Zoran Janković znova ljubljanski župan. Foto: BoBo
Zoran Janković znova ljubljanski župan. Foto: BoBo

To, da me ne bo več v DZ-ju, je za stranko lahko plus, ne minus.

Zoran Janković
Zmagal Janković
Kdo bodo novi župani petih občin?

Jankoviću se je po neuradnih izidih najbolj približala kandidatka NSi-ja in SDS-a Mojca Kucler Dolinar, ki je prejela 25,62 odstotka glasov. Na ljubljanski županski stolček se je želelo zavihteti osem kandidatov. Volilna udeležba je bila 40,79-odstotna.

"Ne bo nobenih sprememb"
Županski kandidat in nekdanji ljubljanski župan Zoran Janković izidov županskih volitev še ni želel komentirati, saj ti še niso zanesljivi. Je pa dejal, da se ne bo, če bo izvoljen, nič spremenilo. "Ne bo nobenih sprememb, vse bo potekalo kot do zdaj," je zatrdil.

Je pa komentiral potezo superministra Žiga Turka v povezavi z Ljubljansko tržnico, za katero je dejal, da je nestrokovna in politična ter da je s tem dejanjem izkazal podporo kandidatki Mojci Kucler Dolinar. Glede sodelovanja med vlado in glavnim mestom pa je znova poudaril, da slabše, kot je, ne more biti. Pričakuje, da bo vlada ugotovila, da je Ljubljana tudi njihovo glavno mesto.

Kucler Dolinarjeva nadaljuje delo v mestnem svetu
Mojca Kucler Dolinar
pa je dejala, da je vesela "zaradi izražene podpore", kampanjo pa označuje za zelo uspešno. Dejala je, da je Ljubljana specifično volilno telo, znotraj katerega so volivci podprli nekoga, "ki ima izrazito avtokratski način vodenja". Dodala je, da kaže, da si ljudje želijo drugačnega sloga vodenja, sama pa bo delo nadaljevala kot svetnica v mestnem svetu.

Nadomestne županske volitve v Ljubljani so bile potrebne, ker je bil dozdajšnji župan Zoran Janković na predčasnih parlamentarnih volitvah decembra lani izvoljen za poslanca ter se je zaradi uveljavitve nezdružljivosti županske in poslanske funkcije moral posloviti od županovanja.

To, da me ne bo več v DZ-ju, je za stranko lahko plus, ne minus.

Zoran Janković
Zmagal Janković
Kdo bodo novi župani petih občin?