Minister za javno upravo meni, da se sindikati izogibajo odgovornosti za dogovor. Foto: BoBo
Minister za javno upravo meni, da se sindikati izogibajo odgovornosti za dogovor. Foto: BoBo

Sicer je Koprivnikar poudaril, da stališče vlade ostaja enako in da bodo nadaljevali usklajevanje zakonskih podlag, nato pa se bodo vrnili za pogajalsko mizo in reševali posamezne ukrepe. Obenem pa poudarja, da so bila pričakovanja sindikatov nerealna in neizvedlljiva, in dodaja, da je vlada vse podpisane dogovore tudi izpolnila.

Koprivnikar pravi tudi, da se sindikati v svojih izjavah izogibajo odgovornosti za dosego dogovora in odgovornost za to, da ga niso dosegli, prelagajo na vlado. Ob tem je dejal, da je odgovornost tu obojestranska, saj "se lahko dogovarjamo le v okviru danih možnosti." Minister ugotavlja tudi, da so grožnje sindikatov del njihovega načina komuniciranja, in jih sprejema kot nekaj ustaljenega.

Kot je znano, so sindikati javnega sektorja z ogorčenjem sprejeli odločitev vlade o prekinitvi pogajanj za sproščanje varčevalnih ukrepov. Sindikati so začeli pripravljati sindikalni pritisk, zahtevajo pa tudi sestanek s premierjem Cerarjem. V petek bodo imeli nov sestanek, ko bodo razpravljali o nastalem položaju. Vlada bo v petek nadaljevala tudi pogajanja s policisti.