Slovenija
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.0 od 41 glasov Ocenite to novico!
Tvitopis 12092015
Ministri bodo v ponedeljek ocenili trenutne razmere na področju migracij, ki so iz dneva v dan bolj pereče, in doslej sprejete ukrepe na tem področju, predvidena pa je tudi razprava o novih predlogih, ki jih je Evropska komisija predstavila to sredo. Foto: MMC RTV SLO/EPA
VIDEO
Evropa ne najde rešitve z...
VIDEO
Nevladniki želijo k 14 Si...
VIDEO
V bližini Lendave zajeli...
VIDEO
Protestniki na ulicah opo...
VIDEO
Odkrito o beguncih
VIDEO
Nekateri bi dali beguncem...
VIDEO
Nevladniki pričakujejo us...
VIDEO
Beguncem ob italijanski m...
VIDEO
Na papirju pripravljeni n...
VIDEO
Zaradi beguncev več nadzo...
VIDEO
Izpraznjeno podeželje kot...
VIDEO
Pravi recept za integraci...
VIDEO
Priprave na prihod begunc...
VIDEO
Kako poskrbeti za begunce...
VIDEO
Opozicija dvomi o zmoglji...

Dodaj v

"Begunci so idealna slovenska tema. Javno mnenje je na dveh polih."

171. tvitopis o begunski krizi
12. september 2015 ob 06:24,
zadnji poseg: 12. september 2015 ob 08:25
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

"Za tiste, ki se vam zdi, da se begunci v madžarskih taboriščih gužvajo za hrano, pojdite kdaj na kakšno pogostitev po 'high class' dogodku," je bil le en od številnih odzivov v slovenski tvitosferi na begunsko krizo.

Slovenija je že pokazala solidarnost v begunski krizi, ko je privolila v sprejem 230 beguncev, in je pripravljena sodelovati tudi v novem programu prerazporeditve 120 tisočih beguncev iz Italije, Grčije in Madžarske, a vztrajamo, da mora biti solidarnost prostovoljna, je na odboru DZ-ja za zadeve EU-ja pojasnila notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar.

Ministrica je članom OEU-ja predstavila izhodišča za svojo udeležbo na ponedeljkovem izrednem zasedanju notranjih ministrov EU-ja, posvečenem rekordnim migracijskim pritiskom na Evropo. Ta izhodišča je na četrtkovi seji potrdila vlada, odbor pa jih je v petek soglasno potrdil, čeprav so bili nekateri poslanci do ravnanja vlade v zvezi z begunci v razpravi kritični.


Med predlogi Bruslja ključna predvsem dva

Ministri bodo v ponedeljek ocenili trenutne razmere na področju migracij, ki so iz dneva v dan bolj pereče, in doslej sprejete ukrepe na tem področju, predvidena pa je tudi razprava o novih predlogih, ki jih je Evropska komisija predstavila to sredo. Pri tem sicer kakšnih končnih odločitev tokrat še ni pričakovati, je pojasnila ministrica. Med predlogi Bruslja sta po besedah ministrice sicer ključna dva: predlog za dodatno prerazporeditev 120 tisočih ljudi, upravičenih do mednarodne zaščite, iz Italije, Grčije in Madžarske po ostalih članicah EU-ja, in pa predlog stalnega mehanizma za prerazporeditev beguncev po EU-ju. Gre za dve ločeni zadevi, saj je prva začasen ukrep z veljavnostjo dveh let, druga pa zakonodajni predlog, ki bi spremenil obstoječo Dublinsko uredbo in se bo sprejemal po ustaljenem zakonodajnem postopku.


Solidarnost mora biti prostovoljna

Za Slovenijo komisija sicer tokrat predlaga premestitev 631 oseb. Ob upoštevanju julijskega dogovora o premestitvi naj bi tako sprejela skupno 861 oseb in ne 1.126, kot se pojavlja v medijih, je pojasnila ministrica. Vlada je v četrtek po njenih besedah potrdila udeležbo Slovenije pri tej novi prerazporeditvi. Kot je poudarila, je Slovenija že izkazala solidarnost, ko je julija soglašala s prerazporeditvijo 230 oseb, in sedaj to solidarnost podaljšuje. A podobno kot julija vlada vztraja pri stališču, da mora biti solidarnost prostovoljna - ob upoštevanju specifičnih zmožnosti posamezne države, varnostnega položaja in verjetnosti povečanega pritiska na njene lastne meje, je poslancem povedala ministrica.


