Slovenija
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.2 od 36 glasov Ocenite to novico!
false
Cerar je tudi povedal, da se v Luki Koper res izvajajo nekatere nezakonite prakse. Uvedeni pa so bili tudi že prvi ukrepi na tem področju. Foto: DZ/Barbara Žejavac
false
Premier Cerar je med drugim pojasnil, da njegova vlada že ves čas sledi cilju, da se s privatizacijo bank dobi kupnina, ki bo pokrila davkoplačevalska sredstva, ki so bila uporabljena na začetku tega desetletja za sanacijo bank. Foto: DZ/Barbara Žejavac

Cerar: Ne morem dovoliti, da bi ponovno oškodovali naše davkoplačevalce

Začetek redne junijske seje DZ-ja
19. junij 2017 ob 07:30,
zadnji poseg: 19. junij 2017 ob 12:44
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

S poslanskimi vprašanji premierju Miru Cerarju in vladni ekipi se je začela redna junijska seja DZ-ja. Teme: ustavitev prodaje NLB-ja, položaj delavcev v Luki Koper, črpanje evropskih sredstev ...


Mateja Vatovca
iz ZL-ja je zanimalo, kaj meni predsednik vlade Mira Cerarja o položaju delavcev, ki v koprskem pristanišču opravljajo delo prek t. i. izvajalcev pristaniških storitev. Po njegovem mnenju namreč prihaja do sistematičnih kršitev delovnopravne in davčne zakonodaje.

Premier Cerar je povedal, da se njegova vlada zavzema preprečevanje izkoriščevalskih praks in po njegovih besedah gre v Luki Koper res za nezakonite prakse. Uvedeni so bili že prvi ukrepi na tem področju. Finančna uprava (Furs) je tako izvedla nadzor nad delom na črno in naletela na številne kršitve in izrekla določene kazni. Hkrati pa je pobrala tudi dodatnih 1,3 milijona obveznosti od DDV-ja in drugih odhodkov.

Poleg Fursa so nadzor izvedli tudi inšpektorji inšpektorata za delo. Po Cerarjevih besedah bi lahko naprej nastalo problematiko reševali kombinirano, da bi Luka Koper sama zaposlila pristaniške delavce, ki jih potrebuje. Lahko pa bi jih zaposlili tudi izvajalci pristaniških storitev, vendar bi morali spoštovani obstoječo zakonodajo. Luka Koper mora po njegovem mnenju sprejeti ukrepe, da veriženje podjetij ne bo več mogoče. Vlada pa bo podprla drugačne poslovne prakse, če bo ugotovljeno, da obstoječa praksa omogoča nezakonitosti. Vendar je tovrstna ugotovitev naloga SDH-ja.

Zakaj je bila ustavljena privatizacija NLB-ja?
Predsednica NSi-ja Ljudmila Novak je v poslanskem vprašanju opozorila, da je odločitev vlade o ustavitvi prodaje NLB-ja v očitnem nasprotju z zavezo iz leta 2013. Takrat se je Slovenija obvezala, da bo prodala skoraj tričetrtinski delež banke. Novakovo je zato med drugim zanimalo, kako bo premier prevzel odgovornost za morebitne negativne posledice te odločitve.

Ljudmili Novak je premier pojasnil, da njegova vlada že ves čas sledi cilju, da se s privatizacijo bank dobi kupnina, ki bo pokrila davkoplačevalska sredstva, ki so bila uporabljena na začetku tega desetletja za sanacijo bank. Zato vlada ni soglašala s predlagano ceno delnice. Finančna ministrica pa je Evropski komisiji že pojasnila vladno odločitev in pričakuje alternativne predloge Evropske komisije.

"Na to temo sem se pogovarjal s predsednikom Evropske komisije Jean-Claudom Junckerjem, ki je izrazil veliko razumevanje. Razume, da je problematika prenesenih deviznih vlog na Hrvaškem posebna okoliščina, ki je v drugih državah ni."

