Previdno med vožnjo in hojo! Foto: BoBo
Previdno med vožnjo in hojo! Foto: BoBo

Kot so sporočili iz UKC-ja Ljubljana, so osem bolnikov hospitalizirali, med njimi pet za predviden operacijski poseg.

Največ poškodb je bilo v nedeljo in ponedeljek, ko je snežilo. Tako so 1. in 2. januarja oskrbeli pet bolnikov, 3. januarja 31 in 4. kar 34 ljudi. Danes do 11. ure so oskrbeli sedem bolnikov. Med poškodovanimi so ljudje različnih starosti.

Dežuje in zmrzuje
Po Sloveniji je danes še snežilo, nato pa je sneg prešel v dež, zato na agenciji za okolje opozarjajo na možnost poledice in previdnost na cestah.

Ponoči bo oblačno, ponekod bo še rahlo deževalo, v notranjosti Slovenije lahko nastaja poledica. Jutri čez dan se bodo še pojavljale manjše krajevne padavine, večinoma bo snežilo. Najnižje jutranje temperature bodo na severu do -10, drugod od -5 do 0, ob morju do okoli 3, najvišje dnevne od -4 do 1, na Primorskem do 8 stopinj Celzija.

V četrtek suho, v petek dež
V četrtek bo zmerno do pretežno oblačno in suho. Predvsem zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla. V petek bo oblačno, občasno bo rahlo deževalo.

Na prometnoinformacijskem centru voznikom priporočajo, naj se na pot odpravijo prej kot običajno in z ustrezno zimsko opremo ter očiščenimi vozili, še posebej to velja za tovorna vozila. Na cestah bodo v teh dneh tudi posipne in plužne skupine, kar promet močno upočasnjuje.

Tudi policija svetuje, da na mokrih in poledenelih cestah vozite previdno, ves čas vožnje spremljate razmere, zmanjšate hitrost in povečate varnostno razdaljo.