Brez končnega stališča glede drugega predloga

Glede drugega predloga Bruslja o stalnem mehanizmu za prerazporeditev beguncev po EU-ju medtem v tem trenutku po besedah Györkös Žnidarjeve ni mogoče zavzeti končnega stališča za ali proti, saj je še nedorečen in so najprej potrebni odgovori na nekatera odprta vprašanja. Kot enega od teh vprašanj je izpostavila dilemo, kaj se bo zgodilo, če se bo neka država nenadoma sama znašla pod velikim, nesorazmernim migracijskim pritiskom, obenem pa bi morala izpolniti neko zanjo vnaprej določeno kvoto za sprejem beguncev iz drugih držav EU-ja. Kot je opozorila, bi moral predlog predvideti poseben položaj držav ob zunanji meji EU-ja in omogočiti izjeme.

Solidarnost med državami zelo pomembna
Slovenija mora na to še posebej opozarjati glede na svoj specifični geografski položaj, saj varuje zunanjo schengensko mejo in glede na trenutne razmere obstaja relativno velika verjetnost, da se bo pritisk migrantov na naše meje v prihodnje okrepil. Kot je sicer na seji še izpostavila ministrica, je solidarnost pomembna ne le s humanitarnega vidika, ampak tudi z vidika interesov same Slovenije: prav je, da kot odgovorna članica EU-ja sedaj pomagamo drugim državam članicam, ki so resnično prekomerno obremenjene, hkrati pa je to neke vrste naložba v prihodnost za nas same, saj ni mogoče izključiti možnosti, da ne bo tudi Slovenija v nekem trenutku prekomerno obremenjena in bo potrebovala solidarnost drugih držav.

Mi. Li., <a href="https://twitter.com/tvitopis">@Tvitopis</a>
Prijavi napako
Komentarji
harigast1
# 12.09.2015 ob 06:45
Na tistem polu,ki je proti sprejemu beguncev je cca. 95%,samo mediji se delajo butaste.
Morpheus1
# 12.09.2015 ob 06:35
"Begunci so idealna slovenska tema. Javno mnenje je na dveh polih."

Mediji pa 100% na eni strani!!!
križar53
# 12.09.2015 ob 06:46
Javno mnenje je popolnoma drugje,kot mnenja in komentarji vodilnih medijskih hiš,obenem se vrši najhujša cenzura po 2.WW s strani medijev nad prebivalstvom v primeru odklonilnega mnenja o beguncih.Dovoljeno je samo pozitivno mišljenje in pisanje,vse ostalo je zbrisano in cenzurirano,žal.
purico
# 12.09.2015 ob 06:48
"Begunci so idealna slovenska tema. Javno mnenje je na dveh polih."

Je na dveh polih ja, s tem, da je en krepko, krepko večji kot drug. In ne, ni to tisti islamoljubski, FDV-jevski
AltForNorge
# 12.09.2015 ob 07:04
Kolikor jaz vidijm iz tega portala in pogovarjanja z ljudmi ki me obdajajo je v 95% mnenje le na enem polu. Vi RTV-jevci ste totalni amaterji, vsaj to je dobro v tej begunski krizi, da vidimo kako SUBJEKTIVNE MEDIJE IMAMO.
mag.lepi
# 12.09.2015 ob 06:55
Poročajte objektivno pa ne bo več dveh polov... saj jih vi delate!!
sosman
# 12.09.2015 ob 07:01
Berite malo lastne komentarje in ne le iz trapaste "tvitosfere" in boste videli, da ste sami na enem polu, vaši plačevalci naročnine pa na drugem.
Morpheus1
# 12.09.2015 ob 07:00
Čudno, da na prvi sliki ne ženske z otrokom!!
Mediji nas namreč hočejo prepričat, da je takšnih 90%!!
zemljemerec
# 12.09.2015 ob 06:55
Jaz sem rad pomagal in sodeloval v mednarodni humanitarnih akcijah,ki so nudile enkratno pomoč za izboljšavo kvalitete življenja...če pa odklanjam dolgoročno finančno pomoč tujcu ki zahteva pomoč na mojem dvorišču brez povabila, pa to še ne pomeni da sem nestrpen do tujca. Postanem pa nestrpen do politikov, ki mi brez vprašanja določijo kvoto z višjo položnico. Trenutno so moja skrb, Slovenski otroci, ki nimajo denarja za avtobusni prevoz v Slovensko šolo.
Sem pa razočaran nad mediji, ki vršijo vsiljivi pritisk na državljane. Tudi mi imamo pravico do samoodločitve.
demo
# 12.09.2015 ob 07:27
Na žalost se moram strinjati z zgoraj napisanimi komentarji o nekorektnem poročanju slovenskh medijev. Vse skupaj se je sprevrglo v eno samo propagando o moralni dolžnosti Evrope, da sprejme vse in vsakogar, ki prečka njene meje. Nisem pa še zasledil članka, kjer bi se predstavila še druga stran zgodbe in vse probleme, ki jih bodo ti ljudje prinesli v naš kulturni prostor.

