Sonce se je umaknilo oblakom. Foto: EPA
Sonce se je umaknilo oblakom. Foto: EPA
Vreme močno nagajalo Koroški

Severovzhodno in osrednjo Slovenijo je popoldne zajelo močno neurje s točo. Najhuje je bilo na območju Krškega in Sevnice (naselje Dolenji Boštanj) ter na Koroškem in na Štajerskem.

V Boštanju je voda zalila ceste in nekatere kletne prostore, poplavljenih pa je bilo tudi več kleti v Lovrencu na Pohorju in v Koprivni pri Črni na Koroškem. Povsod so posredovali gasilci, podatkov o škodi pa še ni.

Vreme v vašem kraju povzroča težave? Pomagajte nam pri poročanju in fotografije naložite na Moj splet. Hvala.


V Šoštanju in Velenju divjal veter

Nalivi so zajeli tudi Šoštanj, kjer je ob tem pihal še močan veter. Podrl je dve drevesi, ki sta padli na vozili, gasilci pa so ju že odstranili. Veter je pokazal zobe tudi v občini Velenje, kjer je odkril ostrešje stanovanjskega objekta, so sporočili iz centra za obveščanje.

Slovenijo od zahoda prehaja hladna fronta, ki prinaša nevihte in močne nalive. V severovzhodni, severni in osrednji Sloveniiji še vedno dežuje, zato je na območju jugovzhodne in vzhodne Slovenije mogoč porast manjših vodotokov in hudournikov, opozarja Arso.

Nevarnost porasta vodotokov in hudournikov
Popoldne in zvečer je na območju jugovzhodne in vzhodne Slovenije mogoč porast manjših vodotokov in hudournikov, še opozarja Arso. Pooblačilo se bo s severozahoda, v jugovzhodnih krajih bo še večinoma sončno. Vremenoslovci napovedujejo, da se bodo padavine razširile nad večji del Slovenije. Zapihal bo severovzhodnik, zvečer bo na Primorskem od šibka do zmerna burja.


Sreda bo spremenljivo oblačna, dopoldne bo predvsem ponekod na vzhodu občasno še deževalo. Burja bo slabela. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 18, najvišje dnevne od 21 do 26, na Primorskem do 28 stopinj Celzija.

Petek spet deževen
V četrtek bo od zahoda postopno več oblačnosti, popoldne bodo v zahodni in ponekod v osrednji Sloveniji krajevne plohe. V petek bo oblačno s padavinami.

Vabljeni tudi k ogledu spodnjega izbora agencijskih fotografij, posnetih na različnih koncih sveta, ki kažejo, da z vremenom res skoraj nikoli ne moremo biti zadovoljni.

Vreme močno nagajalo Koroški