Kdo bo naslednji dokazoval, da je zaključil šolanje? Foto: RTV SLO
Kdo bo naslednji dokazoval, da je zaključil šolanje? Foto: RTV SLO
Bojan Kontič
Bojan Kontič je v DZ-ju predstavil diplomo, s katero si je pridobil naziv diplomirani upravni organizator. Foto: MMC RTV SLO

Marjan Bezjak je, da bi zavrgel namige, da se je predstavljal z lažno izobrazbo, svoj indeks in potrdilo o uspešno opravljenem usposabljanju po elektronski pošti poslal medijem. V potrdilu je navedeno, da je opravil vse obveznosti po programu usposabljanja za vodenje poslovanja v manjših podjetjih. Poleg tega je iz njega razvidno, da je izdelal tudi zaključno nalogo in jo uspešno zagovarjal. Usposabljanje je končal 25. novembra 1999 s prav dobrim uspehom.

Indeks dokazuje usposabljanje v Gea College d. d.
Iz kopije Bezjakovega indeksa pa je razvidno, da je usposabljanje opravljal v GEA College d. d. in da je bila njegva vpisna številka 580402007. Že v nedeljo pa smo poročali tudi, da se je za svojega poslanca zavzela stranka SDS, ki je v sporočilu za javnost med drugim zapisala: "Gospod Marjan Bezjak je pripravil zaključno nalogo 'Management v podjetju Fa Maik, d. o. o., Maribor', številka naloge je zavedena pod T-580402/007. Omenjeni program je izvajal GEA College, Poslovnoizobraževalni center, d. o. o., in ne Visoka šola za podjetništvo, kakor so ugibali in domnevali novinarji. Tudi dokumentacija glede opravljenega izpita bi se morala nahajati v arhivih GEA Collegea PIC (poslovno-izobraževalnega centra), d. o. o."

V SDS-u so zanikali, da se je njihov poslanec v volilnem imeniku med volitvami v DZ predstavljal kot diplomirani ekonomist ali pa univerzitetni diplomirani ekonomist, "kar so mu nekateri očitali".

Tudi Kontič preventivno predstavil svojo diplomo
Po vseh dvomih, povezanih z izobrazbo dveh poslancev SDS-a, to je Branka Mariniča in omenjenega Bezjaka, pa se je za preventivno dokazovanje končanega šolanja odločil tudi vodja poslanske skupine SD-ja Bojan Kontič, ki je v DZ-ju predstavil svoj indeks in diplomo.

V Kontičevem indeksu je zapisano, da je na Visoki upravni šli Univerze v Ljubljani diplomiral 12. oktobra 1999. Z diplomskim delom visokošolskega programa Odločbe ustavnega sodišča o lokalni samoupravi si je prislužil naziv diplomirani upravni organizator.