Foto:
Foto:
Iran razvija nuklearni program, ki se nekoč lahko sprevrže v katastrofo.

To je dejal po tem, ko je postalo znano, da so iranski predstavniki zunanjim ministrom Nemčije, Francije in Velike Britanije zagotovili, da bodo začasno ustavili pridobivanje obogatenega urana in da bodo mednarodnim inšpektorjem dovolili nenapovedane obiske jedrskih zmogljivosti.

Sporazum z Rusijo
Iran bo kmalu podpisal sporazum z Rusijo, po katerem mu bo ta država dostavljala porabljeno jedrsko gorivo. Mednarodna agencija za jedrsko energijo (IAEA) pa od Irana pričakuje podatke o vseh preteklih jedrskih aktivnosti in uradno sporočilo o pripravljenosti na podpis dodatnega protokola k sporazumu neširjenju jedrskega orožja, je na Dunaju izjavil generalni direktor te agencije Mohamed El Baradej. "Informacije, ki jih je danes posredoval Teheran, so pomembne za pojasnitev vseh vidikov iranskega jedrskega programa in ureditev bodočih aktivnosti na tem področju," je dejal El Baradej.
Nemčija, Francija in V. Britanija opozarjajo Iran
Evropski gostje v pogovorih opozorili Iran na zelo resne težave, ki bi lahko sledile, če država ne bo omogočila popolne preglednosti svojih jedrskih dejavnosti. Harazi pa je v odgovor zatrdil, da je Iran pripravljen na popolno preglednost svojega jedrskega programa.

Z omenjeno resolucijo je IAEA Iranu postavil rok, naj do 31. oktobra predstavi dokaze, da je njegov jedrski program zgolj za miroljubne namene in da ne razvija jedrskega orožja.