Se je Bezjakova izobraževalna pot končala s srednjo šolo? Foto: Državni zbor
Se je Bezjakova izobraževalna pot končala s srednjo šolo? Foto: Državni zbor
O izobrazbi lagal še en poslanec SDS-a?

Kot poročata Dnevnik in Finance, naj bi se Bezjak na državnozborskih volitvah leta 2008 volivcem predstavil kot ekonomist, izobrazbo pa naj bi dosegel na Višji ekonomsko-poslovni šoli v Mariboru. Isti podatek naj bi bil do pred kratkim naveden tudi na SDS-ovi spletni strani, Bezjak pa je že sam priznal, da se je pojavila napaka, saj omenjene šole ni nikoli obiskoval.

Gea College o Bezjaku ne ve nič
Poleg tega pa Bezjak še zmeraj trdi, da je obiskoval Gea College in visokošolski študij tudi končal z diplomskim delom Management v podjetju Fa Maik d. o. o. Na Gea Collegeu pa so na medijsko poizvedovanje odvrnili, da Bezjak pri njih ni vpisan ne v bazo študentov ne v bazo diplomantov. Kot dodajajo, se številke njihovih indeksov nikoli ne začenjajo s številko pet (Bezjak je zatrjeval, da je njegova številka 580402007). S primerom naj bi se že ukvarjala tudi protikorupcijska komisija.

Za komentar smo poprosili tudi SDS, kjer so nam razložili, da "poslanec SDS Marjan Bezjak danes zaradi dopusta v tujini ni bil dosegljiv" in da se bo "SDS do zapisov o njegovem domnevnem navajanju netočnih podatkov o izobrazbi opredelil takoj, ko bo možno slišati vse plati te zgodbe".

Kot je znano, je v javnost pred kratkim prišla novica, da naj bi izpit iz nemščine na Fakulteti za organizacijske vede namesto poslanca Mariniča opravljal nekdo drug. Marinič je navedbe sicer zanikal.

O izobrazbi lagal še en poslanec SDS-a?