Simona Kustec Lipicer je bila sprva med predlaganimi kandidati tudi sama. Vendar pa so po njenih besedah po temeljitem pogovoru v stranki in posebej s predsednikom vlade ugotovili, da je funkcija vodje poslanske skupine izjemno pomembna in odgovorna ter v tem trenutku terja
Simona Kustec Lipicer je bila sprva med predlaganimi kandidati tudi sama. Vendar pa so po njenih besedah po temeljitem pogovoru v stranki in posebej s predsednikom vlade ugotovili, da je funkcija vodje poslanske skupine izjemno pomembna in odgovorna ter v tem trenutku terja "več kot polnega človeka, ki je že pridobil prve izkušnje za vodenje poslanske skupine". Foto: BoBo

Vodja poslancev SMC-ja, Simona Kustec Lipicer, je povedala, da obstaja ožji krog morebitnih naslednic in naslednikov Klavdije Markež, ki je zaradi očitkov o plagiatorstvu v magistrskem delu po le dveh dneh odstopila, zapustila pa tudi poslanske klopi. SMC kandidate po besedah Kustec Lipicerjeve išče tako v poslanski skupini kot med drugimi člani SMC-ja in v širši strokovni javnosti. Sama ostaja vodja poslanske skupine, sta pa med morebitnimi kandidati poslanca SMC-ja Jasna Murgel in Mitja Horvat. Televizija Slovenija pa medtem poroča, da po neuradnih informacijah zanimanja za ministrsko funkcijo v največji poslanski skupini ni.

Premier Miro Cerar bo z vsemi mogočimi kandidati za ministra za izobraževanje, znanost in šport opravil razgovor in se na tej podlagi odločil, je v izjavi novinarjem danes povedala Kustec Lipicerjeva.

Kot so že poročali nekateri mediji, je bila sprva med predlaganimi kandidati tudi sama. Vendar pa so po njenih besedah po temeljitem pogovoru v stranki in posebej s predsednikom vlade ugotovili, da je funkcija vodje poslanske skupine izjemno pomembna in odgovorna ter v tem trenutku terja "več kot polnega človeka, ki je že pridobil prve izkušnje za vodenje poslanske skupine". Tako ostaja na tem mestu, je pojasnila.

O menjavi resorjev med SMC-jem in SD-jem, ki išče novega ministra za obrambo, pa po zagotovilih Kustec Lipicerjeve ni bilo govora.

Predsednik vlade Cerar je v današnji izjavi novinarjem že pojasnil, da v teh dneh nadaljuje selektivni pristop pri iskanju novega ministra za izobraževanje. Merilo ne more biti le strankarsko, je prepričan Cerar, čeprav so po njegovih besedah vedno veseli, če najdejo za kakšno mesto najboljšega med člani stranke.

Iskanje novih ministrskih obrazov
Iskanje novih ministrskih obrazov