbah, predvsem subvencionirani z zavoda, ne dozivijo podalsanj, minimalci so stondard za vsa delovna mesta....ogled jame je zreduciran na gol minimum...
Veza, Lipice verjetno ne bo prevzel nikoli. Prevec dela, premalo prostora za "optimizicijo". S konji se ukvarjajo ljudje ki to znajo. Poceni delovna sila z zavoda. Tam ne pride v postev.
zozozo
# 07.08.2017 ob 08:20
Postojna in postojncani imajo od jame najmanj kar je mozno.

Ima pa ta Batagelj hud fan club na tem forumu. In to vedno čisto na osebni ravni, nihče ne hvali firme, ampak vedno poveličujejo njega osebno. Še kar hecno.
TIGR
# 05.08.2017 ob 22:36
Z vsem spoštovanjem ampak naj g. Batagelj pove še kakšne so plače zaposlenih...to pove marsikaj in kakšne finte se gredo (razno s.p.-jevstvo itd).
Kazalo