Slovenija
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.0 od 83 glasov Ocenite to novico!
izbrisani
Izbrisanim toliko odškodnine kot internirancem? Foto: BoBo
VIDEO
Koliko odškodnine izbrisanim?

Dodaj v

Gorenak: Ne vidim razloga, da bi izbrisani dobili več kot tisti, ki so trpeli v Dachauu ali na Rabu

Za zdaj še brez sistemske rešitve
3. februar 2013 ob 19:52
Ljubljana - MMC RTV SLO, Televizija Slovenija

Slovenska vlada je Evropsko sodišče za človekove pravice obvestila, da je šestim oškodovancem izplačala po 20.000 evrov nepremoženjske odškodnine. Sodišče je vladi naložilo, da pripravi sistemsko rešitev za vse oškodovance, a vlada je za zdaj pripravila le akcijski načrt.

V akcijski načrt je vlada zapisala le izhodišča za oblikovanje odškodninske sheme. Izbrisanim bi ponudila pavšalni znesek, če s tem posameznik ne bo zadovoljen, se bo z njim poskušala poravnati, sicer pa bo lahko vsak sprožil odškodninski spor pred sodiščem. A ker sheme še ni, ni znano, kolikšen pavšalni znesek bo vlada ponudila za 21 let formalnega neobstoja.

"Mi odškodninske sheme že imamo v tej državi za žrtve vojnega, povojnega nasilja in še za koga. Tisti, ki so doživeli Dachau, Rab ali kaj podobnega, so v tej državi dobili izplačano 1,3 evra na dan," pojasnjuje minister za notranje zadeve Vinko Gorenak in dodaja: "Jaz pa lahko 'direktno' rečem, da ne vidim razloga, da bi izbrisani dobili več kot tisti, ki so trpeli v Dachauu ali na Rabu."

"Prozoren poskus nadaljnjega zavlačevanja sramote"
Da gre za prozoren poskus nadaljnjega zavlačevanja sramote, saj načrt predvideva le načine, ne pa tudi vsebine, pa meni zagovornik izbrisanih, pravnik Matevž Krivic: "Trpljenje žrtev nacizma in povojnega totalitarizma pri nas je bilo seveda neprimerno hujše kot pa trpljenje izbrisa, ampak minister Gorenak ne sme pozabiti, da je on minister vlade pravne države Slovenije, ki je leta 1991 sprejela ustavo, s katero se je zavezala, da bo pa tiste krivice, ki jih bo ona zakrivila, v celoti in pošteno poplačala."

Zato se pogovarjajo le še, kako bo to storila in predvsem kdaj. Vlada si je namreč pri evropskem sodišču že drugič podaljšala rok, do katerega mora sporočiti, kako bo šestim izbrisanim, ki so lani dobili tožbe, po prisojeni nepremoženjski plačala še premoženjsko škodo. Rok poteče 1. marca, takrat pa bo jasno, kako resno se vlada loteva tudi sistemske ureditve vprašanja.

T. H., Viki Twrdy/TV Slovenija
Prijavi napako
Komentarji
janez33
# 03.02.2013 ob 20:00
Najhuje je to, da bodo odškodnine dobili tudi tisti, ki so bili proti osamosvojitvi Slovenije, ali celo na strani okupatorja ali pa tisti, ki so taktizirali pobegnili na jug, ker niso verjeri v Slovenijo. Ko pa so zavohali denar, pa so se naredili žrtve in zdaj zahtevajo denar. Morali bi narediti selekcijo in odškodnine dobiti le tisti, ki si jih zaslužijo.
el CARTEL
# 03.02.2013 ob 19:58
ja, a za dachauu ni direktno kriva država slovenija.. dachau ni povzročila slovenija
Korošec
# 03.02.2013 ob 20:00
Če bi takrat ob osamosvojitvi, ko smo će imeli svojo državo imeli nekaj pameti v glavi namesto maščevalnosti jim danes nebi rabili plačat nič!
mucek113
# 03.02.2013 ob 20:02
Presenečen koliko malo so dobile žrtve nacizma in komunizma, ampak vseeno bebava izjava Gorenaka.

Kot da bi jaz rekel, da moj praprapra dedek ni dobil nič ko je trpel pod Marijo terezijo ali pa moj praprapra dedek ki je bil Maistrov vojak...