Zgleda, da na FDV-ja velja doktrina enoumja.
mihaj1
# 12.09.2015 ob 07:16
Če bereš vaše članke in pogledas komentarje, vidiš da ze dolgo nismo bili tako enotni glede česa. Smo razdeljeni glede levih in desnih pro ruski in pro americani, ampak ko pa pride zunanja grožnja pa znamo skupaj stopit. Sem pomirjen...
davide
# 12.09.2015 ob 07:22
mediji imajo močen vpliv na starejše in manj izobražene, ki jim slepo verjamejo kot tistim prodajalcem na dom

zato pa je tako močna medijska propaganda
Morpheus1
# 12.09.2015 ob 07:51
In zakaj ni nikjer nobene javnomnenjske ankete na to temo???
RTV zakaj ne naredite anketo??? Se bojite mnenja ljudi???
Morpheus1
# 12.09.2015 ob 07:31
@davide

Se popolnoma strinjam. Svojim staršem sem moral jaz kazati posnetke z interneta, da sta videla resnico, ker medijska pralnica možganov v kateri prednjači nacionalni medij in A kanalizacija, prikazujeta samo multi-kulti agendo!!
povratnik12
# 12.09.2015 ob 06:52
največji problem je, ker nemci sircem pošiljajo signale da so begunci dobrodošli. Zato se dotok ne zmanjšuje, kvečjemu se povečuje. seveda pa bodo nemci, po njihovi stari navadi, ko bodo presodili, da beguncev ne potrebujejo več te zavračali in jih vračali nazaj. Enako bodo naredii avstrijci. In potem se bomo z njimi ukvarjali mi in ostali.
tru-bar
# 12.09.2015 ob 08:14
Spet nas mediji umetno delite na dva pola. Večina nas seveda podpira human sprejem beguncev in njihovo integracijo v našo družbo!
Da se prišleki večinoma ne želijo integrirati v našo "umazano in sprevrženo skupnost" (besede imama iz Belgije), tega pa ne veš?? Da nas prišleki obravnavajo kot nevernike, sovražnike Alaha, tega tudi ne veš?
Norland
# 12.09.2015 ob 07:39
Ne motijo me begunci. Moti me islam
Tugomer1000
# 12.09.2015 ob 07:28
Kakšna dva pola? 90% proti 10%?
Že dolgo nismo bili tako enotni, celo tisti, ki ohranjajo tekovine narodne izdaje, so po večini proti migrantom, kljub temu, da sta Frančišek in Merklova ukazala sprejemanje.
tonky
# 12.09.2015 ob 07:46
Integracije nikoli nebo.Ker musliman brez Mohameda in Alaha ne upa niti mrdniti.
mag.lepi
# 12.09.2015 ob 07:35
probleme, ki jih bodo ti ljudje prinesli v naš kulturni prostor. - BODO? Idi v London Lutton, Birmingham itd itd pa boš videl kakšen je novi svet!
Morpheus1
# 12.09.2015 ob 07:15
Če smo lahko dobili novo levico je čas, da v Sloveniji in Evropi dobimo novo desnico!!
Takšno z jajci, ker samo Orban je premalo!!
In to kvazi desnico na čelu z Merklovo in Junkerjem je treba poslati na smetišče zgodovine!!
Es
# 12.09.2015 ob 08:07
Znova zavajanje in propaganda. Javno mnenje je izrazito proti invaziji, sploh se ne pogovarjamo o beguncih. Bi bilo smiselno, da prenehate uporabljati ta izraz. Mediji pa že kot tolikokrat v zgodovini, na napačni strani ustvarjanja lažnega javnega mnenja, s svojimi ideologi iz fakultet in nevladnih organizacij veselo sodelujejo.
lotmeržanec
# 12.09.2015 ob 07:51
Sem proti beguncem! Dokler ta država ni sposobna poskrbeti za svoj lačen natod!! Zbiramo denar,da bomo lahko našim otrokom kupili šolske potrebščine! V državi je 30% ljudi pod pragom revščine naši politiki pa lažejo kako smo sposobni sprejeti 3000 beguncev !! Sedanja vlada ni sposobna preživeti niti lastnega natoda !! Preberte si malo članke pa boste videli kako legalno kradejo obubožanemu narodu !!
Kway
# 12.09.2015 ob 08:01
Kdo jih hoče jih naj vzame pod streho......tudi tisti na shodu v LJ!!!Enostavno!!Sploh ne veste v kaj se spuščamo!!
povratnik12
# 12.09.2015 ob 07:07
"Begunci so idealna slovenska tema. Javno mnenje je na dveh polih."

