Damijan pravi, da se je o odhodu z Janšo dogovoril ob prevzemu ministrovanja. Foto: RTV SLO
Damijan pravi, da se je o odhodu z Janšo dogovoril ob prevzemu ministrovanja. Foto: RTV SLO
Odnosi Damijana z Janšo so še vedno korektni. Foto: RTV SLO

V pogovoru za TV Slovenija je dejal, da je tudi premier Janša zanikal sume vpletenosti v ta primer. Pojasnil je, da programa privatizacije Telekoma ni delala služba za razvoj, ampak ministrstvo za gospodarstvo.

Glede odstopa je še dejal, da sta se z Janšo že ob prevzemu ministrovanja dogovorila o njegovem umiku v strokovne kroge, ko bo projekt reform tako daleč, da bo lahko zaživel.

"Razlike so normalne"
Sicer pa je ob vprašanju, ali so za njegov odstop krivi tudi razhajanja v vladi glede privatizacije državnega premoženja in politična neizkušenost ministra, ki je kot nosilec najpomembnješega vladnega projekta posegal v delo drugih minstrov, dejal, da je povsem normalno, da se pri svojem strokovnem delu tako ekonomski strokovnjaki kot posamezni ministri med seboj razlikujejo.

Le še strokovno sodelovanje
Damijan tudi še vedno verjame, da vlada reforme lahko izvede. Zatrdil je še, da se bo on še vedno tudi osebno angažiral. S premierjem Janšo sta še vedno v korektnih odnosih, z vlado pa bo Damijan sodeloval le strokovno in nič več politično.