Po pogovorih finančne ministrice Mateje Vraničar Erman z evropsko komisarko za konkurenco Margrethe Vestager zdaj intenzivno potekajo posvetovanja s strokovnimi službami, ki proučujejo možne variante alternativnih ukrepov. "Verjamem, da bomo z intenzivnimi pogajanji našli rešitev, da se NLB ohrani kot močna regionalna banka," je dodal.

"Ne morem dovoliti, da bi ponovno oškodovali naše davkoplačevalce," je dejal Cerar. "Ne vidim negativnih posledic naše odločitve, če ne prodamo NLB-ja po tej ceni. Negativne bi bile, če bi jo prodali po predlagani ceni," je dodal.

Težave zaradi smradu
Franc Laj iz poslanske skupine nepovezanih poslancev je premierja opozoril na primere negativnih vplivov na življenjsko okolje. Laja je še posebej zanimalo, kako naj ljudje živijo tam, kjer je hud smrad. Problematična naj bi bila bioplinarna v Lendavi. "Ne drži, da v Sloveniji ni sistema, ki bi omogočal zdravo življenje," je dejal Cerar in dodal, da okoljska inšpekcija nenehno preverja skladnost delovanja z okoljskimi dovoljenji, ki so bili izdani.

Cerar je pojasnil, da v slovenski zakonodaji še ni predpisa glede preobremenjenosti zraka z vonjem in neprijetnimi vonjavami. Največji vir pritožb pa je, poleg gnojnice zaradi smradu iz kompostarn in bioplinarn. Slovenija naj bi na področju sprejela ukrepe, ki bodo usklajeni z evropskimi predpisi. Premier se strinja, da je situacija z lendavsko bioplinarno nemogoča. Po inšpekcijskemu nadzoru pa so bili že sprejeti določeni ukrepi in prepovedi.

(Ne)učinkovito črpanje sredstev EU-ja
Poslanec SD-ja Jan Škoberne je Cerarja povprašal o oceni trenutne učinkovitosti črpanja evropskih sredstev in o ukrepih za izboljšanje administrativne usposobljenosti na tem področju.

Premier Cerar je Škobernetu odvrnil, da so ob nastopu njegove vlade res naleteli na precejšnjo zamudo pri črpanju EU-sredstev. Pri kohezijskih sredstvih leta 2015 ni bila počrpana skoraj milijarda. Slovenija je bila tedaj na 18. mestu po uspešnosti črpanja sredstev, na koncu pa se je uvrstila kar na četrto mesto.

Cerar je še pojasnil, da so nato morali uvesti sistem črpanja sredstev in napravili tudi nov informacijski sistem, ki je skladen z e-kohezijo. Vlada pa vsak mesec preveri, kako poteka črpanje sredstev. Do zamud po Cerarjevih besedah res prihaja. Vzrok pa so posamezni primeri, predvsem s področja, ki ga pokriva ministrstvo za okolje in prostor, saj so na teh področjih strožji EU-predpisi. Nekaj zamud pa je povzročil tudi prehod na nov informacijski sistem, ki je začel delovati junija.

Al. Ma., G. C.
Prijavi napako
Komentarji
windmaster
# 19.06.2017 ob 10:09
Cerar je kredibilen toliko kot ribnčan. Če sem obljubil še ne pomeni da bom dal!
mirror
# 19.06.2017 ob 10:09
Ni še vse oprano.
Valerija
# 19.06.2017 ob 11:41
SMC si za slučaj neuspeha na volitvah pripravlja korito: z 2. tirom si zagotovijo dotok denarja, z neprodajo NLB si zagotovijo, da bo denar končal na njihovih računih.

ko si enkrat pri koritu, je težko iti stran: veliko denarja za odpiranje bruseljske elektronske pošte in spanja v službi.
Anar Hija
# 19.06.2017 ob 08:46
Cerar in njegovi režimski nastavljenci (nič kaj drugače ni z SD) živijo v vzporednem svetu. Svetu, kjer ni 600€ plače, kjer ni deložacij, stiske, brezupa.

