Vselej nasmejana Ilka Štuhec je bila letos najboljša smučarka v hitrih disciplinah. Foto: Reuters
Vselej nasmejana Ilka Štuhec je bila letos najboljša smučarka v hitrih disciplinah. Foto: Reuters
Weiratherjeva izkoristila manj drsalnih delov
Štuhčeva privoščila globus Weiratherjevi
Ilka: Ne morem si ničesar očitati, 2. mesto je super
Nastop Tine Weirather na superveleslalomu
Nastop Ilke Štuhec na superveleslalomu
Ilka: Dobro je zaključiti sezono z globusom
Podelitev cvetja in globusa najboljši smukačici Ilki
Pot Ilke Štuhec na vrh
Ilka dvignila globus: Težek je
Nastop Sofie Goggie v Aspnu
Nastop Ilke Štuhec v Aspnu

Ta teden je bil v znamenju najboljše slovenske alpske smučarke v tem trenutku, Ilke Štuhec. Vselej nasmejana Štajerka je letos zasijala v polnem sijaju, presenetila je tako rekoč vse, že na začetku sezone je pokazala odlično formo, ki jo je nato le še stopnjevala in sezono zaključila na vrhu.

#MMCdebata
MMC-debata je rubrika, v kateri na MMC-ju vsak teden izpostavljamo najodmevnejše komentarje uporabnikov našega portala.

Po upokojitvi Tine Maze je marsikdo pričakoval zaton slovenskega alpskega smučanja, a Štuhčeva je dokazala, da se za prihodnost slovenskega alpskega smučanja – vsaj zaenkrat – ni treba bati: osvojila je dva mala kristalna globusa, tretji pa se ji je izmuznil za pičlih 35 stotink sekunde.

Številko 1 si je izbrala sama in to je popolnoma logično razmišljanje šampionov, ki verjamejo vase:
- štartam kot 1.
- na cilju sem 1.
- na koncu sem 1.
Da ne govorimo o slikanju vseh 20-30 minut, ko stojiš na mestu za zmagovalce
Bravo Ilka, tako se nastopa, ko se ne skrivaš za ...

— Rajko Likar 2017-03-15 09:13:47

Ko je Tina zmagovala sem bil vesel in ponosen, pri Ilkinih uspehih so ti občutki še bistveno bolj intenzivni.
Ne vem, enostavno Ilka je Ilka, njen nasmeh, njena energija, top vožnje in vse kar je to sezono naredila – preprosto jo moraš imeti rad. Bravo!

— janez novak 2017-03-15 18:50:15

Mali kristalni globus, ki ga je danes osvojila Ilka, je zame za skupno zmago Tine Maze največji uspeh našega smučarja v obeh konkurencah, odkar obstaja svetovni pokal!
Saj smo osvojili nekaj malih globusov v tehničnih disciplinah, no smuk je le kraljevska disciplina. In pri ženskah so naša dekleta v zadnjih letih res superiorna. Dva naslova svetovnih prvakinj, olimpijsko zlato, sedaj pa še skupna zmaga v smuku v svetovnem pokalu!
Zelo mi je tudi všeč, da Ilka ni nič kalkulirala in "nabila" vse razen Vonnove za sekundo in več!
Moj poklon letošnji kraljici ženskih hitrih disciplin!

— Matjaž 2017-03-15 18:32:46

Pojedla, prežvečila in izplunila. Poklon Ilka, čestitke!!

— royayers 2017-03-15 18:10:46

Zmaga v seštevku kraljeve discipline!
26-letnica, ki je že pred časom osvojila mali kristalni globus za zmago v seštevku za superkombinacijo, je v sredo dvignila še kristal za zmago v smukaškem seštevku. S tem je postala komaj sedma smučarka v zgodovini, ki je v istem letu, ko je postala svetovna prvakinja, osvojila še smukaški seštevek v svetovnem pokalu. Pred njo je isti dosežek uspel šestim smukačicam, in sicer Olgi Pall leta 1968, Annemarie Moser-Pröll v letih 1974 in 1978, Michaeli Figini leta 1985, Picabo Street leta 1996, Renate Götschl leta 1999 in Lindsey Vonn leta 2009. S sedmo zmago v karieri se je 26-letnica na večni slovenski lestvici po številu zmag izenačila z Matejo Svet. Več zmag sta v 50-letni zgodovini alpskega smučanja za svetovni pokal dosegla le Bojan Križaj (8) in Mazejeva (26).

Mnogi so podcenjevali Weiratherjevo v zadnjem času, a je pokazala da se zna zbrati ob pravem trenutku. Treba je čestitati hčeri slavnih staršev, saj je bila kot Ilka neštetokrat poškodovana kar je zaviralo njen preboj v svetovni vrh. Tudi zanjo je ta sezona pri skorajšnjih 28-ih letih dokončen preboj v kategorijo šampionk, prva medalja na velikih tekmovanjih in prvi globus, skratka čestitke. Kaj reči za Ilko? Odpeljala je najbolje kar je zmogla. Ne more se reči da je podlegla pritisku ali kaj podobnega, izgubila je proti boljši tekmici. Prednost 15 točk je na zadnji tekmi absolutno premajhna, ker so razlike med prvimi tremi mesti po 20 točk. Torej moraš (še enkrat) premagati tekmeca, ki pa je lahko odlično razpoložen. V kombinaciji in smuku je odlično ubranila napade, tokrat pač ne, bog pomagaj. Ilki je potrebno samo čestitati za vse neverjetne dosežke, obdržala in celo nadaljevala je zapuščino Tine Maze. Zavedajmo se že zdaj, da ji bo – ob vseh tekmicah, ki bodo prišle z bolniške – izredno težko naslednjo sezono ponoviti take dosežke.