Potem mi pa povejte samo ENO temo, kjer je javno mnenje enotno in na enem polu?
Ali ni normalno, da je vedno javno mnenje na dveh polih??
Binder Dandet
# 12.09.2015 ob 08:38
@SamoRes:
"Sloveniji ne bi škodilo malo nove genetske zasnove."

To je provokacija ali pa škodoželjnost. Če si ti Slovenec, sem jaz zajec.
Fernspaher
# 12.09.2015 ob 08:12
Tuki je še uredu, na 24kur je zaklenjen vsak članek o imigrantih..se vidi Ameriški medij in tako opevana "demokracija"
Hijena
# 12.09.2015 ob 07:45
Javno mnenje: PROTI 90%
ZA 10%
garmond
# 12.09.2015 ob 08:23
Jaz kot begunce razumem ljudi, ki so zaradi vojne začasno zapustili svoje domove, dokler se razmere v njihovi državi ne normalizirajo. Evropa pa sedaj govori o trajni naselitvi teh ljudi pri nas. Nekako še razumem Nemčijo, ki potrebuje 800.000 cenene delovne sile, ampak, da bi zaradi Nemčije sedaj morale tudi druge države za večno sprejeti te ljudi pa se mi zdi nerazumno. Tistim, ki so res begunci začasno pomagati, ko pa se vojna pri njih konča pa se naj vrnejo domov. Zakaj je to tako sporno???
arto44
# 12.09.2015 ob 07:59
"Begunci so idealna slovenska tema. Javno mnenje je na dveh polih."