Tip je izgubil stik z realnostjo. Zgolj še navodila iz Bruslja in Frankfurta. Posledice bodo dolgoročne.
Žal v parlamentu, razen kakšne izjeme, ni nikogar, kateri bi se tega zavedal.

Sistem je tisti, katerega je potrebno zrušiti. Nima več smisla prepirati se, katera stranka je boljša izbira.

Vse so slabe.
otto bizantiski
# 19.06.2017 ob 08:30
Preganjalo se je politično opozicijo s ciljem prikritja milijardnega pranja denarja
SpicyWeiner
# 19.06.2017 ob 10:36
Kot da bo povedal kaj pametnega.
otto bizantiski
# 19.06.2017 ob 08:03
Odgovor je na dlani
Prodaja NLB bi močno upočasnila nuklearni tehnološki razvoj na Bližnjem vzhodu, tudi ni jasna vloga državnih nadzornikov iz KPK (Praprotnik, Kos).
Najbolje da preimenujemo NLB v Novi Safti ali Nova Kb1909, tujcem pa prodamo staro podružnico NLB z vsemi terjatvami.
foxhunt
# 19.06.2017 ob 13:32
SD, ki je v vladi RS sprasuje Cerarja, ki je predsednik vlade, kako je s crpanjem eu sredstev. Sedis v istem avtu in sprasujes, ce se peljemo ali stojimo. dddd. Svasta. Naj vprasa svojega Zidana.
Resnica123
# 19.06.2017 ob 13:26
Cmerar ne bluzi. Davkoplačevalci smo oškodovani samo tako, da se banke ne bo prodalo. A tiste 4 milijarde opranega denarja prek Irana pa naj bi pozabili, kaj?
stari maček
# 19.06.2017 ob 13:49
Pravilno se.je odločil,zakaj jo ni Janša prodal, ko je bila ugodna cena,ne,ker ne bi tajkuni inCERKEV dobili ogromno slabih kreditov,Logarjeva komisija pa pregleduje b.luknjo za vsa obdobja ne pa za 2004-08, Grims ravno tako.
tureavanture
# 19.06.2017 ob 13:33
kdo mu še kaj verjame???
danimmc
# 19.06.2017 ob 11:02
Primer ukradenih volitev 2014:

Cerar jo je (stranko) ustanovil le šest tednov pred takratnimi volitvami in na volitvah zmagal s prevaro, in sicer tako, da so junija, tri tedne pred volitvami, po politično montiranem procesu Patria v zapor na Dob poslali opozicijskega voditelja Janeza Janšo.
Resnica123
# 19.06.2017 ob 13:28
Potem pa še nadzorniki po milijon odpravnine...
ajvard
# 19.06.2017 ob 13:24
NLB-ja se ne sme prodati, dokler Kos in Praprotnik ne očistita vse sporne dokumentacije, dokler nato slučajno ne zagori server NLB-ja, na katerem so shranjene kopije....
otto bizantiski
# 19.06.2017 ob 10:58
Slovenija nujno potrebuje demontirati UDBO- bivšo tajno komunistično politično policijo (vse agente in njeno vodstvo), ki očitno danes popolnoma obvladuje celotno družbo in vse državne inštitucije.
Pranje iranskega denarja, nepojasnjeni slabi krediti v višini 5 milijard €, izginuli denar hrvaških varčevalcev, ki jih sedaj morajo vračati slovenski državljani v državni banki je dokaz, da so državne inštitucije ugrabljene in so dopustile milijardno krajo državljanov Slovenije.
April1699
# 19.06.2017 ob 15:11
O pralnici v NLB pa Cerar spet ni nič povedal.
Park
# 19.06.2017 ob 14:46
Cerar: Ne morem dovoliti, da bi ponovno oškodovali naše davkoplačevalce

Cerar, a resno ??? Kaj hočete pa z 2.tirom naredit? Kaj si pa z ograjo proti migrantom naredil? Raje se utišaj
NEdesnici
# 19.06.2017 ob 14:19
Titomir

