V teh dneh je sonce najmočnejše, zato je najbolj vroč del dneva priporočljivo preživeti v senci in uživati dovolj vode. Foto: BoBo
V teh dneh je sonce najmočnejše, zato je najbolj vroč del dneva priporočljivo preživeti v senci in uživati dovolj vode. Foto: BoBo

Vremenoslovec z Agencije za okolje Brane Gregorčič je za Radio Slovenija pojasnil, da se bo vročinski val, ki trenutno vztraja nad Španijo in južno Francijo, dotaknil tudi Slovenije: "V naslednjih dneh bo ta vročina dosegla tudi srednjo Evropo, tako da k nam pride čez Alpe, skorajda od severa, kar pomeni, da bo nekoliko manj izrazita kot v Španiji in Franciji, bodo pa temperature tudi med 30 in 35 stopinjami. "

Že danes, sploh pa v naslednjih dneh, bo tako sončno in vroče: "Danes bodo temperature v večjem delu Slovenije še malo pod 30, jutri pa že večinoma nad 30 stopinj."

Vročina se bo še nekoliko stopnjevala v prvi polovici prihodnjega tedna, ko lahko temperature dosežejo okoli 34 ali 35 stopinj. "Pred nami je prvi vročinski val v tem poletju, ki bo trajal od jutri pa do predvidoma srede ali četrtka," je še razložil Gregorčič in dodal, da se v drugi polovici prihodnjega tedna nakazuje osvežitev.

Že na začetku tedna bo možnost vročinskih neviht malce večja, predvsem na severu Slovenije bo lahko v prvih dneh delovnega tedna pozno popoldne ali zvečer nastala kakšna nevihta.

V četrtek in petek bodo padavine pogostejše, vročina bo popustila. Proti koncu tedna pa bodo naši kraji, kot kaže, prišli pod vpliv izrazite hladne fronte, ki bo Slovenijo dosegla predvidoma v petek, še piše na spletni strani Arsa.