Poleg Jankovića so kandidaturo za ljubljanskega župana napovedali še Miha Jazbinšek, Zmago Jelinčič, Damjan Damjanovič in Martina Valenčič. Foto: BoBo
Poleg Jankovića so kandidaturo za ljubljanskega župana napovedali še Miha Jazbinšek, Zmago Jelinčič, Damjan Damjanovič in Martina Valenčič. Foto: BoBo

Ob potrditvi pričakovane kandidature je izpostavil, da so s sodelavci v preteklih osmih letih izpeljali več kot 1.500 projektov, podoben način dela pa lahko Ljubljančani pričakujejo tudi v prihodnosti. Obenem je dodal, da se je za kandidaturo odločil predvsem zaradi dobrega odnosa z Ljubljančani in sodelavci.

Kot svojo največjo prednost pred protikandidati je izpostavil prav svoje dosedanje delo in dosežke. Tako je izpostavil, da je bilo pred osmimi leti kar 32 odstotkov objektov brez kanalizacije, v prihodnjih dveh letih pa jih bo takih le še pet. Ponosen je tudi na mestno življenje ob koncih tedna, rast števila turistov in številne nagrade, ki jih je občina v preteklih letih prejela.

Janković že četrič v boj za glasove
To je že četrta Jankovićeva kandidatura za ljubljanskega župana. Volivce v prestolnici je prvič prepričal leta 2006, ponovno pa so ga izvolili tudi leta 2010, ko je zmagal že v prvem krogu. Položaj župana je zapustil decembra 2011, ko je bil izvoljen za poslanca, vendar se je že marca 2012 po nadomestnih volitvah vrnil na magistrat.

Do zdaj so poleg Jankovića kandidaturo za ljubljanskega župana napovedali še direktor Slovenske filharmonije Damjan Damjanovič, ljubljanski mestni svetnik Miha Jazbinšek, predsednik SNS-a Zmago Jelinčič in podjetnica Martina Valenčič.