Pomembno je, da  se otroci že v mlajših letih navadijo slediti informacijam in spremljati medije, saj danes svet ni več tako preprost, vse se dogaja hitreje in intenzivnejše, dogodki vplivajo na naša življenja, pravi urednica oddaje Infodrom Janja Lakner Anžin. Foto: MMC RTV SLO
Pomembno je, da se otroci že v mlajših letih navadijo slediti informacijam in spremljati medije, saj danes svet ni več tako preprost, vse se dogaja hitreje in intenzivnejše, dogodki vplivajo na naša življenja, pravi urednica oddaje Infodrom Janja Lakner Anžin. Foto: MMC RTV SLO

"Mladi oddajo, ki končuje že tretjo sezono, radi spremljajo, saj v njej obravnavamo teme, ki so jim blizu, iz njihovega sveta in življenja, ter jih obenem seznanjamo s pomembnejši dogodki doma in po svetu. Bistvo oddaje je otrokom zagotoviti primerno informiranost. Zato tudi velikokrat razlagamo aktualne teme in pojme, ki jih pogosto slišijo pri odraslih ali pa v informativnih oddajah. Eden največjih izzivov in hkrati vodilo je, kako te zapletene stvari razložiti otroku na primeren in predvsem razumljiv način," je še dodala.

Simpatična animacija, ki je prepoznavni del oddaje, in jasen, preprost jezik pritegneta otroka, ne glede na na videz suhoparno temo, kot na primer davčna blagajna, ECB, sistem sodstva v Sloveniji. Pomembno je namreč, da se otroci že v mlajših letih navadijo slediti informacijam in spremljati medije, saj danes svet ni več tako preprost, vse se dogaja hitreje in intenzivneje, dogodki vplivajo na naša življenja. "Tudi zato so neredko razlagalni prispevki uporabljeni kot učno gradivo pri pouku državljanske vzgoje, kar je priznanje za nas, da znamo razlagati in da informacije izbiramo in podajamo na pravi način," je pojasnila urednica Infodroma.

8-minutna oddaja je na sporedu vsak delovnik ob 18. uri na prvem programu TVS, ob sobotah dopoldne pa si lahko ogledate še tedenski izbor.