Okolje
(5)
Kak dan ali dva neviht (predvidoma) ne bo. Kaj pa potem? Poletje bo še dolgo. Foto: Pixabay

Dodaj v

Nevihte povzročale težave v Pomurju. Do sobote naj jih ne bi bilo več.

Pretekli teden je bil vremensko razgiban
14. junij 2018 ob 08:08
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Močnejše nevihte so v sredo zvečer povzročile nekaj težav tudi v Pomurju, voda je zalivala kleti stavb, avtomobil je obstal v vodi. Arso novih neviht do sobote ne pričakuje.

Padavinska voda je zalila prostore pred telovadnico Osnovne šole Puconci in kletne prostore nekaj stanovanjskih hiš v občinah Puconci, Beltinci, Murska Sobota in Ljutomer. Gasilci so izčrpali vodo in odstranili naplavljen material, poroča center za obveščanje.

V Murski Soboti je zaradi velikega naliva zalilo podvoz v Cankarjevi ulici. V naraslo vodo se je zapeljal voznik osebnega vozila in obstal v vodi. Gasilci so iz poplavljenega podvoza izvlekli eno osebno in eno reševalno vozilo.

Že v sredo popoldne se je močna nevihta premikala z Dolenjske prek Posavja in Štajerske proti Koroški in povzročila kar nekaj težav.

Danes bo pretežno oblačno, zjutraj in dopoldne bo ponekod v notranjosti Slovenije občasno še rahlo deževalo. Popoldne bo suho, na Primorskem se bodo oblaki trgali. Pihal bo veter severnih smeri, na Primorskem večinoma šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 22, na Primorskem do 26 stopinj Celzija, napoveduje Arso. Prek Twitterja je agencija sporočila še napoved: "Ozračje nad Slovenijo se z dotokom nekoliko hladnejšega zraka stabilizira. Neviht do sobote ne pričakujemo."

V petek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, zjutraj bo ponekod na jugu možna kakšna kaplja dežja. Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 17, najvišje dnevne od 20 do 25, na Primorskem do 27 stopinj.

V soboto predvidoma spet nekaj neviht
V soboto bo na vzhodu spremenljivo do pretežno oblačno. Drugod bo delno jasno, popoldne pa bo spremenljivo oblačno s posameznimi plohami ali nevihtami. Jasno bo ostalo na Primorskem, kjer ploh ne bo. Ponekod bo še pihal severovzhodnik. V nedeljo bo po deloma jasnem jutru spremenljivo do pretežno oblačno. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe in nevihte.

V naslednjih dneh je zaradi krajevno močnih nalivov v preteklih dneh in napovedanih padavin povečana verjetnost pojavljanja zemeljskih plazov v osrednji in vzhodni Sloveniji. Do zemeljskih plazov lahko pride tudi v preostalih predelih Slovenije, so sporočili z Geološkega zavoda Slovenije.

Toča povzročila precejšnjo škodo
Nevihte s točo so v preteklem tednu večkrat klestile po državi. Najhuje je bilo na območju Črnomlja, kjer ocenjena škoda znaša 18,5 milijona evrov, težave so imeli tudi v Zasavju, na Dolenjskem in v Prekmurju.

Nekaj foto in video materiala je na Twitterju objavil Neurje.si:

Komentarji
blue_night
# 14.06.2018 ob 08:54
pajcevina984
Le, kaj nas še čaka,

V EU predvsem ekstremne nevihte s točo in poplavami. V roku 50 let pa reka beguncev z Bangladeša in ostalih delov priobalne Azije, kjer življenje ne bo več mogoče.

Ampak globalno segrevanje seveda ne obstaja, je samo mit George Soroša.
mattyy
# 14.06.2018 ob 09:47
Narava je izgubila kompas ja, predvsem narava. volkam
Olorin
# 14.06.2018 ob 09:42
@pajcevina
Ne potrebujes nobene Lucke Kajfez Bogataj. Tu gori vse vemo. Samo pravega moras vprasati.
Rotrolatte
# 14.06.2018 ob 09:40
Kje vi najpogosteje gledate vremensko napoved? pro-vreme? Kje je najbolj natančno? Predvsem glede padavin me zanima.
pajcevina984
# 14.06.2018 ob 08:37
Kaj se dogaja z naravo, je "izgubila kompas"......,toliko turbulentnega vremena Slovenija ne pomni kod ga imamo letos, posledice so katastrofalne, poglejmo samo primer Črnmolja. Le, kaj nas še čaka, bi bilo relevantno vprašanje za vrhunsko kilmatoloiginjo pri nas doktorico Lučko Kajfež Bogataj.
Kazalo