#MMCdebata
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.2 od 38 glasov Ocenite to novico!
Thompson
Thompsonovi koncerti so bili v preteklosti prepovedani tudi v Avstriji, Švici, na Nizozemskem, celo na Hrvaškem. Foto: Televizija Slovenija
       Koncert je absolutno nesprejemljiv, zato bi morali pristojni organi ukrepati brez tega, da primer Thompson postaja nacionalna politična tema.       
 Luka Mesec, ZL
Thompson
Prepovedan koncert hrvaškega glasbenika Marka Perkovića Thompsona v Mariboru je ta teden dvignil veliko prahu. Foto: Televizija Slovenija
       Če bo prepoved obstala zaradi svetovnonazorskih razlogov, potem imamo ne le politično policijo, ampak tudi režim.       
 Janez Janša, SDS
VIDEO
Fenomen Thompson
VIDEO
Odkrito o domoljubju
VIDEO
Pogovor o domoljubju
VIDEO
Bo za soboto napovedan ko...
VIDEO
V Mariboru odpovedali Tho...
VIDEO
Koncert Thompsona prepovedan
VIDEO
Tednik: Marko Perković Th...
VIDEO
Thompson: sporen, a ne pr...
VIDEO
V Thompsonov koncert se j...
VIDEO
Koncert Thompsona prepovedan

Dodaj v

#MMCdebata: "Kje je bila hrvaška diplomacija, ko so prepovedali Thompsonov koncert v Avstriji?"

59. MMC-jeva debata o prepovedi koncerta Thompsona v Mariboru
20. maj 2017 ob 06:41
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

"Če glasba povezuje ljudi, zakaj pa potem Thompson ne organizira koncerta v Beogradu?" je bil le eden izmed številnih odzivov MMC-jevih bralcev na prepoved koncerta Thompsona v Mariboru.

Ta teden je v slovenski javnosti močno odmevala prepoved koncerta hrvaškega glasbenika Marka Perkovića - Thompsona, saj po predlogu policije na Upravno enoto Maribor predstavlja povečano varnostno tveganje. Koncert Thompsona v Mariboru je že ob napovedi dogodka sprožil številne pomisleke, med drugim pri županu Andreju Fištravcu in predsedniku DZ-ja Milanu Brglezu. Proti koncertu so se v torek oglasili tudi v SMC-ju.

#MMCdebata
MMC-jeva debata je rubrika, v kateri na MMC-ju vsak teden izpostavljamo najodmevnejše komentarje uporabnikov našega portala.

"Podana je utemeljena verjetnost, da se bodo koncerta udeležili posamezniki iz okolij, kjer so bili koncerti glasbenika prepovedani, oziroma se bodo koncerta z namenom vsiljevanja in izvrševanja kaznivih ravnanj udeležili njegovi radikalni privrženci iz Hrvaške, organizator pa nima nobenega vpogleda v kategorijo obiskovalcev, v smislu ogroženosti reda na prireditvi, tako doma kot v tujini. Prav tako razpolagamo z informacijo o shodu nasprotnikov tega koncerta, kar dodatno povečuje varnostno tveganje v povezavi s koncertom," so pojasnili na mariborski policijski upravi.

jaz sem vedno za svobodo govora ne glede na to, kake bedarije kdo govori.

zato mislim, da je odločitev o prepovedi koncerta napačna. naj koncert bo, pa ga lahko vsi ignoriramo...

— Igor Erker 2017-05-18 14:03:00

Podana je utemeljena verjetnost, da se bodo koncerta udeležili posamezniki iz okolij, kjer so bili koncerti glasbenika prepovedani, oz. se bodo koncerta z namenom vsiljevanja in izvrševanja kaznivih ravnanj udeležili njegovi radikalni privrženci iz Hrvaške, organizator pa nima nobenega vpogleda v kategorijo

obiskovalcev, v smislu ogroženosti reda na prireditvi, tako doma kot v tujini. Prav tako razpolagamo z informacijo o shodu nasprotnikov tega koncerta, kar dodatno povečuje varnostno tveganje v povezavi s koncertom," so pojasnili na mariborski policijski upravi.

Treba kaj dodat???? Jasno in javno povedano vse......

— ronzi 2017-05-16 19:03:40

Turboboost Zadnjič je nekdo prilepil link, kjer smo lahko prebral besedilo ene izmed njegovih pesmi. V tej pesmi jasno govori, o ustaški ideologiji kot o dobri stvari in kako je treba čim več Srbov pobit itd. Sicer ne poznam njegovih pesmi, a če so le podobne tej, potem mu moramo prepovedat nastop v Sloveniji!

