Začasna vodja PS je kritična do zadržanosti ostalih strank pri iskanju projektnega mandatarja. Foto: BoBo
Začasna vodja PS je kritična do zadržanosti ostalih strank pri iskanju projektnega mandatarja. Foto: BoBo

Ob tem je izpostavila, da je po mnenju PS-ja kandidat za mandatarja Miro Cerar zelo kakovosten in da bi lahko z dobro ekipo povezal tako leve kot desne, a se žal to ne bo zgodilo, saj dajejo po mnenju Bratuškove določene stranke "kalkulacijam prednost pred tistim, kar je dobro za ljudi".

"Moja in naša želja je bila, da se vsi, ki idejo projektne vlade podpiramo, skupaj uskladimo o tem, kaj je za Slovenijo najpomembneje, in nato še, kako bomo to izpeljali," je dejala Bratuškova in dodala, da so v PS-ju želeli pogovor s Cerarjem opraviti skupaj z drugimi strankami, a za to ni bilo zanimanja.

V PS-ju si, tako Bratuškova, želijo predvsem vlado s strokovnjaki brez strankarskih izkaznic. "Pozitivna Slovenija je prevzela iniciativo pri oblikovanju tehnične vlade in vabila vse stranke na pogovore, a očitno v tej državi nekateri že leta ne želijo opravljati pogovorov."

"Očitno se predstavniki nekaterih strank ne zavedajo, kako resna je situacija v Sloveniji, kljub brezposelnosti, sistematičnemu rušenju šolstva, kulture in padanju bonitetnih ocen," je dejala Bratuškova in dodala, da bi morali tisti, ki "pred kamerami govorijo, da si želijo predčasnih volitev, priti do spoznanja, da je projektna vlada edina pot do njih".

Na vprašanje, ali bodo v PS-ju podprli interpelacijo ministra, pristojnega za kulturo in šolstvo, je Bratuškova dejala, da ni dvoma, da je Turk delal slabo, a rešitev iz nastalega položaja po njenem mnenju ne more biti interpeliranje vsakega ministra posebej.