RTV poroča nevtralno. Je pa res, da imate tisti blizu SDS malo popačene predstave, kaj nevtralno pomeni in kakšno je objektivno poročanje. To ni poročanje s perspektive desnice niti s perspektive levice ampak z vseh perspektiv. Da bi vi govorili, da RTV ni leva, bi za vas morala biti pozicionirana še bolj na desno s sedanjega nevtralnega poročanja.
DAbears
# 19.06.2017 ob 13:59
Sam tale cmerar je res komedijant on in njegovi kradejo davkoplacevalce ko srake koruzo zraven pa upije da tega drugim ne bo dovolil
a.orhidejca
# 19.06.2017 ob 07:56
Vlada = poslanici = isti drek, vrana vrani.....poznamo.
if
# 19.06.2017 ob 16:52
Cerar, vladni projekt o 2. tiru vas razkriva kot režiserja zapravljanja davkoplačevaslkega denarja. Gregoričeva vsebina o vladnem 2. tiru vas razkriva tudi kot sodelavca Italijanov.

Milan Gregorič, nekdanji zaposleni v Luki Koper, publicist, avtor knjige z "Koper: Trst, večna tekmeca ali Veliki boj za luške tranzitne tovore in transportne poti":
"Trasa je nastala tudi pod hudimi pritiski Italije, ki so se želeli priključiti na odsek Koper – Divača, ker okoljevarstveno in drugače niso mogli posodobiti svoje poti Koper – Opčine – Divača.
Izsiljevali so z vsemi mogočimi sredstvi, s pritiski na Bruselj, da bi se mi priključili na Trst, da ne bi gradili naše nove proge Koper – Divača. Ker jim to ni uspelo,
so se želeli priključiti na koprsko progo Koper – Divača, zato so pritiskali na projektante, da ne bi šla v ravni liniji iz Kopra v Divačo, pač pa bbi progo približali italijanski meji.
In seveda smo jim ustregli, kajti ta proga, če si pogledate na zemljevidu, je naredila velik lok proti italijanski meji in šla ravno naprej proti Divači."

Slika povzeta iz članka Nove 24 TV.
johann
# 19.06.2017 ob 15:46
Ljudmili Novak je premier pojasnil, da njegova vlada že ves čas sledi cilju, da se s privatizacijo bank dobi kupnina, ki bo pokrila davkoplačevalska sredstva, ki so bila uporabljena na začetku tega desetletja za sanacijo bank.

Ja, ja, smo videli to že pri NKBM. Te pravljice lahko vi razlagate samo še največjim naivnežem....
Valentin57
# 19.06.2017 ob 15:01
je premier pojasnil, da njegova vlada že ves čas sledi cilju, da se s privatizacijo bank dobi kupnina, ki bo pokrila davkoplačevalska sredstva,

Ja pa ja de. Kar sanjaj! Si vedel že pred izletom finančne ministrice, da to ne bo šlo, in si vedel tudi, da banke niti pod razno ne bomo prodali.
Zato je že ta milijon, ki ste ga zapravili za predstavitev, kraja davkoplačevalskega denarja.
stari maček
# 19.06.2017 ob 14:27
Cerar najslabši,ocene za Slovenijo pa vedno boljše, spravljat mora za nazaj kar je bilo pokradeno največ v času 2004-08.
NEdesnici
# 19.06.2017 ob 14:23
Titomir

Nisi se smejal bolj, kot sem se smejal jaz, ko si dejal, da RTV poroča levo. XD lololol

In ravno tako je to. Meni se zdi, da RTV poroča bolj desno, po zaslugi pritiskov SDS, tebi se zdi, da je levo, to pomeni, da smo vsi enako (ne)zadovoljni. In torej nikakor RTV ni levo poročanje.