Živimo v 21. stoletju in v demokraciji, standardi so malo drugačni. Tudi sodišča naj bi se spoštovala in tako dalje samo Gorenaku se kolca po cajtih ko si lahko ignoriral vse če si bil v partiji. In seveda ta maček je bil komandir milice. verjamem da mu je težko sprejet mnenje evropskega sodišča.

Kar se pa tiče izbrisanih ne bom nikoli razumel situacije. Seveda je nedopustno kar so takrat z njimi naredili ampak, ne štekam kako lahko nekdo živi 20 let brez enega dokaza ja obstaja. Kaj so počeli teh 20 let se res sprašujem.
boomslang
# 03.02.2013 ob 20:28
"Vsaj 95% dachauskih žrtev so povzročili slovenski komunisti, ker so ravno takrat, ko je bila slovenija okupirana krenili z orožjem osvajat oblast.".... Zanimivo... Le kaj so počeli vsi ostali po Evropi glede na to, da je bilo v Dachau manj, kot 1% Slovenccev.... Hja, ni kaj.... No brain, no tumor...
Jaka 303
# 03.02.2013 ob 20:10
Mračen tip. Gre za ideologijo njegovega vodje, ki je to svinjarijo pač zakuhal in mora ravnati v skladu z doktrino.
Zdej se je sicer malo potuhnil, ko so od zunaj pritisnili, vendar ni pričakovati kakih demokratičnih pomikov. Enoumje pač pri SDS.
felipesko
# 03.02.2013 ob 20:54
Tipičen primer idiotske izjave idiotskega politika.Me zanima,kakšna bi bila izjava,če bi vsi ki so povzročili izbris in sedaj povzročajo zavlačevanje,bili finančno odgovorni.Tako pa se baraba širokousti in meni nabija stroške in seveda tudi vam-samo jaz mu prepovedujem norcu zablojenemu.
mucek113
# 03.02.2013 ob 20:09
Napišem naj odgovarjajo tisti ki so izbris povzročili in dobim minuse. Mi lahko kdo razloži zakaj nimam prav in zakaj je prav da jaz plačujem nerazumne poteze nekih politikov?
kjersoncenezaide
# 03.02.2013 ob 20:22
slovenija je storila neke vrste virtualni holokaust,ker je iz registra stalnega prebivalstva izbrisala več kot 20.000 ljudi,iz registra stalnega prebivalstva in ne iz registra državljanov,kar sta dve ločeni kategoriji,mnogi slovenski politiki in uradniki so precej švicali pred preiskovalci evropske unije in združenih narodov zaradi tega nelegalnega izbrisa.
vednoupornik
# 03.02.2013 ob 20:04
Joj Gorenak, kakšno politikantsko sprenevedanje zdaj.??? ..
.Nič ne bi bilo treba zdaj dajati odškodnine, če bi pred dvajsetimi leti premogli malo treznosti v glavah in človeške empatije v srcu....
To so, mimogrede, stvari, ki jih ima od vas (in nas!? ) občudovani Pedro Opeka na pretek...On se ne sprašuje, zakaj je revščina in lakota in kdo je kriv ( ker vsak pameten človek ve, da bi tu padel v brezno brez konca) ampak gre v akcijo z odprtim srcem in čisto dušo...
Vaše, SDS-ovske duše so pa že zdavnaj črne..!!
FAIRPLAYER
# 03.02.2013 ob 20:43
"Vsaj 95% dachauskih žrtev so povzročili slovenski komunisti, ker so ravno takrat, ko je bila slovenija okupirana krenili z orožjem osvajat oblast."

Ha, ha, ha.....ta je pa lovska. Cinizem brez primere.
bori
# 03.02.2013 ob 20:26
Ja, zdaj manjka samo še kaka izjava variante:" Janša..in podobni sds... bi tudi morali dobiti odškodnino ker so prisilno živeli v socializmu(komunizmu)"

