Sneg je
Sneg je "obliž na rane" žičničarjem po slabih decembru in januarju. Foto: MMC RTV SLO/Jan Novak

Takoj ko se podamo malce višje v hribe, nas pričaka več deset centimetrov snega in res prava zima, odlična za igro na snegu ali pa prve smučarske zavoje. Prave zimske počitnice torej. Da je na Soriški planini padlo že 80 centimetrov snega, si bo še kako dobro zapomnil lastnik vozila, ki je obstalo na parkirišču.
Pestro zimsko vzdušje vlada tudi v Bohinju. Po res slabih decembru in januarju so si tamkajšnji turistični delavci zdaj le malce oddahnili.

"Na rano smo vsaj delno naredili obliž. Z zimskimi počitnicami smo delno zadovoljni, tukaj se številke gibljejo: hoteli so zasedeni od 60- do 80-odstotno, zasebne namestitve nekoliko manj, veliko pričakujemo tudi od drugega dela počitnic," je izjavil Klemen Langus s Turizma Bohinj.

Polno otroškega živžava je tudi na kranjskogorskih smučiščih, turistične kapacitete so skoraj 100-odstotno zasedene. "Seveda se pa še najde kakšna prosta soba. Vsa naša smučišča so odlično obiskana. Največ gostov trenutno je iz Slovenije, veliko pa imamo tudi gostov iz Anglije," je povedala Mirjam Žerjav iz LTO-ja Kranjska Gora.

Na Gorenjskem torej res vlada pravo zimsko počitniško vzdušje, obilica snega riše nasmehe šolarjem, malo manj, zlasti ob napovedani novi pošiljki snega, pa voznikom na cestah.

Počitniško vzdušje na Gorenjskem
Počitniško vzdušje na Gorenjskem