ne nismo na dveh polih. kvečjemu 95% / 5%.
tru-bar
# 12.09.2015 ob 08:29
Vsi, ki zdaj navijate za sprejem čim večjega števila prebžnikov iz razloga sočutja ipd., zavedajte se, da vas bo nekega dne lahko še krepko bolela glava. Kajti sami ne boste deležni prav nobenega sočutja, ker ste prebžnikom dali svoj dom na razpolago. Vi ste samo neverniki, ki jih Alah sovraži in sočutje do nevernikov je slabost. Že zdaj iz komentarjev zagovornikov nenadzorovanega priseljevanja veje v glavnem slovenofobija. Niti malo jim ni mar za Slovenijo in Slovence. Po Evropi se zdaj sliši: Danmark, go to hell! England, go to hell! ... V prihodnosti bomo slišali: Slovenia go to hell!
garmond
# 12.09.2015 ob 07:39
Da je javno mnenje o beguncih v Sloveniji na dveh polih? Ja, se strinjam, samo da je tisti pol, ki je na strani beguncev zelo majhen. Nehote sem opazil, da so aktivisti teh nevladnih organizacij, ki si toliko prizadevajo za sprejem beguncev, predvsem priseljenci in njihovi potomci iz bivših republik bivše juge. To pa da misliti. Mislim, da smo Slovenci glede beguncev na isti valovni dolžini z Madžari, razlika je le v tem, da se Madžari že v praksi spopadajo s tem velikim begunskim problemom, ki lahko njihovo državo spravi v izredne razmere, pri nas pa je na srečo to še samo problem o katerem se pogovarjamo in ki bo še komaj prišel k nam. Pamagati seveda JA, samo po pameti.
wowoo
# 12.09.2015 ob 08:43
Kako boš na strani beguncev, ko pa ti niti nočejo slišat o azilu v katerokoli drugi državi kot je Nemčija ali Švedska. Kvote za begunce so navaden blef, saj tako imenovani begunci očitno ne iščejo mir, ampak nadstandardno socialo in v druge države sploh nočejo ! Me prav zanima, kako se bodo tisti begunci, ki so že v Nemčiji, dali" naprosit", da jo zapustijo in se dajo prestavit v npr. Slovenijo ?
jolip2
# 12.09.2015 ob 08:27
Dokler bodo islamski verski voditelji(tudi v Sloveniji) govorili, da je demokracija moderna oblika tiranije, mislim da bi moral biti islam prepovedan v demokratičnih državah, ker je to širjenje idej skrajnih režimov, ki se ne skladajo s pravili Združenih narodov in konvencijo o človekovih pravicah. Kdor demokracijo označi za tiranijo, šeriat in šeriatsko pravo pa za edino pravo pot je bolan. Zob za zob, oko za oko?kazni šeriatskega prava vključujejo: bičanje, udarce s palico, pohabljanje in kamenjanje do smrti. In to naj bi bile ideje, ki jih širijo muslimani v 21.stoletju? Na televiziji pa muslimani rečejo kdor ni tat se mu ni treba bati za roko?
Ne samo da se moramo zahodnjaki strogo držati pravil, ko smo v islamskih državah, celo ko se muslimani(begunci) naselijo na zahod v demokratične države so takoj užaljeni nad demokracijo, kulturo zahodnjakov in skušajo vzpostaviti nek svoj sistem, ki ni niti najmanj človeški. Meni se to ne zdi normalno za vas pa ne vem. Zanima me kdo bo za to odgovarjal???: http://www.resnica-haq.com/vprasanja-in-odgovori/115-kako-vzpostaviti-sarijo-serijat-v-sloveniji.html
Če bi bila to neka strpna religija ne bi imel nič proti, če bi zgradili 10 džamij pri nas... tako pa mešajo zakone z vero kar je lahko zelo nevarno. Nemški častniki pišejo da so Katarci in Saudska Arabija ponudli denarno pomoč za gradnjo džamij v Nemčiji za begunce, da bi pa ponudili 10.000 šotorjev, ki jih imajo za primer naravne nesreče pa nočejo, čeprav so begunci njihovi bratje(muslimani).
Niti ena poved ni bila napisana brez preverjenih dejstev in moje mnenje nikakor ni nestrpno do nikogar tako da prosim da me ne izbrišete v rodni državi. Če bi se domačini Arabci pogovarjali o gradnji katoliških cerkva in prihodu na milijone katolikov v njihove države bi to sigurno preprečili. Bogate Arabske države še muslimane nočejo sprejet pa tako "dobri in humanitarni" kot so...
Konec koncev sprejetje beguncev ki so v EU ni pošteno do ostalih 2 milijona Sirijcev, ki si niso mogli privoščiti karto in so ostali v Libanonu, Turčiji in drugih taboriščih, nekateri celo na vojnih območjih. Tisti ki so pa prišli v Evropo so pa tako zbirčni, da hočejo samo v določene države, izsiljujejo na vse pretege in taki bi se nam mogli smiliti? Če bi bila vojna v Sloveniji bi bil zadovoljen v katerikoli drugi evropski državi, samo da bi bil varen. Razvajeni begunci pač niso...
Sprejetje beguncev pa tudi ni pošteno do nas davkoplačevalcev, ker za njih se takoj najde denar, nam pa plače stojijo in nas zavajajo z varčevalnimi ukrepi hkrati pa višajo davke.
hitter
# 12.09.2015 ob 08:25
Vem,zelijo ziveti na Zahodu.Razumljivo.Moj predlog je,da se vse te "begunce" poslje v Mavretanijo in Zahodno Saharo.Zemlje je dovolj,atlantski ocean, ce si zelijo morja in ko jih bo enkrat vec kot 50 milionov se lahko sirijo v Maroko,Alzirijo ali v kako drugo sosednjo prijateljsko dezelo.Zahod je zahodno.
nonparel
# 12.09.2015 ob 08:32
Upam, da to ne bo šlo tako daleč, da bomo nazadnje v vsaki slovenski vasi poleg cerkve imeli še džamijo.
brehme
# 12.09.2015 ob 08:05
Mediji so 95% na eni strani. Jvnost pa 75% na drugi. Tako, da dveh enakoštevilnih polov med narodom ni.
Igor Pribac, je že zadnjič neumnosti po TV kvasil, kaj je on filozofski tajkun?
blackened
# 12.09.2015 ob 09:03
2 pola sta vedno, važno je razmerje!
...ko bo referendum bo nekako takole,...pa brez zamere mediji!
Vaš narod!

