Na zadnji dan leta bo sprva precej jasno z meglo po nižinah, čez dan pa se bo oblačnost povečala. Foto: BoBo
Na zadnji dan leta bo sprva precej jasno z meglo po nižinah, čez dan pa se bo oblačnost povečala. Foto: BoBo
Kakšno vreme smo imeli letos

Zvečer lahko po podatkih agencije za okolje (Arso) do pet centimetrov snega zapade tudi po nižinah osrednje Slovenije, Notranjske, po Zasavskem in Gorenjskem. Nad 500 metrov nadmorske višine pa lahko zapade tudi do deset centimetrov snega. Sneg je že rahlo pobelil v Slovenj Gradec, Kočevje in Rateče.
Napoved: V petek so napovedane snežne padavine, v soboto pa bo precej jasno z meglo po nižinah. Vremenska napoved kaže, da bo danes sprva delno jasno in po nižinah megleno, dopoldne pa se bo od zahoda povsod pooblačilo. Popoldne bodo zahodne in severne kraje zajele padavine, ki se bodo zvečer razširile nad vso Slovenijo in ponoči ponehale.

Na zadnji dan leta bo sprva precej jasno z meglo po nižinah, čez dan pa se bo oblačnost povečala. V nedeljo se bo spet delno zjasnilo, ponekod bo zapihal jugozahodni veter.

Tudi po nižinah osrednje Slovenije bo dež večinoma prešel v sneg. Najmanj padavin bo na severovzhodu države. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 3, na Primorskem okoli 8 stopinj.

Bodite obveščeni:

Stanje na cestah

Vremenska napoved


Za petek napovedan tudi sneg
V petek bo spremenljivo oblačno. Popoldne bo nastala kakšna kratkotrajna snežna ploha. Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do 1, na Primorskem okoli 3, najvišje dnevne od 1 do 5, na Primorskem okoli 8 stopinj C.

Napoved za sosednje pokrajine
Sprva bo še delno jasno in po nižinah megleno, čez dan pa se bo od zahoda pooblačilo. Pojavljati se bodo začele padavine. Po nižinah bo sprva deževalo, v večernem času pa se bo meja sneženja marsikje spustila do nižin. V Kvarnerju bo prehodno zapihala burja.

V petek bo spremenljivo oblačno s posameznimi plohami, večinoma snežnimi.

Kakšno vreme smo imeli letos