Župan Občine Šoštanj Darko Menih je dejal, da bo nov vrtec tudi lep, funkcionalen in moderen. Foto: Duška Lah
Župan Občine Šoštanj Darko Menih je dejal, da bo nov vrtec tudi lep, funkcionalen in moderen. Foto: Duška Lah
Otroci Vrtca Šoštanj so ob položitvi temeljnega kamna navdušili s pesmijo "Mi pa vrtec zidamo". Foto: Duška Lah

Župan Občine Šoštanj Darko Menih, ki je temeljni kamen položil skupaj z Robertom Hudournikom iz Esotecha, je med drugim dejal, da je za Šoštanj izgradnja novega vrtca izjemnega pomena, saj zdajšnje štiri enote na različnih mestih ne dosegajo zahtevanih prostorskih standardov, nov vrtec bo tudi lep, funkcionalen in moderen.

Župan se je obenem zahvalil vsem občanom za strpnost med rušenjem in pomoč pri dajanju služnosti, da je Esotech pravočasno dobil gradbeno dovoljenje za izgradnjo vrtca. Prostor novemu vrtcu je dala stara Biba Roeckova šola, ki je v največji meri že porušena.

5.000-evrska donacija
Robert Hudournik, direktor za ekonomiko in finance podjetja Esotech, d. d., je ravnateljico Vrtca Šoštanj, mag. Mileno Brusnjak, presenetil z donacijo 5.000 evrov za didaktične pripomočke za Vrtec Šoštanj in projektni skupini vrtca razdelil čelade in odsevne brezrokavnike, da se bodo lahko varno sprehajali po gradbišču.

Na slavnostni položitvi temeljnega kamna so program pripravili člani pihalne godbe univerze za III. življenjsko obdobje in otroci Vrtca Šoštanj, ki so med drugim navdušili s pesmijo Mi pa vrtec zidamo.

Strošek investicije izgradnje vrtca je 5.335.000 evrov brez davka. V to ceno je vključeno tudi rušenje obstoječe šole, prestavitev toplotne podpostaje, ki napaja širše območje, in izgradnja povezovalnega dela med športno dvorano in vrtcem, ki bo namenjena uporabi športne dvorane. V dopoldanskem času bo športna dvorana na voljo tudi za uporabo vrtca.

Duška Lah, TV Slovenija