O projektu Stožice je Janković dejal, da je končna cena Stožic narejena z obračunom in znaša 119 mio euro brez DDV.
O projektu Stožice je Janković dejal, da je končna cena Stožic narejena z obračunom in znaša 119 mio euro brez DDV. "Od tega smo pobotali 81 mio na račun javno zasebnega partnerstva, ki omogoča zasebnemu partnerju le stavbno pravico, da na zemljišču MOL izgradi trgovski center z garažno hišo. Poročilo je pregledal tudi nadzorni odbor, ki ni našel nepravilnosti," je navedel. Foto: BoBo

"O izvolitvi župana odloča le glas Ljubljančank in Ljubljančanov. Ta glas je dokončen in niso možna razna preigravanja, kot so bila po lanskih parlamentarnih volitvah," je dejal Zoran Janković.

V MMC-jevem spletnem klepetu je kandidat za župana Ljubljane Janković dejal, da bo delo v primeru ponovne izvolitve nadaljeval enako kot v preteklih petih letih. Prioritetne naloge, ki se jih bo lotil so komunalna infrastruktura, izgradnja mostu pri Cukrarni, nove kolesarske steze, zaključek projekta Rcero, izgradnja neprofitnih stanovanj, čistilne naprave, prenova nekaterih šol in izgradnja vrtca v Podutiku. Prepričan pa je tudi, da se bomo kopali v Ljubljanici, in sicer ko bodo vsi objekti priklopljeni na kanalizacijo.

Vsebino celotnega klepeta si lahko preberete tukaj.

Glede zadolžitve MOL-a je povedal, da je bila zadolžitev na 31.12.2011 134 miljonov evrov, "skupaj s poroštvi, ki smo jih dali našim zavodom". "Zakon nam omogoča 40 mio večjo zadolžitev od trenutne. Navedeno zadolžitev lahko MOL povrne v slabih dveh letih, če ustavi samo investicije," je pojasnil in dodal, da je bila ob začetku prvega mandata leta 2006 zadolžitev Ljubljane 57 milijonov evrov.

Janković meni, da s svojo kandidaturo ni izdal volivcev
Na vprašanje ali se mu ne zdi, da je s svojo ponovno kandidaturo izdal volivce je Janković odgovoril, da ne, ker je že v času volilne kampanje povedal, da kandidira za izvršilno funkcijo. "Z uspešno volilno kampanijo smo na volitvah zmagali. Pozitivna Slovenija ima v parlamentu največje število poslancev, od tega tretjino iz Ljubljane," je dejal.

Ne glede na vse Janković ostaja na področju politike, kot predsednik Pozitivne Slovenije. Dodal pa je še, da se "takega politikantstva, kot je bilo pokazano po volitvah", ne gre.

MMC je na spletne klepete povabil vse kandidate za mesto župana/županje Ljubljane. Razvrstitev klepetov si oglejte tukaj.