Boris Popovič je javno oznanil, da so ga s podkupnino poskušali prisiliti, da bi se odpovedal predkupni pravici za Hotel Koper. Foto: BoBo
Boris Popovič je javno oznanil, da so ga s podkupnino poskušali prisiliti, da bi se odpovedal predkupni pravici za Hotel Koper. Foto: BoBo
Lažna prijava koprskega župana

Policija je namreč po zaslišanju osumljenega upokojenca in nekakšnega lobista Blaža Davidovskega, na katerega je v ovadbi namigoval Popovič, in več prič ugotovila, da Popoviča nihče ni hotel ne podkupiti niti mu grozil. Zadeva je za policijo in tožilstvo končana.

Kmalu po začetku postopka prodaje Hotela Koper, ko se je izkazalo, da se za nakup poteguje koprski gostinec Aleš Piščanec, ki v hotelu upravlja najet lokal, je občina Koper začela uveljavljati predkupno pravico. Kmalu zatem je Popovič javno oznanil, da so ga s podkupnino poskušali prisiliti, da bi se odpovedal predkupni pravici. Ko v to ni privolil, pa naj bi mu začeli groziti, tudi s smrtjo.

Vrečka na glavo, vožnja v prtljažniku
Popovič za svoje navedbe ni predložil nobenih dokazov, telefonskih izpiskov ali sporočil, ovadbo je oprl na pogovore z lastnikom zdaj že ugasle portoroške varnostne službe Gymko Nenadom Vujinovićem, ki naj bi mu povedal za grožnje. Vujinović naj bi namreč razpolagal s podatki, da določene osebe - kriminalci na Popoviča pripravljajo napad, kar naj bi slišal v Srbiji, kjer se je tik pred tem mudil. Šlo naj bi za zelo nevarne ljudi, organiziral pa naj bi jih lobist Blažo Davidovski. Vujinovič naj bi Popoviču še povedal, da gre za kriminalce, ki lahko tudi ugrabijo koga, določenim osebam pa naj bi na glave nadeli vrečke in jih prevažali v prtljažnikih avtomobilov. Popovič je policiji navedel, da je prepričan, da Davidovski te kriminalce pozna.

Vujinović zanika, da bi Popoviču govoril o grožnjah in napadu
Toda Vujinović je med policijskim zaslišanjem navedbe Popoviča zanikal. Povedal je, da se je v Srbiji in v Portorožu res sešel z Davidovskim, pogovarjala sta se tudi o nakupu Hotela Koper, vendar Davidovski na srečanju ni izrekel nikakršnih groženj zoper Popoviča. Vojinovič je prav tako zanikal, da bi Popoviču povedal, da kdor koli pripravlja napad nanj.

Sklepal je
Da naj bi ga posredno ogrožal prav Davidovski, je Popovič sklepal tudi iz naključnega srečanja z njim v enem izmed koprskih lokalov. Policiji je povedal, da ga je Davidovski vprašal, ali bo občina Koper za hotel res uveljavljala predkupno pravico. Iz tega je Popovič sklepal, da je seznanjen z namerami občine in da prav on organizira ljudi, ki bi se nanj spravili z grožnjami.

Davidovski: Popovič ima bujno domišljijo. Nova ovadba za krivo ovadbo.
"Ne s Hotelom Koper ne z izsiljevanjem in grožnjami nimam nič. Župan Popovič preveč gleda filme in si je s tem očitno okrepil že tako bujno fantazijo. Očitno je pri poslu s Hotelom Koper zabredel, pa se je moral spomniti nekaj sočnega, da popravi vtis v javnosti," je za TV Slovenija povedal Davidovski, ki še pravi, da je zoper župana že ukrepal. "Popoviča sem kazensko ovadil zaradi krive ovadbe in klevetanja."

Vojinovičeve kontakte še iščemo, župan Boris Popovič padlega pregona vsebinsko ne komentira, presenečen pa je, da smo se dokopali do informacij iz ovadbe.

Lažna prijava koprskega župana