V Bistrici ob Sotli so ponosni na šolo, ki ob uradnem nosi tudi nekdanje ime Marije Broz. Foto: Suzana Vahtarić
V Bistrici ob Sotli so ponosni na šolo, ki ob uradnem nosi tudi nekdanje ime Marije Broz. Foto: Suzana Vahtarić
Ob energetski sanaciji so uredili tudi stopnišče, ki vodi do športnih površin.
Ob energetski sanaciji so uredili tudi stopnišče, ki vodi do športnih površin. Foto: Suzana Vahtarić

V tem šolskem letu so dokončali zamenjavo oken in vrat, toplotno izolirali celoten objekt s telovadnico, izolirali so tudi streho, prenovili kurilnico s prehodom na nov energent in jo povezali s sosednjo staro šolo, ki so jo pred nekaj leti prenovili in tako rešili prostorsko stisko. Občina Bistrica ob Sotli je na razpisu ministrstva za lokalno samoupravo za energetsko sanacijo šole pridobila 370 tisoč evrov nepovratnih sredstev.

Ravnatelj Bogomir Marčinković je dejal, da bodo z energetsko sanacijo in spremembo energenta prihranki okoli 50 odstotkov letno, prihranke pa bodo po zagotovilu župana Franja Debelaka v naslednjih letih vrnili v šolo; v nadstandard otrok in dodatne programe. "Veseli smo, da župan tako razmišlja, ker vlaganje v mlade je vlaganje v prihodnost, tega se vsi skupaj veselimo," je zbranim trem generacijam dejal ravnatelj.

V teh dneh bodo asfaltirali manjši dostopni krak pred vhodom v šolo, ki vodi do kuhinje, v petletnem programu pa želijo razširiti telovadnici v manjšo športno dvorano, ker si večje športne dvorane zaradi omejitev prostora ne moremo privoščiti in še vedno načrtujejo nov vrtec, vendar čakajo, kot je dejal ravnatelj, na kakšen javni razpis od države. Projekt za vrtec je pripravljen, na nove prostore čaka okoli 60 vrtičkarjev, na šoli je 168 učencev.

V Bistrici ob Sotli v maju tradicionalno zaznamujejo dan šole, letos je bil že 35. dan, zadnja leta pripravijo druženje treh generacij. Učenci so se s starši in dedki ter babicami podali na lahkoten pohod po okolici. Nato so na igrišču nadaljevali druženje s športnimi igrami med učenci, učitelji in starši. Ob dnevu šole tradicionalno izpostavijo vidne dosežke učencev, ravnatelj pa je imel veliko dela, da je poimenoval vse, ki so letos šoli prinesli priznanja.