— Sun1988 2017-05-16 19:56:51

Policija ni poklicana za izvajanje sankcij, ki se še niso zgodile. Lahko ukrepajo šele, ko do incidenta pride, če pride. Ko že prihaja tudi v Sloveniji do katastrofalnih situacij, ko so ogrožena življenja, že moderno rezanje glav videno pri ISIS-u, taista policija odgovarja, da prej ne morejo ukrepati, temveč šele po dogodku.

— misterij1234 2017-05-16 17:38:54

Hrvaška diplomacija v stiku s slovensko
Thompson naj bi bil zaradi prepovedi koncerta po poročanju spletnega Večera, ki je povzemal portal Vijesti.hr, jezen na slovensko policijo. "Če mi prepovejo koncert, se bom obrnil na predsednico," je naslov članka, ki so ga v torek objavili na portalu. Kot poročajo, Thompsona moti, da ga skušajo prikazati kot negativca. "Vsakdo, ki je poslušal moje skladbe, ne more najti v njih ničesar takega, za kar me obtožujejo," je povedal glasbenik in napovedal, da bo o prepovedi koncerta obvestil hrvaško diplomacijo. Ta je stopila v stik s slovensko stranjo "z namenom zagotavljanja enakopravne obravnave hrvaških državljanov pri njihovih poslovnih dejavnostih v Sloveniji, tako tudi v tem primeru".

V Ljubljani pa lahko nastopa baja mali knindža, ki opeva etnično čiščenje, četniške vojne zločince, zdaj pa razumi ...

— biberkopf 2017-05-17 11:31:12

Maribor je v preteklosti gostil Dalai Lamo, Maribor je bil evropska prestolnica kulture ... Tako mesto ne more biti prizorišče koncerta pevca, ki odkrito simpatizira z enim najbolj krvavih režimov druge svetovne vojne.

— Jon Sneg 2017-05-17 14:10:03

V Thompsonovi pesmi ''Jasenovac i Gradiška Stara'' lahko najdemo vse, kar se ga obtožuje.
Pa ne pozabite, da so v Jasenovcu umirali tudi Slovenci, NDH je bila pa tudi okupator.
Ko so ustaši bežali v Avstrijo, so požgali pol Kozjanskega.

Slovenec, ki podpira Thompsona, ni domoljub, ampak fašist.

— MitjaM 2017-05-17 13:56:51

Počakajmo, kaj bo, je še pritožba.
Jaz upam, da koncert na koncu le bo in
da bom objet, lepo s prijatelji, pel hrvaške domoljubne pesmi.

— long island 2017-05-17 12:23:55

Erjavec začuden nad odzivom
Zunanji minister Karl Erjavec je pokazal začudenje nad odzivom hrvaškega političnega vrha - začudenje nad prepovedjo koncerta so med drugim izrazili hrvaška ministrica za kulturo Nina Obuljen Koržinek, hrvaški premier Andrej Plenković in tudi urad hrvaške predsednice Kolinde Grabar Kitarović - in ob tem spomnil, da so bili Thompsonovi koncerti v preteklosti prepovedani tudi v Avstriji, Švici, na Nizozemskem, celo na Hrvaškem. Prvak Desusa odziv hrvaške strani zato povezuje z napetostmi zaradi pričakovane odločitve arbitražnega sodišča. "Mislim, da to ni nobena posebna zgodba in da je bila odločitev o prepovedi v skladu z našimi predpisi," je poudaril Erjavec.

Sramota za hrvaško politiko, da podpira tega neonacija!
Zakaj se niso oglasili, ko so pred kratkim prepovedali koncert v Avstriji? Fuj!

— ti-ne 2017-05-18 12:28:50

Vmešavanje hrvaške politike, le potrjuje dejstvo, da gre za provokacijo in poveličevanje ustaštva.
Kje je bila hrvaška diplomacija, ko so Avstrijci prepovedali Tomsonov koncert v Avstriji?
Tomson naj ima koncerte doma, ker v Sloveniji ni zaželen, dovolj imamo tega, da hrvaška politika podpira zločinske ustaše.

— tone7 2017-05-18 13:04:41

Če glasba povezuje ljudi, zakaj pa potem Thompson ne organizira koncerta v Beogradu? Saj poje samo ljubezenske pesmi, kajne?

