Batagelj pravi, da želi prispevati k temu, da bi se Cerkljansko uvrstilo na turistični zemljevid. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Batagelj pravi, da želi prispevati k temu, da bi se Cerkljansko uvrstilo na turistični zemljevid. Foto: MMC RTV SLO/T. O.

Obetajo si predvsem sinergij pri nadaljnjem razvoju turizma.

Prevzemnik bo prevzemno ponudbo objavil najpozneje v 30 in ne prej kot v 10 dneh. Dejavnosti v povezavi s tem zanjo vodi NLB, je razvidno iz današnje javne objave v Primorskih novicah.

Certa Holding je izdajatelj 2,46 milijona delnic, s katerimi se ne trguje na borzi. Delnice je pred časom od malih delničarjev kupoval konzorcij skritih prevzemnikov, ki so sprli Cerkljane.

Po pisanju današnjih Primorskih novic direktor Postojnske jame Marjan Batagelj ne ve, ali bodo ti delnice prodali. Kot je še povedal za časopis, pa računa na približno 1,9 milijona delnic, ki jih posedujejo mali delničarji. Batagelj želi prispevati k temu, da bi se Cerkljansko uvrstilo na turistični zemljevid. "V sodelovanju s Postojnsko jamo, našimi delavci in cerkljanskimi ljudmi lahko botrujemo preboju," je dejal za časopis.

Previdnejši pa so v društvu Za uspešnejši razvoj Cerkljanske, je za Radio Slovenija poročala Nina Brus. Prevzemna namera je bila namreč objavljena manj kot mesec dni pred novo skupščino Certe Holdinga, potem ko še vedno ni dokončno odločeno o legitimnosti lanske skupščine in na njej sprejetih sklepov.