— Kris 2017-03-16 18:05:46

Bravo Ilka. Nič ni hudega, da ni bilo še tretjega globusa. Če ne bo poškodb bo priložnosti še veliko v naslednjih sezonah, saj najboljša leta (za smuk in super G) šele prihajajo.
Danes čestitke tako Ilki kot tudi Tini W. To je bil pošten boj in zmagala je danes boljša.
Ilki pa res nimamo kaj očitati. Očitno je iz šampionskega testa, sploh je to pokazala včeraj kjer kljub 97 točkam prednosti ni taktizirala in je šla na polno. To je pravi športnik in šampion.
Gledam pa vožnje Soffie Goggia. Punca je čisto preveč divja. Vozi na limitu padca in dokaj nekontrolirano. Če bo šlo tako naprej jo čaka še veliko poškodb. Sicer močno upam da se motim, ker ji seveda tega ne privoščim (tako kot nobenemu drugemu športniku).
Skratka bravo Ilka

Naša Ilka je dobra kot milka
hidra kot hudič, nihče ji ne more nič.
Ilka, Ilka, ti si naša rešilna bilka.

— vapor22 2017-03-16 19:59:31

Škoda, bila je zelo blizu.
Ampak ne glede na danes, če bi mi pred sezono kdo rekel, da bo Ilka končala z 2 globusoma in 14 stopničkami, ga bi (pa verjetno tudi 99% ostalih navijačev) poslal v norišnico, oz ga vprašal, kaj kadi.
Tako da Ilka, iskrene čestitke za letošnjo sezono! Nekaj ciljev pa mora ostati tudi še za naprej :)

— Matej Trobec 2017-03-16 17:49:15

Ni kaj, Weiraterca je bila danes odlična in če je bila boljša od Ilke, potem si je globus pač zaslužila. Mislim da tudi ilka ne bo preveč razočarana. Ima dva globusa, največ je vreden smukaški.

— krjen3 2017-03-16 16:56:12

Za trojček globusov zmanjkalo pet točk
Sledil je četrtkov boj za zmago v superveleslalomskem seštevku. Tekmo je Štuhčeva začela kot vodilna v seštevku, a tokrat je morala priznati premoč Tini Weirather, ki je bila 35 stotink sekunde hitrejša in ji je na koncu za pet točk izmaknila kristalni globus. "Zagotovo bi se dalo kakšen del odsmučati še malo boljše, ampak nimam si sploh kaj za očitati. Drugo mesto je super in mislim, da teh pet točk ni bilo izgubljenih danes, ker je bila sezona dolga, naporna in se čisto vedno ni tako dobro izteklo," je po tekmi dejala slovenska junakinja letošnje zime.

Taki "porazi" (čeprav to sploh ni nikakršen poraz) športniku le vlijejo motivacijo za naprej. Tina Maze je imela po rekordu hude težave z motivacijo, Ilka pa bo imela gorivo tudi za napredek. Se že zdaj veselim!

— MYS 2017-03-16 17:27:54

Ma to kar je naša Ilkica letos naredila, je fenomenalno, magično. Po smučarski kraljici Tini Maze imamo novo smučarsko kraljico Ilko Štuhec. Punca je neverjetna, sezono bo končala na 2. mestu v skupnem seštevku, verjamem pa, da bo v prihodnjih sezonah pobrala tudi kakšen VKG. Ilka radi te imamo, naš slovenski ponos!

— SLOBloodPatriot 2017-03-16 17:28:26

Vse, kar je Ilka dosegla, priznajmo, da so bile to pred začetkom sezone za marsikoga lahko le prijetne sanje.
Bravo Ilka! Izjemno! Vsaj za mene eno veliko, veliko, navdušujoče presenečenje.

— Marjan Štrukelj 2017-03-16 18:15:12

Žal mi je zaradi Ilke same, da ni osvojila še globusa v superveleslalomu, zaradi tega, ker sem njen navijač, tako kot vseh naših športnikov, kadar zastopajo Slovenijo. Sicer pa fantastična sezona. Naslov svetovne prvakinje v smuku, mala globusa v smuku in kombinaciji in drugo mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala. Veličino uspeha spoznamo šele, ko pogledamo, kje je bila Ilka pred sezono. Iskrene čestitke in upam, da je to šele začetek vsega lepega. LP vsem!

— Anže Turel 2017-03-16 23:19:20

Weiratherjeva izkoristila manj drsalnih delov
Štuhčeva privoščila globus Weiratherjevi
Ilka: Ne morem si ničesar očitati, 2. mesto je super
Nastop Tine Weirather na superveleslalomu
Nastop Ilke Štuhec na superveleslalomu
Ilka: Dobro je zaključiti sezono z globusom
Podelitev cvetja in globusa najboljši smukačici Ilki
Pot Ilke Štuhec na vrh
Ilka dvignila globus: Težek je
Nastop Sofie Goggie v Aspnu
Nastop Ilke Štuhec v Aspnu