— Nekdo88 2017-05-18 12:39:11

Tomsonu podtikate ustaštvo, s katerim nič nima. Res je domoljub, kar mu ne gre šteti v slabo, kakor tudi nobenemu Srbu, Slovencu, Makedoncu, predvsem pa je glasbenik.

Politiziranje njegove glasbe šele razkriva nestrpneže med nami. Svoj čas so tako napadali Vice Vukova, Vlada Gotovca in še mnoge druge. Danes vsi vedo, da je šlo za izmišljene konstrukte.

— braun 2017-05-18 12:54:27

Mitja Lisjak
Prijavi napako
Komentarji
samogledam
# 20.05.2017 ob 07:16
mene bolj skrbi to, da imamo neuravnovesenega politika, ki hujska Slovenski narod, blati naso zgodovino in otresa v sovraznih govorih in dejanjih, brez posledic...
Tugomer1000
# 20.05.2017 ob 07:24
Najboljše je povedal MitjaM:
''Slovenec, ki podpira Thompsona, ni domoljub, ampak fašist''
to je teoretično vodotesna ugotovitev, kateri se ne da ugovarjati.
KunteKinte
# 20.05.2017 ob 07:09
brez potrebe se v sloveniji o tem pevcu razpravlja. jj poskuša pridobiti poceni politične točke.. to samo kaže njegovo politično kapaciteto.. enostavno se vrti v krogu maščevanja..mešanja megle.. užaljenosti in spregledanosti že30 let..
Onemogoča nastanek neke resne desnice, ki bi bila alternativa mirčiju in ekipi na levi strani..

Človek ki je hodil titovim stazama revolucije po jajacu in okolici (takrat je to bilo nujno za perspektivno življenje) daj podpira ustaškega pevca..

Thompsonu se ne zamerijo Čavoglave.. to je pesem ki je nastala v domovinski hrvaki vojni.. tudi tekst ni toliko preblematičen...

Problem sta Jasenovac i Gradiška stara.. Jure in Boban ... življenej je izgubilo 700 000 srbov......romoav..hrvatov.... virov je malo morje.. partizanski..zavezniških.. celo poročila wermahta govorijo o nevideni krutoski hrvatov do srbskega prebivalstva v drugi vojni.. v tem poročilu nemška vojska zaključuje da s tem ustaši samo razpihujejo nastanek novih partizanskih enot..
pri tomphsonu ne velja tista stara izreka.. ko pjeva zlo ne misli ;)
Adi H.
# 20.05.2017 ob 08:20
Ni prav, da vse Hrvate mečemo v en koš, tudi na Hrvaškem so že prepovedali Perkovićeve koncerte. Je pa zanimivo, kako mu je v bran stopil del naše politike.
Adi H.
# 20.05.2017 ob 07:53
Zaradi prepovedi tega neoustaškega koncerta sem spet nekoliko ponosnejši, da sem Slovenec. Hvala vsem, ki ste pripomogli k tem!
Celine
# 20.05.2017 ob 07:04
Thompson...njet.
mirror
# 20.05.2017 ob 07:43
Čisto enostavno. Hrvaška nas povozi čisto v vseh konfliktih, ki jih imamo z njimi zaradi hlapčevske politike levice. Avstriji in ostalim državam se niso upali pritožiti zaradi odpovedi koncerta, Slovenijo pa so se že zaradi pregovorne popustljivosti privoščili. Vikendi naših politikov v Istri nas veliko stanejo. Tudi suverenosti...
mihael1
# 20.05.2017 ob 07:56
Thomson in hrvaška politika sta odraz stanja duha v sosednji državi.

Žal imamo za sosedo državo , kjer vlada odkriti in prikriti šovinizem pri večini prebivalstva.

Perića bi morali dati v zapor, prav tako politike , ki ga podpirajo in tja spadajo.
Sredinski
# 20.05.2017 ob 08:24
Samo neuravnovešeni lahko stopijo v bran Perkoviću!
Tao3
# 20.05.2017 ob 08:27
Če bo prepoved obstala zaradi svetovnonazorskih razlogov, potem imamo ne le politično policijo, ampak tudi režim. Janez Janša, SDS

No, potem imajo režim tudi v Avstriji, Nemčiji, Švici, Nizozemski in drugje ...

