Zoran Janković zbranim na novinarski konferenci ni hotel izdati, kakšni bodo pravni postopki zoper podjetje Leka. Foto: MMC RTV SLO
Zoran Janković zbranim na novinarski konferenci ni hotel izdati, kakšni bodo pravni postopki zoper podjetje Leka. Foto: MMC RTV SLO
Miran Srčnik
Direktor Leke Miran Srčnik postavlja Zorana Jankovića na laž in zatrjuje, da znaša dolg do njegovega podjetja 3,2 milijona evrov. Foto: MMC RTV SLO

Janković je na novinarsko konferenco prinesel pogodbo, ki naj bi dokazovala, da dolg Grepovega izvajalca pri projektu Športni park Stožice Sektor Beton podjetju Leka ni 3,2 milijona evrov, ampak manj. Dolg za zemljiška dela je po županovih besedah 1,37 milijona evrov, od tega je podjetje Leka prejšnji teden že dobilo izplačanih 300 tisoč evrov.

Janković želi dokumente, ki dokazujejo nasprotno
"Če ima kdo dokumente, ki dokazujejo nasprotno, naj jih pokaže in bomo videli, kdo ima prav," pravi Janković in dodaja, da je praksa, kot jo je izvedlo podjetje Leka z zasedbo Stožic s tovornjaki, zelo nevarna, saj "bo zdaj lahko vsak grozil, da bo nekaj zaprl". Glede pravnih postopkov zoper Leko je Janković dejal le, da bo javnost o tem pravočasno obveščena.

Srčnik:"Do 10. septembra mora biti poplačan celoten dolg"
Za komentar smo poklicali Mirana Srčnika, direktorja podjetja Leka, ki poudarja, da je bila pogodba vredna 3,2 milijona evrov, kar je tudi podpisano z vseh strani. Povedal je, da je del tega zneska že dobil plačan, vendar ni želel izdati, koliko. "Do 10. septembra morajo plačati celoten dolg, 3,147 milijona evrov. Prejšnji teden sem dobil 300.000 evrov, razliko pa je še treba plačati. Nekaj v denarju, kar naj bi bilo ta teden, ostalo so nepremičnine. Oni so se zavezali, so podpisali, pogodbo jaz imam. Vsi vemo, da so laži, kar govori Janković," trdi Srčnik in dodaja, da sam ne laže ter da nekateri mediji že imajo to pogodbo.

Grep zahteva kritje dodatnih stroškov
Podjetje Grep je na MOL poslalo zahtevek po pokritju dodatnih stroškov, ki pa ga po županovih besedah trenutno preučuje supernadzor, katerega naloga je nadzor nad ceno in kakovostjo objektov. "Po končanem supernadzoru bo o zahtevku razpravljal mestni svet," pojasnjuje Janković.

"Policija je vrhunsko opravila svoje delo"
Janković zagotavlja, da je Ljubljana dobro pripravljena na morebitne varnostne grožnje navijačev, ki bi se množično udeleževali športnih dogodkov v Stožicah. "Groženj se zavedamo. Policija je na obeh tekmah pretekli teden vrhunsko opravila svoje delo, zato menim, da smo dobro pripravljeni," je še zatrdil.