Tipičen predstavnik SDS si seveda ti, ker vse opredeliš s svojega zornega kota, pozabljajoč, da smo tukaj še vsi ostali, ki pa menimo, da je RTV veliko bolj na desni, kot bi lahko bila. Demokracija po SDS press. XD XD XD
if
# 19.06.2017 ob 14:03
Dopolnjujem if, # 19.06.2017 ob 13:49 s povezavo http://stres.a.gape.org/VTA/Drugi_tir/Jo
ze_Duhovnik_s_sodel_Drugi_tir/stiri_proj
ektne_zelezniske_trase_koper_divaca.jpg .
anny22
# 19.06.2017 ob 15:51
Kaj pa nepovratno "posojilo" Grčiji? Ni to tudi oškodovalo prebivalcev?
Hik
# 19.06.2017 ob 14:33
Cerar: Ne morem dovoliti, da bi ponovno oškodovali naše davkoplačevalce

Če že priznavaš, da ste nas večkrat oškodovali, bi mogoče lahko kaj povedal tudi o povračilu vseh teh škod.
NAUTILUS
# 19.06.2017 ob 14:13
Miran Ostržnik

NE MOREM DOVOLITI

Ne morem dovoliti, dopustiti,
zopet da bili oškodovani
naši bi pošteni državljani,
rekel nek voditelj je sloviti.

Pa se glej, pojavil je Collodi,
tisti, ki Ostržka je napisal,
te besede urno si prepisal,
saj gotovo bodo kdaj še v modi.

Modno namreč res je govoriti,
koliko da škode se povzroča,
da pregreta ponev silno vroča
mogla bi se hitro v nič stopiti.

In Ostržek pridno je kopiral
te besede stare in slovite,
ki so na zalogi vedno, skrite,
da bi pravočasno jih serviral.

Maček in Lisjak sta mu dejala,
naj jih vneto venomer ponavlja,
se sicér predčasno ga odstavlja,
mu ostane konj, a brez ročaja.

Kje potem Ostržek telovadil,
kje ponavljal tekst bi ta čemerno,
res težko bi stati čisto mirno
kar čez noč nazaj se spet navadil.

Ne morem dopustiti, dovoliti,
je Ostržek slavnostno izustil,
preden s konja se na tla bo spustil,
da bi zdaj me dali odsloviti.

Varuh bom do konca bankomata,
ste zato me končno dali v sedlo,
in potem še zamomljal je medlo,
da bo kot strežaj zapiral vrata.
sm0ve
# 19.06.2017 ob 14:02
Cerar je sam ena velika škoda slovenskim davkoplačevalcem:
- NEprodaja NLB je dražja od prodaje...
- 2. tir: daaaleč precenjen projekt (vsaj za pol milijarde)
- subvencija Magni Steyr
- idr.
LasitusXVI
# 19.06.2017 ob 13:43
Ljudmili Novak je premier pojasnil, da njegova vlada že ves čas sledi cilju, da se s privatizacijo bank dobi kupnina, ki bo pokrila davkoplačevalska sredstva, ki so bila uporabljena v začetku tega desetletja za sanacijo bank

Če misli, da bodo s kakršnokoli privatizacijo pokrili sredstva, ki jih je država zmetala v to jamo brez dna, potem pa res nima pojma o stvari. Privatizacija bi bila potrebna zaradi ukinitve pajdaškega gospodarstva. Žal Cerar z zadnjimi potezami zopet kaže, da z reformami ni mislil resno.
RJSlo
# 19.06.2017 ob 09:08
Kako bo Cerar poslancem pojasnil neprodajo NLB-ja
------------------------------------
No ja. Kratko jasno in jedrnato: "Milan in Ivan sta proti:" Družbenopolitični delavci res nimate domišljije?
alkum
# 19.06.2017 ob 17:54
enako izkoriščanje delavcev,kot v luki koper se dogaja v vseh večjih podjetjih,kjer ima država svoj delež. to je sistematično urejeno,da se bogatijo tisti,ki so pri koritu in tega politika ne bo odpravila saj imajo tudi ti nekaj od tega!!
NEdesnici
# 19.06.2017 ob 13:49
Titomir

Če ne vidiš razlike med Novo24TV in MMC, potem je nekaj hudo narobe s tabo. Novo24TV je ustanovila stranka SDS, torej je to čisto strankarsko trobilo, medtem ko MMC ni ustanovila nobena stranka. Je pa seveda res, da tukaj lepite povezave do Nova24TV, ker ste plačani od SDS, da ji delate reklamo, očitno.
PodrepnikPolde
# 19.06.2017 ob 13:41
NEdesnici
"A lahko prosim nehate smetit s to Novo24TV. Nihče ne bere tega niti ne jemlje resno. Razen tistih nekaj konstantnih, seveda."