Strašljivo je, da se samooklicani domoljub z izjemnimi količinami nepojasnjene gotovine po žepih, predvsem zavzema za razne Albance, ki jih slovenska policija po interpolovih tiralicah pridrži, za ustaše, ki poveličujejo NDH, v tem primeru se celo prikaže v parlamentu na delovnem mestu, skratka bolj ga skrbijo tujci kot državljani republike Slovenije, ki pa jim že leta pere možgane in hujska. Na srečo je njegov domet zelo majhen in tako naivnih ni dovolj, da bi presegli ene 10-15% slovenske populacije.
veza
# 20.05.2017 ob 07:25
Tugomer1000
# 20.05.2017 ob 07:24

Najboljše je povedal MitjaM:
''Slovenec, ki podpira Thompsona, ni domoljub, ampak fašist''
to je teoretično vodotesna ugotovitev, kateri se ne da ugovarjati.


ja, pravilno, a to naj velja tudi za četniške pevce, hvala...
Furešt
# 20.05.2017 ob 09:52
To je pesem, ki jo je Thompson pel pred leti mislim da v Osjeku:

Jasenovac i Gradiška Stara,
to je kuća Maksovih mesara.
Kroz Imotski kamioni žure,
voze crnce Francetića Jure.
U Čapljini, klaonica bila,
puno Srba Neretva nosila.
Oj Neretvo teci niza stranu,
nosi Srbe plavome Jadranu.
'ko je moga zamisliti lani,
da će Božić slavit partizani.
Tko je reka, jeba li ga ćaća,
da se Crna Legija ne vraća.
Gospe sinjska ako si u stanju,
uzmi Stipu, a vrati nam Franju.
Oj Račane jeba ti pas mater,
i onome tko je glasa za te.
Sjajna zvijezdo iznad Metkovića,
pozdravi nam Antu Pavelića.

Thompson nikdar ni obsodil ustaštva, na njegovih koncertih so pogosto prisotne ustaške parole in simboli, kakor tudi klici po pobijanju srbov-četnikov itd.

To pove veliko o njemu, ljudem, ki obiskujejo njegove koncerte (med njimi vidnejši predstavniki politične in gospodarske elite) kakor tudi o največji politični stranki na Hrvaškem, ki je vladala večino časa od osamosvojitve naprej.

Eni redkih, ki so se uprli temu "domoljubu" so bili tradicionalno anti-fašistično usmerjeni istrijani. Ena največjih Thompsonovih želja je, da bi zapel v Puli in eden najbolj poznanih odgovorov puližanov na te Thompsonove pobožne želje je bil: "Mi volimo cvijeće, mi ne želimo smeće."
drg
# 20.05.2017 ob 09:17
Slovenski domoljub pač ne more podpirati Thompsona (in to, kar on predstavlja in zagovarja). Konec zgodbe. Tu ni kaj debatirati.

Sam sem politično desno usmerjen (pa ne volim SDS-a in ne maram Janše), sem velik patriot in z aplavzom pozdravljam odločitev, da Thompsonu v Sloveniji ni mesta.
Sredinski
# 20.05.2017 ob 07:42
IJJ bi se zdaj - zlasti in predvsem zaradi simpatiziranja s Perkovićem - dokončno moral umakniti iz politike, saj je še enkrat pokazal (morda do zdaj najbolj odkrito) svojo (pravo) barvo!
Tao3
# 20.05.2017 ob 09:34
Janša je dejansko garant, da desnica nikoli ne bo vladala Sloveniji dokler je on v politiki.
webman
# 20.05.2017 ob 08:09
Ni vsako trobilo vredno posluha. #ThompSSon
POIVRE
# 20.05.2017 ob 07:53
Saj je že prvi hrvaški predsednik Tuđman dejal, da je Avstrija sosedna Hrvaška država in med Hrvaško in Avstrijo živijo Slovenci, ki so v bistvu Podalpski Hrvatje s poldržavo podrejeno »visoki hrvatski državni politiki«, podobno kot Herceg Bosna v BiH. Slovenski politiki, sicer mislijo, da so bolj zviti pa vendar za »hrvatsku visoku državnu politiku« je vse to »stoka sitnog zuba« z vikendi in jahtami na Hrvaškem. Če pogledamo 25 – letno ustrežljivost in podrejenost slovenskih politikov hrvaškim politikom in hrvaško uspešno bruseljsko diplomacijo, ki na račun Slovenije od Bruslja dobi vse kar si želi, tudi iz šengna so nas na pol že spravili in so Hrvatje dosegli, da bodo oni tisti, ki bodo določali način pregledovanja potnikov na šengenski meji. Hrvaški policaj na meji bo zavpil slovenskem »stari, pola sata sve puštaj!« Thomson je larifari, mogoče tega koncerta res ne bo, kmalu pa bo.
Ramus
# 20.05.2017 ob 09:07
Zakaj se nam gabi ustaštvo in zakaj ne more biti ustaškega koncerta v Mariboru

