Rogaška se je po 30 letih vrnila v prvo ligo. Foto: Facebook
Rogaška se je po 30 letih vrnila v prvo ligo. Foto: Facebook

V soboto bi morala Rogaška gostovati pri Kopru, a so jo tik pred začetkom odpovedali, saj naj ne bi bilo v ekipi iz Rogaške Slatine dovolj doma vzgojenih igralcev. Pravila pravijo, da mora vsaka ekipa imeti v kadru za tekmo osem doma vzgojenih igralcev, Rogaška pa jih je imela sedem.

Qarabag - Olimpija na TV SLO 2

Prenos povratne tekme zadnjega predkroga Evropske lige Qarabag - Olimpija bo v četrtek ob 18.00 na TV SLO 2 in MMC-ju.

Na odpoved so se že v soboto na družbenih omrežjih odzvali pri Rogaški, kjer menijo, da je bila tekma neupravičeno odpovedana. "Pretekli krog proti Mariboru smo odigrali z enakim številom (10) slovenskih igralcev, kot smo jih prijavili za predvideno današnjo tekmo v Kopru. Še več, trije igralci, ki po mnenju delegata ne ustrezajo pravilu, so na tekmi proti Mariboru ustrezali. To sta potrdila delegat tekme na sami tekmi in tudi komisija NZS-ja, ki je tekmo ustrezno registrirala," je zapisal športni direktor Rogaške Nino Ivačič.

"Ker je za nas odločitev NZS-ja edini pravilni podatek, smo za današnjo tekmo prijavili iste igralce, toda pravila so se očitno spremenila. Ob tem poudarjamo, da po mnenju Nogometne zveze Slovenije naša dva igralca, stara 16 let in 17 let, ki od sedmega leta starosti neprekinjeno igrata v našem klubu in jima dajemo priložnost na prvoligaškem prizorišču, ne ustrezata merilu slovenskega igralca in imata enak status kot naš igralec z Jamajke," je še dodal v soboto.

Rogaška je zahtevala ponovno delegirane tekme in NZS-jevo povračilo stroškov obema ekipama.

Danes sta se obe strani sestali. Kot trdijo pri Rogaški, NZS svoje napake ni priznal. "Predstavniki NK Rogaška so se v družbi izbrane odvetniške družbe udeležili sestanka na Nogometni zvezi Slovenije na temo neodigrane tekme v Kopru. Kljub evidentnemu kršenju pravilnikov s strani predstavnikov Nogometne zveze, ki so bila dokazana tudi iz pravnega stališča, NZS ni priznala nobene svoje napake, temveč se je z dvojnimi merili otepala vsake odgovornosti in s prstom kazala na NK Rogaška. Gre za teptanje in poniževanje slovenskega nogometa, še posebej vseh malih klubov, zato v luči boja za pravičnost in blaginjo slovenskega nogometa NK Rogaška ne bo odigrala naslednje tekme proti NK Radomlje, če NZS do začetka tekme ne bo priznala svoje odgovornosti in ponovno delegirala tekme med Koprom in Rogaško," so zapisali vodilni pri NK-ju Rogaška na Facebooku.