Ceste (pa tudi pločniki in druge površine, namenjene pešcem) so ponekod poledenele, zato previdno! Foto: BoBo
Ceste (pa tudi pločniki in druge površine, namenjene pešcem) so ponekod poledenele, zato previdno! Foto: BoBo

Po petku, ko je sneg pobelil večji del države in ponekod povzročil težave v prometu, pa tudi izpade električne energije, so ceste ponekod poledenele, zato na Prometnoinformacijskem centru svetujejo dodatno previdnost: "Zaradi zimskih razmer je možnost poledice. Voznikom priporočamo, da vozijo previdno, s primerno varnostno razdaljo in prilagodijo hitrost razmeram na cesti."

Danes bo delno jasno z občasno spremenljivo oblačnostjo, v zahodnih krajih tudi pretežno oblačno - tam se lahko sredi dneva in popoldne pojavljajo kratkotrajne krajevne plohe. Čez dan se bo segrelo do 6, ob morju pa do 9 stopinj.

V nedeljo do 10 cm suhega snega
Nova pošiljka snega se nam obeta v nedeljo, ko bo že dopoldne začelo snežiti v zahodni polovici države, popoldne pa se bodo padavine razširile proti vzhodu, kjer lahko sneži še do ponedeljka zjutraj. V notranjosti Slovenije lahko zapade od pet do deset centimetrov suhega snega, še pojasnjuje Velkavrh.

Povečana nevarnost snežnih plazov
In kakšno vreme nam na Agenciji za okolje napovedujejo za prihodnji teden? "Niti slučajno ne kaže na odjugo, ampak prej na nižje temperature. K temu bo pripomogla tudi snežna odeja, ki bo temperature še znižala - tudi do 10 stopinj," pojasnjuje Velkavrh in dodaja, da je vse odvisno od oblačnosti in vetra - če bo dovolj suhega zraka in jasnih noči, bo precej mrzlo, še pravi.

Na Arsu opozarjajo še, da je zaradi novega snega v Julijskih Alpah in zahodnih Karavankah nevarnost snežnih plazov 4. stopnje, drugje v naših gorah pa 3. stopnje.