Kristjani bodo ob predsedovanju molili temu primerno. Foto: RTV SLO/Mišo Čadež
Kristjani bodo ob predsedovanju molili temu primerno. Foto: RTV SLO/Mišo Čadež

V njej se krščanski slovenski verniki zahvalijo, da je lahko slovenski narod del evropskih narodov, ki se povezujejo, hkrati pa Boga prosijo za pomoč in blagoslov pri vodenju institucije. Opozarjajo tudi na pomembnost duhovnih vrednot, ki jih ne sme zamegliti skrb za gospodarski in gmotni napredek.

Celotno molitev in prošnje vernikov si lahko ogledate tukaj.

SŠK je objavil tudi prošnje vernikov. Med njimi prosijo, da bi državniki in voditelji modro ter odgovorno vodili EU, skrbeli za gmotno blaginjo in duhovni napredek ter enakopravnost vseh ljudi. Za delodajalce pa prosijo, da ne bi izkoriščali delavcev in da bi jim omogočali pošten zaslužek.

Za priseljence, izseljence in narodne manjšine želijo verniki, da ne bi bili zapostavljeni in izkoriščani, ampak bi v Evropi enakopravnih narodov našli svoje mesto in poslanstvo. Za mlade, da bi se odgovorno pripravljali na življenje, se pogumno spopadli z izzivi in s težavami sodobne družbe ter postajali novo upanje Evrope.

Za družine in vse, ki se na družinsko življenje pripravljajo, želijo, da bi bili odprti življenju, se veselili otrok in jih odgovorno vzgajali v dobre državljane in plemenite ljudi.

M. R.