kapljač
# 20.05.2017 ob 08:07
Slovenija bi morala" vse in svašta pogoltniti"? Pri tej naši "cagavi" politiki, več sam ne veš , nam to drugi silijo in vsiljujejo ali sami hočemo.
Ramus
# 20.05.2017 ob 09:41
Ste mi izbrisali komentar, oziroma posnetek ustaške pesmi,... saj razumem res je bil nagnusen, ampak naj ljudje vidijo kakšna gnusoba je to. Naj ljudje vidijo kako nagnusni so ljudje, ki podpirajo ustaštvo. Naj ljudje vidijo kako nagnusna je udeležba na koncertu nekega proustaškega glasbenika. Veste cenzura ima smisel, dokler zadeva ne pride v javnost,... mi pa smo danes v situaciji, ko največja opozicijska stranka podpira proustaški koncert v Mariboru. Naj ljudje vidijo kako nagnusno je to,...
gnes
# 20.05.2017 ob 09:35
Kaj temu tipu ni jasno?.
A sedaj podo pa kockasti odrejali kako bomo mi delovali in živeli?
Barabe u...
Sandalovina
# 20.05.2017 ob 09:48
Naši "domoljubi" nam prodajajo koncert ustaškega provokatorja za "kulturni" dogodek. Lepo vas prosim!
el CARTEL
# 20.05.2017 ob 09:12
je pa zanimivo, da tile slovenski "demokrati" in domoljubi,
ne stopijo na stran avstrije, nizozemske, švice in drugih demokraitčnih držav,
niti ne vidijo nič sporno s tem da so tudi slovenci končali v jasenovcu in podobnih ustaških taboriščih (patrioti?)

ampak takoj odvržejo vsa svoja patriotska in demokratična načela, ko je potrebno stopiti skupaj na stran naci-fašizma in šovinizma :))))

kakoočitno.
tako kot njihovi predniki - ki se danes skrivajo za antikomunizmom in patriotzmom - so stopili na stran fašizma predvsem zaradi fašiszma
GUESS
# 20.05.2017 ob 08:45
Ob teh bednih dogodkih (da se del slovenske politike postavi na takšno sramotno pozicijo in brani nastop ultraustaša pri nas, ker je pač iz podobnih nazorskih logov) je le treba nekaj izpostaviti: slovenska in hrvaška politika sta si čisto vsaksebi. Hrvatje se sicer lahko na domačem parketu kregajo in koljejo, ampak v odnosu do sveta, še posebej pa do Slovenije je njihova politika enoznačna. Vsklajena. Sinhronizirana.
Kar poglejte, kdorkoli je v vrhu politike, naj bo to Karamarko, Milanović, Plenković, Kosorjeva.... Tuđman, imajo do vprašanj s Slovenijo ENAKO stališče (arbitraža, JEK, NLB, teran, .....).
Kaj pa naši kekci? Servilno bo del politike rajši ugovarjal domači politiki in s tem slabil naše pozicije kontra Hrvatom, pa ne glede na temo ali materijo, važno je, da našim NE USPE!? Svojčas so se nekateri norčevali iz internacionalizma, zdaj ga pa izvajajo v najčistejši obliki (zakaj bi domačim nekaj uspelo, naj imajo tuji kaj od nas, "narod će sve da pozlati").
Tako ne morem verjeti, kaj se je zgodilo pri najnovejšem zapletu - komisija DZ o varnosti smrtno resno razpravlja o človekovih pravicah Thompsona?? In celo sprejme sklep, da je odpoved koncerta neupravičena??
Pa kje to živimo?
Tao3
# 20.05.2017 ob 09:33
Hrvati 25 let skupaj združeno proti Sloveniji, ni važno, leva ali desna vlada, stališča do Slovenije so bila vedno ista, nepopustljiva in zaničljiva.

Naši kvazi domoljubi s polnimi žepi gotovine pa paktirajo s HDZ!?!?

