Slovenijo je prekrila nekaj centimetrov debela snežna odeja. Foto: BoBo
Slovenijo je prekrila nekaj centimetrov debela snežna odeja. Foto: BoBo
Zima le prišla v naše kraje
Najmanj snega zapadlo v gorah

Najdebelejšo snežno odejo je dobilo Kočevje - tam je zapadlo 17 cm snega. 16 cm ga je v Novem mestu, 15 v Postojni, 13 v Ljubljani, 10 v Ratečah, 7 v Celju, na Kredarici pa ga je zapadlo le štiri centimetre.

Za zdaj o večjih nevšečnostih v prometu ne poročajo. Do popoldneva so snežne padavine prenehale povsod po državi.

Povečan promet iz smeri Hrvaške
Zaradi snega so na cestah posipne in plužne skupine, zato v Prometnoinformacijskem centru voznikom priporočajo previdno vožnjo, upoštevanje varnostne razdalje in prilagoditev hitrosti voznim razmeram.

O večjih težavah v prometu ne poročajo, razen o nekaj zdrsih s cest in upočasnjeni vožnji, predvsem na primorski avtocesti.

Čez dan je bil povečan promet iz turističnih krajev v notranjost, predvsem od Hrvaške proti Avstriji in Italiji, saj so se pri naših južnih sosedih začele šolske počitnice, prav tako pa se končujejo božično-novoletni prazniki, zato se zdomci vračajo proti zahodu.

Vabimo vas, da na naslov mmc-uredniki@rtvslo.si pošljete fotografijo sneženja iz svojega kraja.


Jutri čez dan bo spet snežilo

Ponoči in zjutraj bo pretežno oblačno. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -3, ob morju okoli 0 stopinj Celzija.

Jutri bo oblačno, čez dan bodo padavine od zahoda znova zajele vso Slovenijo in zvečer ponehale. Ob morju bo deževalo, drugod snežilo. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -2, ob morju okoli 0, najvišje dnevne od -4 do -1, na Primorskem do 5 stopinj Celzija.

V torek bo oblačno. Padavine bodo sredi dneva in popoldne od jugozahoda znova zajele vso Slovenijo in do srede zjutraj ponehale. Na Primorskem in v Beli krajini bo deževalo, drugod večinoma snežilo. V sredo bo zmerno do pretežno oblačno in večinoma brez padavin.


Zima le prišla v naše kraje
Najmanj snega zapadlo v gorah