Vreme
veter
Sunki so ponekod presegli hitrost 70 kilometrov na uro. Foto: Pixabay
Veter, burja, severnik, pihati
Najmočneje je zapihalo na severovzhodu in jugovzhodu Slovenije. Foto: Reuters

Močan veter ves dan podiral drevesa in razkril nekaj streh

Najmočneje je pihalo v severovzhodni in jugovzhodni Sloveniji
29. oktober 2017 ob 10:48,
zadnji poseg: 29. oktober 2017 ob 17:27
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Arso je za popoldne in zvečer zaradi močnega vetra izdal oranžni alarm za severovzhodno in jugovzhodno Slovenijo. Veter je tam predvsem podiral drevesa in razkril nekaj streh.

Glede na podatke s spletne strani Uprave RS za zaščito in reševanje so imeli zaradi močnega vetra ves dan veliko dela gasilci in delavci pristojnih elektro, komunalnih in drugih javnih podjetij. Po napovedih bo okrepljen veter pihal še do večera, najmočnejši sunki lahko ponekod presežejo hitrost 70 kilometrov na uro.

Z izpadi elektrike so se spopadali na območju Radencev in občine Ljutomer. V občini Lendava je veter nagnil električni drog čez cesto, zaradi česar so morali ukrepati dežurni delavci elektropodjetja. Ti so morali posredovati tudi v naselju Spodnji Boč na območju občine Selnica ob Dravi, kjer je podrto drevo pretrgalo elektrovodnike.

Podrta drevesa so ovirala promet ponekod na Štajerskem, v Pomurju, pa tudi v Ljubljani in na Dolenjskem. Precej težav so imeli na območju Celja, kjer je dopoldne močan veter podrl več dreves in drog javne razsvetljave. Na območju Šmartinskega jezera pa je odtrgal del pomola in ga skupaj z jadrnico in manjšim čolnom, ki sta bila privezana ob pomol, odnesel stran od obale. Pri tem se je manjši čoln potopil. Celjski poklicni gasilci so odtrgani del pomola odstranili in jadrnico privezali ob obalo.

Razkrite strehe
Veter je odkril streho na gospodarskem objektu v Spodnji Rečici na območju občine Laško. V Gotovljah v občini Žalec je nagnil drevo nad stanovanjsko hišo in razkril streho gospodarskega poslopja. V Mariboru je na Zagrebški cesti odkril streho zapuščenega objekta, v Dražencih v občini Hajdina pa je podrl drog javne razsvetljave, ki ga je dežurna služba Javnih služb Ptuj odstranila in namestila novega.

V Črnomlju je močan veter odtrgal pločevinasto obrobo na strehi, v Mozirju pa je močan veter najprej poškodoval streho pomožnega objekta pri nakupovalnem centru, ki je nato poškodovala dve vozili, nato pa je veter poškodoval tudi oglasno tablo nad cestiščem, ki so jo morali odstraniti. Veter je poškodoval tudi nekaj streh na območju občine Bohinj, kažejo podatki s spletne strani Uprave RS za zaščito in reševanje.

Po napovedih Agencije RS za okolje se bo zvečer in ponoči od severa deloma jasnilo, severni veter pa bo postopno slabel. Jutri bo večinoma sončno, prav tako v torek in sredo, bo pa sveže, z mogočo jutranjo slano in meglo po nižinah.

VIDEO
Veter podiral drevesa in razkrival strehe
G. K.
Prijavi napako
Komentarji
Miki Mause
# 29.10.2017 ob 18:10
commodore
# 29.10.2017 ob 15:09
Prijavi neprimerno vsebino
gasilci pomagamo vsem


Je že prav, da pomagate vse. Ma so tukaj tudi cestne in komunalne službe. Ni treba, da ste povsod gasilci z drago opremo, ki je kupljena s strani prostovoljnih prispevkov, medtem ko bi isto delo lahko opravila tudi cestna in komunalna služba.

Predvsem, kar se tiče čiščenja zamašenih odtokov meteornih vod je za to pristojna cestna in komunala......in tega je vedno več, ker zakaj bi se to redno vzdrževalo pa 1x mesečno očistilo, če je pa najlažje na 112poklicat pa pridejo ''zastonj'' gasilci z drago gasilsko opremo reševati 5minut pred katastrofo. Komunalcev in cestarjev pa nikjer.

Vidim, da v našem kraju bi lahko gasilci začeli še smeti pobirat pa pozimi plužili lokalne ceste, komunalo lahko kar ukinemo.
commodore
# 29.10.2017 ob 15:09
gasilci pomagamo vsem
škratolin
# 29.10.2017 ob 13:48
Ob 12h v Črnomlju, po podatkih Arsa, sunki 77km/h. In zdaj ne piha nič manj. Nismo tu ne v Pomurju niti na Štajerskem. Vem da je to za vipavce rahel vetrič, ampak tu sem pa že slišal sirene, verjetno zaradi padlih dreves.
LjudjeSoOvce
# 29.10.2017 ob 16:04
Podira drevesa? Še huje! Odnaša tople grede! :P
Smeško
# 29.10.2017 ob 18:08
Upam, da je prepihal naše butalske buče.
jani15
# 29.10.2017 ob 14:56
Bistrica ob Sotli že cel dan veter sicer nedela škode..
paver
# 30.10.2017 ob 06:08
Vse reklamne panoje naj odnese!
democenzus
# 29.10.2017 ob 21:34
vse reklamne panoje bi moral odpihnit, sam kazijo, kot smetisce
krypto
# 29.10.2017 ob 17:08
Gorenjska je tud na SV, JV ocitno. Dva dni nazaj so bli sunki okoli 100 pa tud crhnil ni noben, trenutno vlece 35 konstantno s sunki cez 70 pa nikome nista. Zaprite ta arso k nima veze al kej recete al nc, vedezevanje pa prepustite 090.
monte
# 29.10.2017 ob 14:58
"pri nakupovalnem centru veter na pomožnem objektu za vozičke odkril streho...Posredovali so gasilci,ki so odstranili streho s parkirišča in pomožni objekt prestavili na varno."

In zakaj so to počeli gasilci??? Zgodilo se je na parkirišču nakupovalnega centra; za odstranitev strehe in objekt-iča bi moralo poskrbeti trgovsko podjetje. Ampak ne z gasilci!!!
Kazalo