Kaj je HDZ v svoji zgodovini naredila dobrega za Slovenijo, da ta naš sladoljedar z diplomo od Univerzjitjet Prishtinaya tako goreče hodi na njihova zborovanja v Knin in da zagovarja ustranacionalista in zagovornika fašistične NDH Thompsona?
GUESS
# 20.05.2017 ob 08:54
Me pa veseli rekcija velikega dela hrvaške javnosti. Kolikor sem zasledil, je vsaj tričetrt populacije naklonjena odpovedi koncerta in hvali odločitev Mariborčanov. Tudi pri njih so ustaši vsaj pri delu prebivalstva osovraženi. Drugo je njihova politična garnitura, ki vidi v promociji ustašoidnosti priložnost za ekspanzijo.
Pa ne v Avstrijo, Švico, Nemčijo, ampak k najboljšemu sosedu.
leonis
# 20.05.2017 ob 12:12
Pred leti je na Hrvaškem HDZ plačal Thompsonu pred volitvami za to da ne bi nastopal za druge politične stranke 550.000 €. Drugače je pa že mal žalostno in komično da se tok časa ukvarjata dve državi z enim provokativnim pevcem,enostavno lahko pride sem kot turist ne sme pa imet tuki koncerta in pika! Tko pri sosedih kot pri nas je 20 % ljudi ki še živijo v času druge svetovne vojne in simpatizirajo z nacisti (kateri se v zadnjem času po celotni evropi širijo zaradi migrantov) in glih zarad teh je pomembno da se ne dovoli takih koncertov in da se spomnemo pred volitvami komu se je šlo za to skliče in podpre izredno parlamentarno sejo za zaščito osebe ki simpatizira ustaško simboliko,namesto da bi se ukvarjali z gospodarstvom.
tedy123
# 20.05.2017 ob 11:33
...hrvaška politika podpira ustaštvo... del slovenske pa domobranstvo !!!?
alcatraz
# 20.05.2017 ob 10:06
Žal imamo za sosedo državo , kjer vlada odkriti in prikriti šovinizem pri večini prebivalstva.

Žal je tega vedno več tudi pri nas!
kapljač
# 20.05.2017 ob 08:25
Vlada je nad reakcijami Hrvatov je naprej začudena, kot da ji je "vse čisto mimo". Ali pa so pri domači nalogi povsem nepripravljeni. Dokler do Hrvaške ne bomo sami spremenili odnosa , ki več ne bo podrejen, meglen, brez.jaj.čen, bodo ti drezali v nas kot ose. In dokler se spet ne bo rodil Slovenec podoben Titu,. Kidriču , Rozmanu Stanetu, bo slovenska politika "klečeplazila " proti tujcem in proti lastnim Slovencem delovala huje jih kot mačeha. ( Tudi narod je čas, bi se moral vprašati , kaj sploh hočemo in kam)
kapljač
# 20.05.2017 ob 08:15
Thomson je najbolje da se pritoži temu , ki samo on stoji še nad Hrvaškim parlamentom, kot je karikirala Hrvaška politika sama(samo še bog je nad njimi. Toliku so to "frajerji", tam ni sosedov , tam ni EU ja, po njihovem) In najprej tam rešuje svoj obstoj.
Guzjebescu
# 20.05.2017 ob 07:32
@samogledam
JJju je itak mesto za # ... samo ne znamo si razčistit kaj so minimalni pogoji zato, da je nekdo politik. Za glasbenika očitno ti kriteriji obstajajo...
delfino_
# 20.05.2017 ob 11:09
Če bo prepoved obstala zaradi svetovnonazorskih razlogov, potem imamo ne le politično policijo, ampak tudi režim.
Janez Janša, SDS

Ta njegova izjava je še en dokaz več kako Janez Janša ne mara ne Slovencev ne Slovenije.
KLIPAN
# 20.05.2017 ob 11:01
Policija je danes po kongresu SDS preprečila veliko žurko sds-ovcev na koncertu Thompsona.
Po eni strani mi je precej žal zaradi tega.
Prav fajn bi bilo videti Domoljube iz SDS-a, kako pojejo in poplesavajo na komade ustaške ikone, to bi bil pravi izliv slovenskega Domoljubja najbolj domoljubne slovenske stranke.
To bi bilo nepozabno.
felipesko
# 20.05.2017 ob 10:44
Tao3
Kaj je HDZ v svoji zgodovini naredila dobrega za Slovenijo, da ta naš sladoljedar z diplomo od Univerzjitjet Prishtinaya tako goreče hodi na njihova zborovanja v Knin in da zagovarja ustranacionalista in zagovornika fašistične NDH Thompsona?

