Foto: GEPA pictures/ Mario Kneisl Foto:
Foto: GEPA pictures/ Mario Kneisl Foto:

Slovenska smučarska junakinja se je v letu premora od aktivnega smučanja preizkusila v vlogi posebne poročevalke, ki je pred svoj mikrofon povabila številne goste, s katerimi je v letih nastopanja v smučarskem cirkusu stkala zelo močne vezi.

»Vesela sem, da že praktično celo desetletje sodelujem z Milko in da skupaj vsako leto naredimo nekaj novega,« je povedala Tina Maze in dodala, da je kot »The Tender Insider« (Nežna izpraševalka), kot je poimenovana serija njenih posnetkov, lahko počela stvari, ki so jo že dlje časa veselile, a zanje kot tekmovalka ni imela pravega časa.

»Sem zelo čustvena oseba, a tega – svoje nežne strani – prej nisem mogla pokazati. Šport je pač lahko zelo trd in v njem ne moreš biti vedno nežen,« je povedala Mazejeva, ki je o tem spregovorila tudi s svojo sotekmovalko Tesso Worley (več o tem v spodnjem videu).

Tina Tender Insider - TessaFullInterview

PostedbyMilka Ski Stars on Wednesday, January 6, 2016

Bolj prijateljica, kot reporterka

Mazejeva je pred mikrofone poleg smučark – med drugim Anne Fenninger – povabila tudi številne druge smučarske sopotnike – od navijačev, članic in članov drugih reprezentanc, do ljudi, ki ji pomenijo največ. »Ne počutim se prav zares kot poročevalka. Bolj kot prijateljica teh ljudi, ki lahko skozi takšen pogovor izve kaj novega. Hkrati pa lahko tudi sama z ljudmi delim svoje občutke,« je povedala Tina. Med izbranci, ki so stopili pred njen mikrofon, je bil tudi njen trener in partner Andrea Massi:

Tina Maze as a Tender Insider is back! Finallycoachand partner Andrea Massican be tender to her.. ;) #milkamoment

PostedbyMilka Ski Stars on Tuesday, January 26, 2016

Tina upa in verjame, da so navijači skozi serijo posnetkov izvedeli nekaj novega – tako o njej, kot tudi o zakulisju smučanja. »Mislim, da je to zelo dobro za naše navijače, saj lahko vidijo našo drugo plat. Plat, ki je sicer ne moremo pokazati,« je zaključila Tina, ki je – kljub temu, da to sezono ni tekmovala – povsod kamor je prišla, požela ogromno zanimanja.

Več o Tininih aktivnostih najdete na spletni strani www.milkaskistars.com