Ženska v Rusiji si s sončnim dežnikom greje zasnežen in mrzel zimski dan. Foto: EPA
Ženska v Rusiji si s sončnim dežnikom greje zasnežen in mrzel zimski dan. Foto: EPA
Španija
Španija Foto: EPA
Zima Evropi pokazala zobe
Sneg po Evropi

Kot je sporočila poljska predstavnice policije Grazyna Puchalska je od začetka decembra do danes zaradi mrazu umrlo že 69 oseb. Večina je bila moških starih od 35 do 50 let, ki so bili brez stalnega bivališča in pod vplivom alkohola. Poljski policisti že več dni patruljirajo in iščejo brezdomce, še posebej po parkih, kjer si tipozimi poiščejo zatošče, in jih usmerijo v domove za brezdomce, ki so še prosti.
O žrtveh zaradi mrazu poročajo tudi iz Avstrije, kjer so umrle tri osebe. Na Štajerskem sta zmrznila 19-letnik in 43-letnik, ki sta se vračala iz diskoteke

Evropa na - 30 stopinjah Celzija
Sneg in nizke temperature so že pretekli vikend povzročili številne zastoje v prometu. Na letališču v Frankfurtu so morali samo danes odpovedati okoli 40 poletov, številka pa je tako že presegla 230 odpovedanih letov v zadnjih dneh. Na letališčih čaka na tisoče potnikov, številne so namestili v hotele, kdaj se bo promet normaliziral, pa ne morejo napovedati.

Težave slabo vreme povzroča tudi na amsterdamskem letališču Schiphol, kjer so prav tako odpovedali več poletov, predvsem v evropske države, zaradi slabega vremena pa so več kot petino letov odpovedali tudi na pariških letališčih.

Eurostar tudi v torek pod vprašajem
Hitri potniški vlaki Eurostar, ki vozijo med Veliko Britanijo in Francijo ter Belgijo, po noči na soboto, ko je v predoru pod Rokavskim prelivom zaradi slabega vremena ostalo ujetih več kot 2.000 ljudi, danes že tretji dan zapored ne vozijo. Zaradi ustavljenega podzemnega prometa je prizadetih že več kot 55.000 ljudi, vodstvo Eurostara pa pravi, da tudi torkovi prevozi pod Rokavskim prelivom niso gotovi.

O torkovem prometu se bodo odločili, ko bodo opravili več testov, s katerimi bodo preizkusili najnovejše izboljšave, ki naj bi Eurostarove vlake naredile odpornejše na nizke temperature. Vendar pa vremenske razmere niso obetavne, saj naj bi se v Franciji nadaljevala ena najhujših zim v zadnjih letih z mrazom in sneženjem.

British Airways ne bo ostal na tleh
Dobra novica pa kljub slabemu vremenu prihaja iz Velike Britanije, saj se bo več kot milijon potnikov največjega britanskega letalskega prevoznika British Airways lahko odpravilo na želena potovanja. Sindikat kabinskega osebja je namreč upošteval razsodbo vrhovnega sodišča v Londonu, ki je prepovedalo napovedano 12-dnevno letalsko stavko.

Vreme povzroča nevšečnosti in radosti po vsem svetu, nekaj fotografij si lahko ogledate v spodnji galeriji.

Zima Evropi pokazala zobe
Sneg po Evropi