Jaz pa tudi MMC ne jemljem resno. Ti pa seveda ga.
Preberem pa še kaj drugega, da potem naredim neke zaključke, ki so, vsaj po mojem mnenju približek dejstev.
NEdesnici
# 19.06.2017 ob 13:34
A lahko prosim nehate smetit s to Novo24TV. Nihče ne bere tega niti ne jemlje resno. Razen tistih nekaj konstantnih, seveda.
tagomago
# 19.06.2017 ob 10:00
KAKO PA POJASNITI PRODAJO???
Potem ko so to banko izčrpavali,jemali kredite organom pregona znani kreditojemalci,ki 'kreditov' NIKOLI NISO VRNILI, njih imena kljub zahtevam, javnosti niso razkrili.Vzeli so nam NAŠ denar delavcem,upokojencem,študentom za DOKAPITALIZACIJO te bankomat banke sodobne požrešne oligarhije,si izmislili ZUJF,da smo varčevali kajne?.
In kaj potem,EU zahteve prodajo,tisti,ki so se okoristili(kje je odgovornost vodstev te banke,nadzornih svetov,vseh ki so jemali 'spodobne' plače in nič odgovarjali.
In po vsem tem mnogi ploskajo čimprej prodati???
Vse se da dokler s(m)o ljudje OVCE.
Sklonjen
# 19.06.2017 ob 17:49
Ne morem dovoliti, da bi ponovno oškodovali naše davkoplačevalce

G. Cerar, odhod vas in vaše super etične stranke iz politike bo največja garancija, da se oškodovanje ne bo ponavljalo!
SpicyWeiner
# 19.06.2017 ob 16:44
Ljudmila zakaj pa ni tvoj Bajukec prodal NLB, ko je bila najbolj ugodna cena,ja ne bi bilo tajkunskih in cerkvenih posojil, če bi bila NLB takrat prodana, ne bi bilo b.luknje in ne bi vlagali v njo davkoplačevalci, ki bomo mogli vračati kredite za sanacijo in vi pljuvate po tej vladi, ki vse to rešuje za nazaj,bravo vlada,znižala je brezposelnost,zrasla je g.rast in potrošnja,prišli smo iz krize,rešila.nas je trojke vi pa z vsemi topovi nad njo,zaradi bebcev bomo vsi nastradali.

Prodaje NLBja v času Janševe vlade nista podpirala koalicijski stranki SLS in DeSus. Takratna opozicija z LDSom in SD na čelu pa tudi ni želela nič slišati o prodaji. SDS je takrat dejansko želela prodati NLB. Malo se pozanimajte o teh stvareh, preden tukaj gor pišete take neumnosti.
SpicyWeiner
# 19.06.2017 ob 15:14
Govori puhlice, kako ne želi oškodovati davkoplačevalcev, a ravno tokratni proces privatizacije, ki ga je njegova mafijska vlada skenslala pred dvema tednoma, je državo stal milijon eurov. Torej je Mirko zavestno oškodoval davkoplačevalce še za dodatnih milijon eurov.
NEdesnici
# 19.06.2017 ob 14:12
LOL Seveda je ne rabiš plačevati, ker jo SDS plačuje zate, v zameno za pranje glave. XD

https://www.finance.si/8842362?cctest&am
p;
DAbears
# 19.06.2017 ob 09:58
Ma lejte mamo kar mamo ostalo bo povedala stroka
@twwwter
# 19.06.2017 ob 22:33
if: ",,,Italijani se želelijo priključiti na koprsko progo Koper – Divača,..."

