Posebno pozornost je pritegnil tek županov in drugih znanih osebnosti z zavezanimi očmi. Foto: Miro Štebe
Posebno pozornost je pritegnil tek županov in drugih znanih osebnosti z zavezanimi očmi. Foto: Miro Štebe

Konec tedna so po vsej državi pripravili celo vrsto najrazličnejših tekov, gotovo pa je bil med najprivlačnejšimi dobrodelni tek v Volčjem Potoku, ki sta ga pripravila Lions kluba iz Domžal in Kamnika. Zanimiv je bil zaradi cvetoče okolice tekaške proge, še bolj pa zato, ker so organizatorji z njim zbirali pomoč za Zavod za slepo in slabovidno mladino Ljubljana.

Z zbranim denarjem - poleg denarja od štartnin sta oba kluba prispevala tudi po tisoč evrov - naj bi omogočili nakup posebnega komunikatorja, ki otrokom z motnjo pri govoru in vidu omogoča boljšo komunikacijo. Tek so tokrat pripravili drugič. Čeprav je bila udeležba nekoliko slabša kot na prvem teku, so v Volčjem Potoku poskrbeli za pestro spremno dogajanje.

Nanj so prišli tudi nekateri znani športniki, župani sosednjih občin in več drugih zanimivih gostov. Otroci so tekli po 3 kilometre dolgi progi, starejši na 5 kilometrov, svoje tekaške sposobnosti pa so preizkusili tudi slabovidni otroci iz Centra športnikov s posebnimi potrebami Vidim cilj.

Posebno pozornost je pritegnil tek županov in drugih znanih osebnosti z zavezanimi očmi. Premagati so morali razdaljo 50 metrov. Tako so skušali prispevati k ozaveščanju javnosti o potrebah slepih in slabovidnih, sami pa so spoznavali občutke slepih, ko se morajo znajti v svetu teme.

Domžalski župan Toni Dragar je ob tem dejal, da je bila to zanj zelo zahtevna preizkušnja, saj pri njih prav nič ne delajo na slepo. Ali je to res, nismo preverjali, vsekakor pa so si vsi, ki so se na tek podali z zavezanimi očmi, prislužili bučen aplavz.