Veliki orožar jim leze v rit,da slučajno ne odprejo arhivov in moli boga,da se kakšen hrvaški veljak iz tistih časov ne odloči za memoare....
Ta zgodba še ni povsem končana....Vse bolj,ko se odmika čas,vse bolj je jasno,da so Bosno pahnili v vojno,dogovorno,srbski in hrvaški nacionalisti.....Tudi naša vloga v tej moriji ni humanitarna,ampak so nekateri pridno prilivali bencin na ogenj in si ob tem še polnili lastne žepe...Da temu ni tako,verjame še kakšnih 30 tisoč vernikov,pa še ta številka se manjša.....
Za kakšne vrste človeka gre,se je treba vprašati,kako lahko v isti sapi prisegaš neki politični opciji in si njen član,nato pa častiš drugo politično opcijo,ki je ubijala tvoje do včerajšnje somišljenike,ter pod to krinko opravičuješ zločine,ki so se zgodili....
Gre tu za nevednost,zmoto?? Tudi takšni v politiki nimajo kaj iskati.....
Z nami je nekaj hudo narobe............
Sapp
# 20.05.2017 ob 10:24
Res moraš biti trčen, da vlečeš vzporednice med Thompsonom in Vukovom. Vukov je bil demokrat in trn v peti diktature, Thompson poveličuje ustaštvo in je trn v peti vseh demokratičnih držav v katerih je nastopal ali želel nastopiti.
raknac navi
# 20.05.2017 ob 09:08
Tako kot pri nas je tam najvec 20% ustasev. Tako da ( tako kot pri nas) ne gre zgolj za del prebivalstva, ki se ne strinja z zgodovino ki jo prodajajo izdajalci in klavci. Monke pa vsec, da smo z vsakim takim dogodkom tudi blizje temu kaj se je dogajalo med drugo vojno. Podporniki fasizma in nacizma so takrat zelo dobro vedeli za kaj gre, tako kot danes. In noti slucajno ni slo za neke naivne preproste ljudi, ki so pac verjeli zupniku...
el CARTEL
# 20.05.2017 ob 09:07
janša se je, kot ničkolikokrat, pod pretvezo demokracije in "svobode govora",
postavil na stra naci-fašima.

me ne preseneča
nikoli
# 20.05.2017 ob 08:52
Balkanska prepucavanja naj ostanejo kar doma - ne vlačiti tega sr..ja v SLO. Velja za razne Thompsone in razne Baje Male Knindže. Ta poslednji častitelj Radovana K. je v Lj koncertiral vsaj 3x.
_cerebro
# 20.05.2017 ob 07:44
Ali je prepoved upravičena ali ne, je ta trenutek nepomembno. Pomembno je brez komentiranja vztrajati pri odločitvi, da ne izpade, da ima hrvaška politika vpliv na slovensko notranjo politiko. Vsaj toliko bodimo Slovenci, da s svojimi političnimi razprtijami ne koristimo hinavskim sosedom.
veza
# 20.05.2017 ob 07:24
Sedaj bomo imeli na TV oddajo o mestih v SFRJ, ki so se poimenovale po maršalu, vsi smo se takrat smejali na ta račun, ker teh mest je bilo vsak dan več, pa se je pojavilo vprašanje, ali obstaja kakšno mesto, ki se nikoli ne bo preimenovalo v Titivo?
Ja seveda, to je bilo pa rojstno mesto tedanje SFRJ, kjer je bil drugi kongres AVNOJa...
Ne bom ga zapisal, ker me bodo sicer izbrisali...
drg
# 20.05.2017 ob 12:27
Na bruhanje mi gre, kako si je SDS prisvojil besedo "domoljubje". Bolano. Tisti, ki joka, ker so v Sloveniji prepovedali Thompsona, ni in ne more biti slovenski domoljub. Pika. Tu ni debate.

Domoljubje je sicer super in tudi sam sem velik patriot. Ampak ne tako, da sovražim vse, ki se ne strinjajo z mano, ampak da pač preprosto ljubim svojo rodno deželo in njene ljudi, ter da nam vsem skupaj želim najboljše tukaj in zdaj (da nam ne bo treba z trebuhom za kruhom v tujino). Rad imam našp kulturo in glasbo. Rad živim v Sloveniji in upam, da mi ne bo treba nikoli v tujino.

To kar dela SDS in Janša je pa razdvajanje in vnašanje novih in novih razprtij. Sem desno usmerjen (kar se tiče politike), pa SDS preprosto ne morem voliti. Pa tudi če bi bilo za to vsaj še 1% možnosti, je ta procent dokončno izginil, ko so jokali za Thompsonom. Tega se enostavno ne more sprejeti.

