Zvedavih otroških vprašanj ni zmanjkalo, prav tako tudi ustvarjalne energije ne … Zato so pripravili še številne ustvarjalnice, kjer so oblikovali les, rože ... Foto: Urban Roof
Zvedavih otroških vprašanj ni zmanjkalo, prav tako tudi ustvarjalne energije ne … Zato so pripravili še številne ustvarjalnice, kjer so oblikovali les, rože ... Foto: Urban Roof

Nina Zajc, ena izmed organizatork dogodka, je bila v imenu množice razigranih in srečnih otrok navdušena: "Ta dan so bili vsi ti otroci res - otroci! Zato tudi tak naslov dogodka. Vemo, da zaradi težkega otroštva, ki ga preživljajo, preden pridejo k rejnikom, prehitro odrastejo. Da v njihovem svetu ni bilo prostora za igro in smeh."

Zato že komaj čakajo na ponovno srečanje. Organizatorjem – Urban Roofu in organizaciji Božiček za en dan - se je zahvalila tudi Marta Tomec, svetovalka za rejniške družine iz Centra za socialno delo Domžale.

Od skejta in rolke do policijske in gasilske uniforme
Popoldne, ki so ga otroci in mladostniki skupaj preživeli na parkirišču Avta Kveder, je bilo res pestro. Učitelji iz Urban Roofa so otrokom predstavili adrenalinske užitke na štirih in dveh kolescih. Z njimi so vadili veščine v skejtanju, rolanju vožnji z bmx-i.

Gasilci iz PGD-ja Prevoje so mladim pokazali gasilske veščine, otroci so se lahko tudi preizkusili v zavijanju vodnih cevi in drugih spretnostih. Možje v modrem iz Policijske postaje Domžale so radovednežem predstavili vozila s sirenami, zaščitna sredstva. Zvedavih otroških vprašanj ni zmanjkalo, prav tako tudi ustvarjalne energije ne. Zato so pripravili še številne ustvarjalnice, kjer so oblikovali les, rože - skratka pustili domišljiji prosto pot.

Ob koncu druženja so tudi zaplesali. Da je bilo še zanimiveje, so si med seboj ustvarili kreativne pričeske in poslikali obraze. Skratka – res je bil dan, ko so lahko izživeli svoje razigrano otroštvo.

M. D.
Foto: Urban Roof