Kdo pa je povzročil ta izbris? Kdo?
grofdrakula
# 03.02.2013 ob 20:50
Vsa ta nestrpnost na temu forumu je posledica Fasisticne pralnice mozganov, ki nam jo ze vec kot 20 let servira nasa desnica, z gotovinskim ministrom na celu. Zalostno. Najbolj glasni so pa seveda spet tisti, ki so jih non stop polna usta demokracije. Izjava ministra pa kot ponavadi nevredna komentarja. Sramota!
mucek113
# 03.02.2013 ob 20:04
In karkoli že bo z odškodninami naj odgovarjajo tisti ki so izbris povzročili! Pro za oškodovanje teh ljudi druga pa za škodo ki so jo povzročili še vsem nam ostalim, ker svoje absolutistične izlete bomo plačali sedaj mi.
PONOS
# 04.02.2013 ob 07:30
Gorenak dela račun brez krčmarja leta in leta sem opozarjal da se je izbrisancem zgodila krivica in bodo dobili za vsak zamujen dan kjer se to vprašanje ne bo uredilo odškodnino.
Zakaj?Ker je Slovenija članica EU.
Veliko komentatorjev posebej člani SDS so trdili da so to manipulanti in špekulanti.To pa zaradi nevednosti in navodil stranke.
Vsak človek ima pravico prevzeti državljanstvo ali ga zavreči.Nekateri ki so živeli in delali v Sloveniji so se odločili da bodo obdržali lastno narodno državljanstvo-na kar imajo pravico.
Takim ljudem bi morala država spisati drug status pač tujcu na začasnem delu z stalnim prebivališčem tako kot ima to urejeno ves civiliziran svet ,ne pa brisat iz stalnega pebivališča.
Teza o tem da bi si lahko uredili status in prejeldržavljanstvo kadar koli ne drži.Saj je bila kršena pravica izbire in svobodne volje.
Oškodovanci bodo lahko ,če ne bodo zadovoljni z odškodnino tožili Slovenijo do sodišča za človekove pravicekjer je kalup že postavljen in bo zelo hitro odločalo,namreč pošiljalo bo le račune Sloveniji.Gorenak se spreneveda dobo ve da je ta država ne neka x povzročila krivico in ta država mora plačat.
Mimogrede tudi tistega reveža ki je izgubil hišo zaradi 100€ bo dobil vse poplačano...
Kdor ne verjame bomoral verjeti.
boomslang
# 03.02.2013 ob 22:19
In, da bo absurd še večji..... Največji takratni zagovornik izbrisa je bil , takrat ( prosto po slovenski poniglavosti ) LEVIČAR... Notranji minister Igor Bavčar...hehehe....
Wasabi
# 03.02.2013 ob 20:50
Krpani, ampak tukaj se ne gre za to, ali so bili za, ali pa proti osamosvojitvi. Na plebiscitu so se ljudje odločali za samostojnost ali proti. Če je kdo glasoval proti, je glasoval pač proti. Svobodna volja, saj to je menda jasno? Gre se za to, da jim je bilo izbrisano stalno prebivališče in s tem vse nadaljne pravice, ki iz tega izhajajo.
K_ris
# 03.02.2013 ob 20:46
@KRPANI

Vsak je imel možnost dobiti SLOVENSKO državljanstvo in to za 600 tolarjev.

Pri izbrisanih ne gre za dražvljanstvo. Tudi od Italijanov, Nemcev in Avstrijcev, ki so živeli v Sloveniji namreč nismo zahtevali, da prevzamejo slovensko državljanstvo, če želijo še naprej imeti svoje prebivališče v Sloveniji.
dejč
# 03.02.2013 ob 20:45
Straši me, da lahko tako zlobni ljudje zasedajo tako pomembna mesta v državi!!!!!! Zakaj so zlobni ne vem, ampak, da sem na samem z VInkotom bi me bilo iskreno strah za svoje prste in še kaj drugega in to je groza. Tudi pri Vizotu me straši ta hladnost, zaničevalnost in posmeh ljudstvu, žal moram rečt, da od celotnega ustroja SDS se mi zdi Janez še najbolj človeški vsi ostali so kot bi gledal grozljivko!!!!

Kam gremo??????
bori
# 03.02.2013 ob 20:42
Ta SDS je ena sama zgaga nestrpna. Povečini izvira tudi ta problem prav od tam.
Enako je s povojnimi poboji. Stare stvari stalno pogrevati in kuhati jezo med ljudstvom.
Enako je tudi s Pahorjevimi reformami. Prej so bile za nič ali nepotrebne, zdaj pa največji dosežek vlade v enem letu. Ma dajte no mir enkrat.

