Kuštrin je izpostavil napake pri implementaciji plačnega sistema v državni upravi, Miščević zatrjuje, da je bilo napak v javni upravi najmanj. Foto: MMC RTV SLO
Kuštrin je izpostavil napake pri implementaciji plačnega sistema v državni upravi, Miščević zatrjuje, da je bilo napak v javni upravi najmanj. Foto: MMC RTV SLO

Predsednik zdravniškega sindikata Fides Konrad Kuštrin je v sredinih Odmevih na TV Slovenija dejal, da je bilo pri implementaciji plačnega sistema največ napak v državni upravi in šolstvu, zaradi česar je bil državni proračun prikrajšan za 53 milijonov evrov. To je po njegovih besedah pred letom povedala ministrica za javno upravo Irma Pavlinič Krebs.

O teh napakah pa se zdaj ne govori, niti ni odgovora, kako se bodo odpravile, lotili pa se bodo najzahtevnejšega dela - dežurstva, ki ga zdravniki morajo opraviti, je poudaril Kuštrin. Vlada namreč želi zmanjšati plačilo dežurstev.

Miščević: Resnica je obratna
Na njegove izjave se je odzval vodja sindikalne pogajalske skupine za državno upravo Dušan Miščević in izrazil oster protest. "Resnica je obratna. Najmanj napak je bilo v državni upravi. Ugotovljene napake so bile posledice človeškega faktorja in so bile takoj odpravljene," je zagotovil.

"Zaposleni v državni upravi smo zgroženi nad potvarjanjem dejstev, zgroženi smo, da si lahko predsednik sindikata, ki je prosil za podporo stavkovni odbor sindikatov javnega sektorja pri uveljavljanju njihovih stališč, privošči, da za zahvalo za izrečeno podporo govori neresnice in pozornost z njihovih dodatkov preusmerja drugam," je še dodal in napovedal, da lahko Kuštrin pričakuje ustrezen odgovor, ki bo izražen že na naslednji seji stavkovnega odbora, ki bo prihodnji teden.