Ponoči je neurje po Sloveniji povzročilo manjše poplave in izpade elektrike. Več lokalnih cest pa je bilo zaprtih zaradi podrtih dreves. Foto: BoBo
Ponoči je neurje po Sloveniji povzročilo manjše poplave in izpade elektrike. Več lokalnih cest pa je bilo zaprtih zaradi podrtih dreves. Foto: BoBo
Reke bodo še naraščale
Neurje zajelo velik del države

Pretok Mure v Gornji Radgoni znaša 740 kubičnih metrov na sekundo in še narašča, tako da hidrologi pričakujejo, da bo znotraj nasipov poplavljala. Reka Dravinja medtem v zgornjem toku upada, v spodnjem toku je njen pretok ustaljen, do konca dne pa bo še poplavljala na območjih pogostejših poplav.

Tudi pretok reke Drave je povečan, v Dravogradu znaša 1.000 kubičnih metrov na sekundo. Reka Krka bo predvidoma zvečer v Podbočju presegla opozorilni pretok 200 kubičnih metrov na sekundo in začela poplavljati na območju pogostih poplav.

Nalivi predvsem na vzhodu
Neurje, ki je ponoči zajelo Slovenijo, je za seboj pustilo nekaj manjših poplav, odkritih streh in podrtih dreves. Nalivi so mogoči tudi danes, predvsem na vzhodu Slovenije, opozarjajo na agenciji za okolje. Arso svari tudi pred zmerno do močno burjo, ki bo na nekaterih mestih dosegla hitrost tudi do 100 kilometrov na uro.

Poplave, izpad elektrike, podrta drevesa ...
Neurje z močnimi nalivi je tudi ponoči povzročilo več preglavic. Tako je meteorna voda zalila več kleti in drugih objektov, največ v občinah Celje, Slovenske Konjice, Vojnik, Žalec in Novo mesto. Gasilci, ki so prečrpavali meteorno vodo, so morali posredovati tudi na Muti, kjer je voda zalila stavbo občinske uprave, in na Koroški Beli, kjer je voda zalila prostore tovarne Akroni.

Zaradi neurja je v občinah Podvelka in Lendava več kot 2.300 gospodinjstev ostalo brez elektrike. Močan veter pa je odkril del strehe enega izmed objektov v ljubljanskem BTC-ju in del strehe stanovanjske hiše v Črenšovcih. Na nekaterih lokalnih cestah pa je preglavice povzročalo podrto drevje.

Dež bo čez dan slabel
Vreme bo danes še oblačno, dež pa bo čez dan slabel, v zahodni in osrednji Sloveniji bo tudi ponehal.

Reke bodo še naraščale
Neurje zajelo velik del države