Deli in vladaj je moto.
minolovec
# 03.02.2013 ob 20:38
kuruc
Nekatere pa grozno boli če pokažeš resnico :)
kjersoncenezaide
# 03.02.2013 ob 20:36
res,ni mi jasno,kako po vseh teh letih,večina ne loči razliko med stalnim prebivališčem za tujca in državljanstvom,to sta ponavljam,dve različni pravni kategoriji,tem 20.000 je bilo odvzeta možnost stalnega prebivališča za tujce,kar je ja,neke vrste birokratski holokaust,zaradi tega dejanja je slovenija bila precej pod kritiko mednarodne javnosti.Ne moreš v normalni državi ljudi izbrisati iz registra prebivalstva,tudi če nimajo slovenskega državljanstva,imajo pa stalni naslov v sloveniji,slovenija je pa storila prav to,in v tem je problem ki ga je storila takratna slovenska oblast.
Wasabi
# 03.02.2013 ob 20:05
Izbrisanim pripada milijonska ODŠKODNINA, politiki odgovorni za izbris pa morajo kazensko odgovarjati!

Ja saj, če bodo pedesetim izplačali, bo že milijon. Ne razumem, zakaj morajo odškodnine iti iz državnega denarja. Saj se ve, kdo je napravil izbris. In tem nekaj deset milijonov res ne bi smel biti prevelik znesek za izplačilo žrtev izbrisa. Čisto tako, da s sebe sperejo sramoto, predpostavljam, da nekaj malega vesti pa že imajo..
jan15
# 03.02.2013 ob 19:54
Gorenak: "Ne vidim razloga, da bi izbrisani dobili več kot tisti, ki so trpeli v Dachauu ali na Rabu"

To je pa dobra ugotovitev.
favory
# 03.02.2013 ob 21:56
@vojnaslo91
plačal boš enako kot jaz...in oba bova plačala zaradi neumnosti in prepotentnosti nekaterih v tistih letih. Ampak ti in tebi podobni ne obsojate te neumnosti in prepotentnosti...ampak raje obsojate žrtve.
Wasabi
# 03.02.2013 ob 21:35
boomslang, smisel debate je v tem, da se pozornost odvrne od resničnih težav. Kot vedno;)
Wasabi
# 03.02.2013 ob 20:46
Če bi vzeli državljanstvo, bi menda imeli tudi stalno bivališče!!

Še zdaj ne razumem, kje je pisalo oz. piše, da je državljanstvo pogoj za stalno pribivališče?
Jezni Smrk
# 03.02.2013 ob 20:44
Sovražim bumbarje.
mucek113
# 03.02.2013 ob 20:17
vnuk@

Se strinjam. Samo to da je to pač "napaka" ne moremo reči. Bila je zavestna odločitev, da se nekaj pavšalno naredi. Sem pa tudi sam mnenja da je bilo več špekulantov, ker cifra je nenormalno velika, da bi bilo v tako majhni državi toliko ljudi brez enega papirja da obstajajo.
PONOS
# 04.02.2013 ob 07:39
Tisti ki so zakuhali ogromne stroške ,se gredo še naprej populizem namesto da bi sprejelii odgovornost imamo posnetke v arhivu kot dokaz .Krivci bi morali plačati nastalo škodo iz lastnega žepa ve se kdo je povzročil in spisal tak zakon in ve se kdo je oviral da se zadevo uredi ...
toldo
# 03.02.2013 ob 23:00
Med temi izbrisanimi je bilo veliko nespoštljivcev slovenske samostojnosti, ignorantov, dvomljivcev, tudi potencialnih antidržavnih elemntov, ki bi do izraza prišli v bolj neodločeni in daljši vojni............ ampak, to ne spremeni dejstva da so naši jodlarji v zmagovalnem zanosu pavšalno rešili "vprašanje jugovićev" in zdaj ga bomo zaradi tega tudi pavšalno precej najebali.......

Res je prekrasen občutek, ko človek ne samo posluša desničarske neumnosti, ampak jih mora potem še plačevati................fantastično!!
!
severna zvezda
# 03.02.2013 ob 22:32
Gorenak: Ne vidim razloga, da bi izbrisani dobili več kot tisti, ki so trpeli v Dachauu ali na Rabu

......jaz pa ne vidim razloga, da si ti notranji minister, še manj, da marginaliziraš položaj izbrisanih, še huje pa, da povsem druge, a podobne ideološke okoliščine postavljaš na skupno valovno dolžino! ........in to spervertirano izjavi nek zafrustriran osebek, katerega komanda - vlada je pred meseci izvedla še eno perverzijo: marginaliziranje žrtev vojnega in povojnega nasilja: pokojninska reforma in nižanje le-teh posameznikom, tudi taboriščnikom!

