Tako bo od nedelje videti Slovenska cesta v Ljubljani. Foto: MOL
Tako bo od nedelje videti Slovenska cesta v Ljubljani. Foto: MOL

Odsek Slovenske ceste med Šubičevo in Gosposvetsko cesto bo tako zaprt za vsa motorna vozila, razen za mestne avtobuse in taksije. Dovoljen pa bo dostop stanovalcem in za dostavo, pa tudi dostop do centralne pošte in do hotela Slon. Na preostalih odsekih Slovenske ceste - med Šubičevo ulico in Aškerčevo cesto ter med Gosposvetsko in Tivolsko cesto - bo motorni promet tekel v dveh smereh po dveh voznih pasovih.

Spremembe bodo tudi v voznem redu mestnih avtobusov - številki 1 in 6 bosta zjutraj vozili še pogoste, linija 13 proti Sostremu ne bo več potekala po Tivolski cesti na Gosposvetsko cesto mimo Kolizeja, temveč po Slovenski mimo Bavarskega dvora (Kozolec). Trasa linije 20 bo potekala od parkirišča P+R Fužine po Dalmatinovi in ustavljala na postajališčih Dalmatinova, Turist, Ilirska, Hrvatski trg (novo postajališče na Ilirski), Klinični center ter v nasprotni smeri Klinični center, Hrvatski trg (na Rozmanovi ulici), Ilirska, Tavčarjeva, Bavarski dvor.

Na spremenjeni trasi linije 20 v smeri P+R Stožice bo postajališče Hrvatski trg nasproti cerkve sv. Petra ukinjeno, študentje in dijaki, ki so do zdaj uporabljali linijo 20 za prevoz do izobraževalnih institucij na Aškerčevi, pa morajo po novem prestopati. Za prevoz do fakultete ali šole lahko uporabljajo liniji 2 in 11, ki imata nespremenjeno traso. Prestopanje med linijami je omogočeno na celotnem odseku Zaloške ceste, kjer imajo linije 2, 9, 11, 20 in 25 skupno traso, so sporočili iz LPP-ja.