http://www.rtvslo.si/nov
ice/komentarji/6575644
delfino_
# 12.09.2015 ob 09:38
Ja res sta dva pola, na enem ste vi mediji, na drugem pa smo mi državljani.
canis-lupus
# 12.09.2015 ob 08:42
Hej kmalu tudi pri nas :) davek na imigrante
http://news.yahoo.com/finland-raise-taxes-wealthy-partly-cover-cost-migrants-135841935--business.html

Zaenkrat samo na Finskem, bogatejši sloj, ampak verjamen da kmalu tudi pri nas :)
generacija56
# 12.09.2015 ob 08:38
Javno mnenje v Sloveniji si pisci predstavljajo kot tisto, kar so uspeli z enostranskimi resnicami prodati ljudstvu....

Ta vsa kriza beguncev, umetno producirana ima svoj vzrok ima svoje povzročitelje in ima način, da se jo čisto lepo zaključi!
Vlečejo se ista imena skozi zgodovino, kjer so sodelovali bogati in politično vplivni na Nemški in Ameriški strani, kljub temu, da so navadni ljudje umirali na bojišču...
Pa nam mediji lažejo, pišejo enostranske resnice, igrajo na čustva in človečnost navadnega človeka v butalah, ki je s tem postal prav takšna žrtev, kot je tisti migrant.
Ker je laž, ki jo prodaja prevelika, da bi jo preprost človek sploh imel za možno!

Tile milijoni najbolj primernih mladih moških pa so z bojišča svoje domovine UŠLI. Pustili tam ženske, starce, naj se oni borijo. Že v temelju so to torej navadni dezerterji.
Katero državo bodo sedaj izbrali za svoje bojišče, da si tam izborijo socialni status?
DA jih nekdo drug hrani in vzdržuje?
Tugomer1000
# 12.09.2015 ob 08:21
Pri vprašanju (ne)sprejema beguncev se jasno kaže, da kristjanov v Sloveniji praktično ni.
----
Domet krščanov smo lahko videli na t.i. ''udbovskem referendumu'' - še za kvorum jih ni.
Me pa veseli, da je tudi dandanes, (res podobno kot med 2. svetovno vojno) veliko krščanov v Sloveniji narodno-zavednih in ne sledi liniji Vatikana.
tru-bar
# 12.09.2015 ob 08:56
Zanimivo, da so zagovorniki islamizacije slovenije predvsem levičarji. To smo lahko videli na "protirasističnem shodu", ko so odstranili možakarja s transparentom "stop islamizaciji" ali nekaj podobnega. Ali se ne zavedajo, da je islam prav tako vera kot krščanstvo, ki prav tako stremi k podrejanju družbe, k teokraciji, kot krščanstvo? Je za ateista in razsvetljenca, ki podpira sekularno demokratično državo kakšna razlika med eno ali drugo religijo, med krščanstvom in islamom??
firouzabadi
# 12.09.2015 ob 08:34
Primerno število resničnih beguncev je potrebno sprejeti in oskrbeti, saj moramo biti toliko humani, da jim olajšamo trpljenje, dokler se ne vrnejo domov.