.......Fuj in sramota, fuj Gorenak! Sram te bilo, človeček nizkotni!
bleeeee
# 03.02.2013 ob 21:36
Če imajo vsi opankovići vse urejeno, tisti, ki to niso, se niso HOTELI prilagaoditi razmeram.

Zlobna zlobna Konvencija o varstvu človekovih pravic in temeljnih svoboščin, ker ne predvideva, da lahko ljudi, ki se nočejo naučiti slovensko ali zaprositi za državljanstvo, zradiramo iz registra stalnih prebivalcev.
Tspace
# 03.02.2013 ob 21:25
Gorenak: "Ne vidim razloga, da bi izbrisani dobili več kot tisti, ki so trpeli v Dachauu

to je tipična izjava nacista, ki bi raje videl, da bi tisti ki so trpeli v Dachauu in preživeli dejansko tam umrli, enako pa za izbrisane!!!
sdSSu se bliža konec!!!
gotofi ste!!!

btw, gorenjak, še kr hodiš v nočne bare k striptizetam??
komsomolec
# 03.02.2013 ob 20:44
kjersoncenezaide
# 03.02.2013 ob 20:36
res,ni mi jasno,kako po vseh teh letih,večina ne loči razliko med stalnim prebivališčem za tujca in državljanstvom,to sta ponavljam,dve različni pravni kategoriji,tem 20.000 je bilo odvzeta možnost stalnega prebivališča za tujce,kar je ja,neke vrste birokratski holokaust,zaradi tega dejanja je slovenija bila precej pod kritiko mednarodne javnosti.Ne moreš v normalni državi ljudi izbrisati iz registra prebivalstva,tudi če nimajo slovenskega državljanstva,imajo pa stalni naslov v sloveniji,slovenija je pa storila prav to,in v tem je problem ki ga je storila takratna slovenska oblast.

Ni jim jasno, zato pa nahujskani in polni sovraštva do jugoslovanov volijo desnico!
slovenec5
# 04.02.2013 ob 08:31
Le kje so zdaj tisti, ki so trdili, da nikoli ne bo izplačil odškodnin..... Pobrali so glasove na volitvah, Slovence pa spet nategnili......

Tako kot je uspelo funkcionarjem rdeče oblasti, da so se delali ovčke, nato pa obrali Slovence, tako bo sedaj upelo vsem tistim, ki so kalkulirali leta 91 in po večkratnih pozivih niso zaprosili za Slo državljanstvo. Nekateri pa so celo slavili vsak prelet Yugo letal.....

So seveda izjeme, tem se seveda tu opravičujem..........
Robert Kaše
# 04.02.2013 ob 08:01
Na osnovi centralnega internega navodila Ministrstva za notranje zadeve pod vodstvom ministra Igorja Bavčarja in državnega sekretarja Slavka Debelaka so državni organi februarja 1992 po izteku roka izbrisali posameznike iz registra stalnih prebivalcev, s tem pa so "izbrisani" izgubili tudi ekonomske in socialne pravice, ki so bile vezane na status stalnega prebivalca.
(vir: http://sl.wikipedia.org/wiki/Izbrisani)

Ju bo Republika Slovenija tožila zaradi malomarnosti pri delu?
PONOS
# 04.02.2013 ob 07:53
B in .
če se odpraviš v Nemčijo delat oziroma dobiš službo..najameš ali kupiš stanovanje to je tvoje stalno prebivališče,ne boš pa zaradi tega primoran vzeti nemškega državljanstva ostaneš slovenski državljan.Si pač tujec na začasnem delu z stalnim prebivališčem.
Če država te opcije ne omogoča krši človekove pravice.Enostavno...Vsaka oseba ima pravico do izbire,nobena država ne sme sistemsko prisilit osebo na sprejem državljanstva če tega ne želi ampak omogočit takim osebam drugačen status.Ne pa zaradi nesprejetja državljanstva povzročiti izbris iz stalnega prebivališča????
PONOS
# 04.02.2013 ob 07:34
Če se pri nam človekove pravice in pravna država razlaga kar tako in ne spoštuje.
Se pa spoštuje v EU.
Tako bo in nič drugače.
rudes
# 04.02.2013 ob 01:00
Vprasanje za milicnika Vinka.

Vinko, vidis ti razlog, da dobijo politicne stranke "povisico", ki jo placamo strankam davkoplacevalci? Jaz resnici na ljubo razloga ne vidim.