SDS že leta in leta duši slovensko desnico (tisto normalno). In to me neizmerno žalosti.

Pa lep dan vsem.
OMNIC
# 20.05.2017 ob 11:44
Malo v bran Klipanu: Janček, kje Klipan enači levico s komunisti? Prosim za natančen odgovor. Hvala vnaprej!
Sicer pa vsa čast komentarju tedy123 (v nekaj besedah je povzel bistvo: hrvaška politika (ne ljudje) podpira ustaštvo, ne glede na to, kdo je v vladi, del slovenske pa prijatelje po orožju domobrance. Delitev, ki spodjeda našo državo.
kumimonster
# 20.05.2017 ob 11:17
Drugače pa se lahko učimo od Švicarjev, kako diplomatsko odgovoriti na kritike oziroma vprašanja Hrvaške glede prepovedi koncerta.

Oni so njihovo stališče 'vzeli na znanje' (prevod: j***e se).

http://www.vienna.at/thompson-konzert-verboten-zagreb-kritisiert-bern/news-20091003-12253888
kumimonster
# 20.05.2017 ob 10:39
Če so Hrvatje uradno politiko obrnili v odkrito poveličevanje ustaštva, ni nobenega razloga, da še mi ponorimo za tem. Takšni koncerti, mitingi resnice, nagovori, in podobno, spadajo v obdobje in miselni domet balkanskih vojn, česar pa pri nas ne rabimo. To je bilo v Sloveniji prepovedano leta 89, ko smo bili na poti, da postanemo demokratična država in je prepovedano tudi danes, če smo res postali demokratična država. Pravica do svobode govora ima tudi svoje omejitve, v prvi vrsti, kadar gre za njeno zlorabo. Poveličevanje nacizma, fašizma in sorodnih režimov, med katere spada tudi ustaški, pač ne uživa tega varstva. To sicer niso izrecno razlogi, zakaj je bil koncert Thompsona prepovedan, upam pa vsaj, da je prepoved bila odrejena v tem duhu.

Kot dodatno možnost pa vidim, da gre za že eno izzivanje s strani Hrvaške (ribiški čoln, nadzor na mejah...), ki se v zadnjem času kar vrstijo, saj prihaja razsodba arbitražnega sporazuma, ki hrvaški javnosti ne bo všeč, Hrvaška pa jo bo morala spoštovati. Zato je potrebno kuriti in kuriti, sovraštvo, da ljudlje ne bodo spregledali.
šurda
# 20.05.2017 ob 10:25
Thomson, naj nastopi v Lepeni, ali pa tu pri nas v
Ljubljani na Trstenjakovi kjer je glavni štab SDS-a !

Čisto vsak njegov nastop se začne z znamenitim " za dom
spremni", vse ostalo je čisto sprenevedanje !
deer_hunter
# 20.05.2017 ob 07:55
RJSlo

Kar si napisal, je zelo lepo, vendar je svoboda govora (izražanja) ameriški koncept, v Evropi tega dejansko nimamo.
KLIPAN
# 20.05.2017 ob 11:19
@Janček
"levica s svojimi vrednotami (odprtost, različnost, sprejemanje drugače mislečih) pa v bran koncertu."

Prosim??????
Levica naj podpre koncert tipa, ki predstavlja prav vse proti čemu se levica bori???
Treba si bo razčistiti osnovne pojme dragi Janček.
felipesko
# 20.05.2017 ob 10:19
Janez1965
Odpovedano = pravilno !

Ceca ????


To dvojno ni primerljivo....Sicer njene glasbe ne poznam dovolj,vendar koliko vem ne opeva nobenih zločincev,njena publika ne stiska pesti,nima pene na ustih in ni oblečena v vojaško ikonografijo.....
Pa dobro je tudi ločevati ustaša,četnika,belogardista in partizana oziroma žrtve in zločince....
povratnik12
# 20.05.2017 ob 09:40
sloko

# 20.05.2017 ob 09:36
Prijavi neprimerno vsebino Baje da prihaja v stožice zbor ruske morilske armade, ki kolje po ukrajini in siriji. Verjamem da bo enaka debata v slovenskih medijih in da bo zoki častni pokrovitelj dogodka.


nas bo pravična in za demokracijo boreča ameriška vojska ubranila teh "morilcev"[
Kazalo