Zupanc bo CSD vodil le začasno. Foto: BoBo
Zupanc bo CSD vodil le začasno. Foto: BoBo

Svet zavoda je po torkovi propadli korespondenčni seji, na kateri so po pisanju časopisa Dnevnik predstavnice ministrstva za delo zavirale imenovanje Zupanca, ki so ga za to funkcijo predlagali zaposleni, še isti dan pozno zvečer le potrdil. Če center (CSD) ne bi dobil vršilca dolžnosti direktorja, ne bi več mogel izvajati nobenih javnih pooblastil.

Na trboveljskem CSD-ju so brez direktorja že deseti mesec. Prvi razpis je bil objavljen septembra lani, drugi novembra lani in tretji maja letos. Po poročanju Dela so pogoje za funkcijo na tretjem razpisu izpolnjevali štirje kandidati, a so bili vsi štirje zavrnjeni. Svet zavoda razlogov za to odločitev ni navedel.

Poleg Zupanca, ki je neuradno prejel največ glasov, sta na tretjem razpisu kandidirali tudi nekdanja poslanka PS-ja Barbara Žgajner in Nasta Doberlet Bučalič. Žgajnerjevo je svet zavoda že enkrat izbral, a je ministrica Anja Kopač Mrak ni potrdila.

Kopač Mrakova je sicer razmišljala o razpustitvi sveta CSD-ja, saj so anonimneži članom očitali nepravilnosti pri izbiri direktorja, poleg tega so jih ovadili in prijavili protikorupcijski komisiji. Tudi Policijska uprava Ljubljana je prejela dve prijavi, povezani s to zadevo, a je tožilstvo obe zavrglo. Se pa s prijavo ukvarja inšpektorat za delo.

Četrti razpis bo objavljen 10. julija.