Moja generacija vabi. Foto: MMC RTV SLO
Moja generacija vabi. Foto: MMC RTV SLO
Nataša Dolenc
Moja generacija bo na festivalu pripravila tudi pogovor z RTV-legendami: Natašo Dolenc, Tonetom Hočevarjem in Pavletom Jakopičem. Foto: MMC RTV SLO

generacija vas danes še posebej toplo vabi na Festival za tretje življenjsko obdobje. Ob 11.40 bo v dvorani M4 pogovor z Natašo Dolenc, Pavletom Jakopičem in Tonetom Hočevarjem.

Letošnji Festival za tretje življenjsko obdobje v Cankarjevem domu je tudi letos postregel z bogatim programom v dvoranah M, v Linhartovi dvorani, na kar dveh odrih, postregel bo z razstavami različnih natečajev in pa seveda s številnimi izdelki, predstavitvami in nasveti v okviru sejemske razstave.

Čaka vas 122 nastopov na Odprtem in Medgeneracijskem odru, 60 predavanj v izobraževalnem programu, 6 okroglih miz in 2 predavanji v strokovnem programu ter 22 delavnic v t. i. Odprti delavnici. Prav tako vas čakata novosti letošnjega festivala, t. i. Domači kot, kjer si boste lahko ogledali čisto pravo stanovanje, opremljeno z opremo in nekaj pripomočki, ki olajšajo bivanje v lastnem domu, ter Festivalsko kuhinjo, kjer boste lahko okušali in opazovali pripravo zdravih dobrot.

Uvod s festivalom veteranskih godb
Že tradicionalni uvod v festival, Festival veteranskih godb, pa je potekal že v soboto, 26. septembra, ko se je v Mengšu od 14. ure predstavilo sedem seniorskih godb iz Laškega, Ljutomera, Maribora, Ljubljane, Velenja in Žalca. Vsaka od godb se je predstavila na 20-minutnem nastopu.