Bratuškova večkrat sliši, da se v Sloveniji
Bratuškova večkrat sliši, da se v Sloveniji "nekaj premika" in da zakoni veljajo za vse enako. Foto: BoBo

Slovenska policija je pokazala, da ima znanje in profesionalnost, da je učinkovita, se nikogar ne boji in zanjo ni svetih krav.

Notranji minister Gregor Virant
Gregor Virant, Stanislav Veniger
Virant in Veniger napovedujeta poslabšanje materialnih, kadrovskih in finančnih razmer v policiji za prihodnje leto. Foto: BoBo


Po njeni oceni javnost ponovno zaupa organom pregona ravno zaradi dela policije. Ta je imela letos veliko izzivov, od protestov do preiskav na področju korupcije in gospodarskega kriminala, je izjavila na sprejemu v Tacnu.

Policiste je pohvalila zaradi projekta varovanja evropskega prvenstva v košarki in zaradi "najboljše prometne varnosti v zadnjih dvajsetih letih".

Bratuškova sliši, da se nekaj premika
Zaradi njihovega dela sama večkrat sliši, da se v Sloveniji "vseeno nekaj premika" in da zakoni za vse veljajo enako. Na poti boja proti korupciji in gospodarskemu kriminalu jim želi veliko uspeha. In četudi se zateguje pas, Bratuškova obljublja, da bodo poskrbeli, da bodo službe, kot je policija, lahko delovale.

"Na žalost vam danes ne morem obljubiti višjih plač, obljubim pa vam, da boste še naprej lahko delovali strokovno, brez vtikanja politike v vaše delo," je predsednica vlade dejala zbranim komandirjem policijskih postaj in direktorjem policijskih uprav.
Virant: Vrača se zaupanje v pravno državo
V policiji se je izjemno intenziviral boj proti korupciji in gospodarskemu kriminalu, je dejal notranji minister. Policija je s tem odigrala veliko vlogo pri "vračanju zaupanja ljudi v pravno državo".

"Slovenska policija je pokazala, da ima znanje in profesionalnost, da je učinkovita, se nikogar ne boji in zanjo ni svetih krav," je prepričan Virant.

Napovedal pa je težke materialne razmere v prihodnjem letu, misel pa začinil z upanjem, da bodo znotraj vlade le poskrbeli za ustrezne pogoje za delo.

Veniger: Minilo eno najtežjih let
Po mnenju generalnega direktorja policije Stanislava Venigerja je minilo za policijo eno najtežjih let po osamosvojitvi, hkrati pa eno najuspešnejših.

K oteževalnim dejavnikom je uvrstil omejene kadrovske, finančne in materialne vire, ki se bodo prihodnje leto še poslabšali. Kljub temu meni, da bo policija uresničila vse zastavljene cilje, komandirji pa bodo še naprej dobro obvladovali varnostni položaj.

Okrepitev NPU-ja
Nacionalni preiskovalni urad bodo okrepili z izkušenimi kriminalisti in oblikovali delovne skupine za boj proti različnim kriminalnim omrežjem, "ki so ali pa še vedno obvladujejo državo na področju bančništva, zdravstva, energetike in drugih področjih ter so pripomogla k temu, da se je država znašla v še večji krizi", je dodal prvi mož policije.

Slovenska policija je pokazala, da ima znanje in profesionalnost, da je učinkovita, se nikogar ne boji in zanjo ni svetih krav.

Notranji minister Gregor Virant