Migrante, ki se pretvarjajo, da so begunci in zlorabljajo sistem mednarodne zaščite pa zavračati, v kolikor ne ustrezajo potrebam jasno začrtane migrantske politike (kot npr. v Avstraliji).

O zgoraj napisanem smo si 90% enotni, kot tudi o mnogih drugih vidikih javnega življenja. Problem sta hujskaštvo in ustvarjanje razdora, ki pestita politiko in medije.
Morpheus1
# 12.09.2015 ob 08:06
Počasi bodo naši ateisti spoznali, da krščanstvo sploh ni tako slabo!
Ko bodo imeli na eni strani krščanstvo in na drugi islam bodo hitro videli kaj se pravi verski fundamentalizem :)
sloEU00
# 12.09.2015 ob 09:17
V tem članku video prispevek: Pravi recept za integracijo.
Ne vem kako se je ta gospa, ki je v njem integrirala, če je oblečena kot da je zunaj minus 20 stopinj. Evropejske ženske bi v Dubaju tudi rade nosile kopalke ali krilo pa tega ne smejo... Če pa pri nas kaj kdo reče čez alpinistični način oblačenja v vročem poletju je pa takoj označen za rasista...
Tugomer1000
# 12.09.2015 ob 08:18
Ko bodo imeli na eni strani krščanstvo in na drugi islam bodo hitro videli kaj se pravi verski fundamentalizem
----

Ne vidim razloga da bi ta dva bližnjevzhodna fanatizma obravnavali različno - v temelju sta ista. Krščanisti, islamisti, isti, isti, isti.
kromo-som
# 12.09.2015 ob 08:00
Neverjetno: MMC se je ojunačil in objavil nekaj disonantnih stališč, čeprav samo bolj ali manj neslanih šal.
tomtom
# 12.09.2015 ob 10:08
Mediji stalno objavljajo različne raziskave javnega mnenja, o beguncih pa ne upajo objaviti, ker bi se izkazalo, da je 90% Slovencev proti
karambo
# 12.09.2015 ob 09:26
Zanimivo je predvsem, da sem opazil, da je večje število komentatorjev v zadnjem času zamenjalo stališče in se premaknilo iz pozicije: brezpogojna pomoč vsem, nasprotniki so rasisti in ksenofobi, v bolj nevtralno pozicijo.

Mislim, da so ljudje počasi spoznali, da problem in grožnja obstaja, da ne gre za podpihovanje nestrpnosti in da potrebujemo jasna stališča, kako ravnati v primeru, če se tok preusmeri proti Sloveniji oz. pride do blokade severnih mej.

Ker so politiki oportunisti in jim je vseeno za naš skupno blaginjo, lahko samo upamo, da bodo dobili navodila za bolj ostro politiko. To se bo zgodilo takoj, ko se bo enako odzvala Nemčija. Slovenski pudlji pa bodo takrat zatulili v isti rog.

Rahle spremembe opažam tudi pri medijih, vendar za enkrat niso omembe vredne. Bi pa vprašal glavnega urednika rtvslo ali meni, da deluje v najboljšem interesu države s tem, da prikazuje samo eno plat medalje. Zakaj ne vidimo člankov, ki opisujejo negativne strani množičnih ekonomskih migracij? Ali ima lastno voljo in pooblastila za neodvisno objektivno poročanje? V kolikor ne me zanima, kdo medijem daje navodila?

Novinar se nikoli ne sme postaviti v vlogo oblikovalca javnega mnenja, temveč mora predstaviti vsa dejstva in prepustiti bralcem, da si ustvarijo mnenje. Mislim, da je s poročanjem o migrantski krizi novinarski ceh dosegel novo dno. Enostransko, idealistično in neprofesionalno. Sploh se to 100% odraža na 24kur, ki je v lasti ameriških lastnikov. Kdor tega ne vidi, je res zaslepljen.
Tvitopis
link
To ni bodeča žica, to je "srebrna spirala zaupanja in varnosti"
13. november 2015 ob 07:57 "Prav takšne 'tehnične ovire' je pred dvema mesecema Orban postavil. Da je nehumano in neevropsko, so dejali," je bil eden od številnih odzivov v slovenski tvitosferi na postavljanje tehničnih ovir ...
Več novic ...
Kazalo