Foto:
Foto:

Poveljnik začasnih sil ZN-a za Libanon je od izraelske vojske zahteval, naj dosledno spoštuje modro črto, ki jo je ZN določil po umiku izraelskih sil iz juga Libanona maja 2000 po 22 letih okupacije, služila pa naj bi kot meja med državama.

Libanonska vojska navaja, da je 13 izraelskih letal kršilo libanonski zračni prostor in pri tem dvakrat prebili zvočni zid. Proiransko gibanje Hezbolah je Izraelu že zagrozilo s povračilnimi ukrepi.

ZDA še naprej za mirovni načrt
ZDA so zavezane miru na Bližnjem vzhodu in odločene uresničiti časovni načrt. To je po srečanju s palestinskim premierjem Mahmudom Abasom v jordanskem Amanu dejal posebni ameriški odposlanec za Bližnji vzhod William Burns, ki se mudi na turneji po območju. Dodal je, da teroristi ne smejo imeti možnosti ogroziti mirovnega procesa. Palestinski minister za informiranje Nabil Amr pa je zagotovil, da mora palestinska vlada spoštovati premirje in da bo še naprej spodbujala palestinska gibanja, naj jo spoštujejo. Izrael pa je pozval, da izpusti vse Palestince in se umakne z zasedenih ozemelj.