Ptujski dom upokojencev je v zadnjih letih ustvaril več kot 11 milijonov evrov presežka. Foto: Radio Slovenija
Ptujski dom upokojencev je v zadnjih letih ustvaril več kot 11 milijonov evrov presežka. Foto: Radio Slovenija

Šemničkijeva je mandat prevzela po razrešitvi dolgoletne direktorice Doma upokojencev Ptuj Kristine Dokl. Slednjo je s čela največjega tovrstnega zavoda v Sloveniji decembra lani zaradi številnih ugotovljenih nepravilnosti v poslovanju razrešila ministrica za delo Anja Kopač Mrak.

Na razpis, ki so ga za vodenje doma objavili že v prvi polovici letošnjega leta, se je prijavilo 12 kandidatov, a jih je le šest izpolnjevalo pogoje. Svet zavoda je nato že aprila za direktorico predlagal Šemničkijevo, a je moral zavod zaradi sklepa vrhovnega sodišča postopek ustaviti.

Kot je povedal predsednik sveta zavoda Franc Kodela, so se za nadaljevanje postopka odločili, ker je sodba vrhovnega sodišča že postala pravnomočna, zato ni bilo več ovir za izbiro in imenovanje novega direktorja. Soglasje k imenovanju direktorice je že dalo pristojno ministrstvo, pozitivno mnenje je ta teden izrekel tudi mestni svet ptujske občine.

Pred direktorico veliko dela
Šemničkijeva se zaveda, da jo čaka veliko dela, kot je povedala, bo prvo leto posvečeno predvsem odpravi nepravilnosti, ki jih je ugotovila izredna revizija. Skoraj na novo morajo namreč vzpostaviti računovodstvo, veliko dela jih čaka tudi na strokovnem področju. Seznanili se bodo tudi z vlaganjem v oskrbovana stanovanja oziroma v medgeneracijski center.

Dom upokojencev Ptuj ima poleg domicilne enote na Ptuju pod svojim okriljem tudi enote v Muretincih, Juršincih in Kidričevem, že več kot dve leti pa deluje tudi njihova enota doma v Kopru. Ravno koprska enota je pred časom dala pobudo za ločitev od Ptuja, a je direktorica že zagotovila, da sprememb ne bo. Domova bi se lahko ločila le v primeru, če bi tako odločila država, ki je ustanovitelj, Šemničkijeva pa je povedala, da bi takšno odločitev spoštovala.