Najbrž se bodo priključili takole potihem, v predoru, da bo čim manj javne galame, Cerar pa bo prišel na otvoritev skozi katero od Škocijanskih jam.
@twwwter
# 19.06.2017 ob 22:24
Novakovo je zato med drugim zanimalo, kako bo premier prevzel odgovornost za morebitne negativne posledice te odločitve.

Novakovo skrbi za Cerarja? To pa bi bila novica!
xerces8
# 19.06.2017 ob 21:23
Hkrati pa (FURS) je pobrala tudi dodatnih 1,3 milijona obveznosti od DDV-ja in drugih odhodkov.

To bo izkoriščanim delavcem ful pomagalo.
adamus
# 19.06.2017 ob 19:58
#stari maček
na koncu mandata ba banka prazna.

na koncu katerega mandata?
NEdesnici
# 19.06.2017 ob 13:58
Titomir

Žalostno, da ti še vedno ne gre v glavo. RTV je javna, Nova24TV pa je strankarska zasebna. RTV ni nobena stranka. XD
SpicyWeiner
# 19.06.2017 ob 13:36
Otto Bizantinski
Janez Janša: Omrežje je v davčne oaze spravilo od 300 do 600 mio evrov. Predstavljajte si, koliko volitev se da ukrasti s tem denarjem!


Kar naenkrat so stvari precej bolj jasne, ko pride do vprašanja, kako je npr. Jankoviču in Cerarju uspelo zgolj dva meseca pred volitvami, čez noč, zbrati dovolj denarja za financiranje celotne predvolilne kampanije, odprtja lokalnih volilnih odborov, najema prostorov, zaposlitve ljudi itd...
NAUTILUS
# 19.06.2017 ob 09:17
M. R. Sirar

POJASNILO ALI PESEM BOEMSKEGA LETALCA

Plačica je moja majhna danes,
kar revež sédel bil sem za krmilo,
dobil od botrov jasno navodilo,
da pilot ne sme postati Janez.

S svojo se pilotsko zdaj prebijam
mezdo mesečno kot kak klošár,
prej pritekal redno je denar,
zdaj pa žal se zgolj s smetmi ubijam.

Prej, če urico sem kje predaval,
petsto, šeststo evrov je kanílo,
dobro se mi je tedaj godilo,
sem na oslov se račun zabaval.

Leporečil, saj več ne obvladam,
teoretiziral sem moralno,
butcem pa se zdelo je normalno,
da o megli v soncu jim razkladam.

Zdaj ko pilotiram po viharjih,
megla je povsod, ne vidim sonca,
čakam na pristanek, čakam konca,
sanjam spet o pravljičnih denarjih.

Se ne zmigam, nič ne dam od sebe,
saj zato pač nisem usposobljen,
sem le aparatčik posodobljen,
zadolžen, da vodim tudi tebe.

Žejnega čez vodo te prepeljem,
sem v pilotski varno skrit kabini,
se mi sploh ne sanja o brzini,
tu le žvečim nekaj, malo meljem.

Je falcon daljinsko navigiran,
mene vanj samo so posadili,
name odgovornost prevalili,
sem pilot od zgoraj dirigiran.

Jaz pa mislim, bratci, si takole,
se bom vsaj do sitega nalétal,
galopiral, v zraku se zapletal,
ste hoteli, pa imejte tole.

Hočete, piloti da so lepi,
pametni in vsi na vaši strani,
šepnem vam, da da ste pač zapeljani,
saj sem le navaden potnik slepi.

Potnik, ki mu zrastejo peresa,
ker v letenju strastno ves uživa,
tisti pa, ki me naprej poriva,
zagotovo pelje vas v nebesa.
Titomir
# 19.06.2017 ob 14:10
Ne desnici
Žalostno, da ti še vedno ne gre v glavo. RTV je javna, Nova24TV pa je strankarska zasebna. RTV ni nobena stranka. XD

Pa kaj potem če je Nova 24 strankarska saj je ne rabiš plačevat. RTV ni strankarska pa poroča v levo glede na to, da je treba mesečno plačevat plačevat bi človek pričakoval, da poroča nepristransko.
Kazalo