V večjem delu Slovenije je ponoči prenehalo snežiti. Foto: BoBo
V večjem delu Slovenije je ponoči prenehalo snežiti. Foto: BoBo
Sneg
Zbudili smo se v zasneženo jutro. Foto: MMC RTV SLO/Ana Svenšek

V noči na ponedeljek je namreč zapadlo veliko snega, največ na Notranjskem, Kočevskem, po hribih severne Primorske, Idrijskem hribovju ter po hribovju zahodno od Ljubljane. Nekaj manj snega je zapadlo na Štajerskem, najmanj pa ga je bilo v vzhodni Sloveniji.

Višina snega
Kredarica 235 cm
Vogel 105 cm
Vojsko 64
Kočevje 57
Novo mesto 50
Lisca 47
Postojna 39
Ljubljana 25
Celje 20
Let. E. Rusjana Maribor 17
Slovenj Gradec 16
Murska Sobota 10

Današnji dan spremljajo le rahle padavine, v zahodni in južni Sloveniji bo oblačno, v vzhodnih krajih pa se bo delno razjasnilo. Meja sneženja bo na okoli 600 metrih nadmorske višine. Ponehala bo tudi burja na Primorskem.

Bodite obveščeni:
- Vremenska napoved
-
Stanje na cestah


Promet je zgoščen, ponekod so zapore
S Prometno-informacijskega centra so sporočili, da so ceste v državi povečini splužene in posute, vseeno priporočajo previdnost in strpnost za volanom. Promet se povečuje predvsem proti večjim mestom in na mestnih obvoznicah. Podrto drevo je povsem zaprlo cesto Novo mesto-Metlika med Jugorjem in Dolami, cesta Čepovan-Most na Soči pa je zaprta zaradi snežnega plazu.

Zaprt je tudi prelaz Vršič, na cestah čez Korensko sedlo, Jezersko in Ljubelj so obvezne verige, za priklopnike in polpriklopnike pa velja prepoved vožnje na cestah Kobarid-Bovec ter Ajdovščina-Col-Črni Vrh-Godovič. Čakalna doba na mejnem prehodu za tovorna vozila pri vstopu na Obrežju je uro in pol.

Vabimo vas, da svoje fotografije vremenskega stanja v državi delite z nami na podstrani Moj splet.