Dokler drzava reze socijalne transferje, jemlje upokojencem, delavcem, veteranom? Dokler drzavljani pomagamo s prostovoljnimi prispevki otrokom iz socijalnega dna?

Isti cas pa si politiki (stranke) v parlamentu izglasujete povisanje? Ma gravzate se mi Vinko, vsi politiki. Eden najgnusnejsih pa ravno milicnik in......... Ma je krog hudicevo sirok. Presirok.
vojnaslo91
# 04.02.2013 ob 00:20
Ikarus # 04.02.2013 ob 00:16

Denar bo šel iz proračuna, kar pomeni iz tvojega žepa, zanima me na kakšen način boš to preprečil...
jo-jo
# 03.02.2013 ob 22:54
@zyor:
Mešaš hruške in jabolka... Italijanska, madžarska, ter avstrijska manjšina so avtohtone manjšine, ker živijo že stoletja pri nas,...

No temu se pa reče sprenevedanje. Zakaj? Kaj ti resnično verjameš, da so bili edini tujci živeči na našem ozemlju zgolj pripadniki avtohtonih manjšin in priseljenci z juga? A si prepričan, da ni bilo kakšnega Nemca ali pa Čeha...morda Američana? A njih so "zbrisali"?
Wasabi
# 03.02.2013 ob 22:13
MIRNČAN, če pa ti ne znaš presenetiti, potem pa tudi nobeden ne zna. Zdaj si od Dela link prilepil, saj prav vidim... Kot je že nekdo včeraj dejal, ti si direkt za k Virantu;)
fur80
# 03.02.2013 ob 21:51
Ma kaj te bo eno Evropsko sodišče govorilo!? Kaj te to so za eni pajaci, pač ne priznamo sodišča pa je, kot ne priznamo komislije in ostalega pravnega sranja. Kaj je to ustava? Bonitetne ocene ja padajo in ne ga srat zaj še z nekimi sodišči, vse nagnat Janšana pa za maršala pa bo, ocena bo sigurno skočla za kako odstotno točko. :D
favory
# 03.02.2013 ob 21:42
@vojnaslo

Zakaj pa si se prepoznal za fašista? Ker sovražiš jugoviće do te mere, da si jim privoščil izbris? Če sploh veš kaj je bil izbris.... In ker je treba sovražiti in izbisati vse, ki niso "naši"? Če si obakrat odgovori z DA, potem si fašist, ja. (če dodamo še oboževanje Vodje...pa sploh)
foteljas
# 03.02.2013 ob 21:39
Do neke mere pa tudi morebitno cincanje izbrisanih v tistih časih gre razumeti...rasli smo v Yugi, vsi enaki in bratje, oni ( no, ne vsi) niso razen delovnega mesta imeli kaj veliko z novonastalo Slovenijo, za katero se pa tudi ni vedelo, kam bo zaplula..in so ziheraško čakali...to pa kljub vsemu ni tak greh, da jih potem kaže za_ _bavati dvajset let..??..Je pa situacija od primera do primera drugačna, tako da.....
Malo za hec ; če bi sam slutil, kakšna tiranija bo nastala pri nas v tem času, bi najbrž tudi še enkrat premislil, he, he...
boomslang
# 03.02.2013 ob 21:36
kinpur.... Obrni se na evropsko sodišče za človekove pravice, pa naj ti razložijo...
favory
# 03.02.2013 ob 21:32
Ma, mali slovnski fašitki...lahko modrujete v nedogled in opletate s tem, kakšni pokvarjeni potuhnjenci da so bili eni tam jugovići.....ampak na koncu bomo po direktivi Evrope, ki menda vsaj nekaj še da na človekove pravice, prav vsi plačali tisto ideološko neumnost, da je bilo treba ljudi na tak način uničiti. Pa naj Janša, če je že tak jack in se hvali s podporo Mercklove in vse evorpkse Ljudske stranke prperiča te njegove Evropjece, da je on in kompanija bella imela takrat prav, ko je izvedla upravni genocid....sorry, drugače tega ne morem imenovati.
Wasabi
# 03.02.2013 ob 20:45
Sprašujem se, ali je notranji minister sploh primeren za dajati sodbe in primerjave med izbrisanimi in žrtvami koncentracijskih taborišč.
Starliner
# 03.02.2013 ob 20:42
@ mucek113

Tisti, ki so izbris povzročili ozioma se z njim strinjajo (beri: so podpirali ali še podpirajop tako politiko), ti pač ne bodo dajali plusov...
Kazalo