Kdo bo od oktobra
Kdo bo od oktobra "vladal" v mestu ob Dravi, še ni jasno. Foto: Mestna občina Maribor
Maribor: Kangler po Kanglerju?

Dozdajšnji župan Franc Kangler, SLS, je optimističen, saj napoveduje gladko zmago brez drugega kroga volitev.

Pri SD-ju je kandidaturo napovedal Bojan Horvat, ki je v politiki aktiven šele tri leta, sicer pa je po poklicu inženir elektronike, zaposlen pri elektrodistribucijskem podjetju. Tudi Horvat je samozavesten, saj stranki napoveduje tudi največ sedežev v mestnem svetu.

Prvi, ki pa je kandidaturo uradno napovedal, je Gregor Jager, ki nastopa na listi Zaresa, a je politično tako rekoč neznan. Sicer pa je lastnik pekarne v Mariboru, v tem poslu pa ima več kot 20 let delovnih izkušenj, je za TV Slovenija poročal Matej Korošec.

DeSUS je kot svojega kandidata prijavil Janeza Ujčiča, ki je do zdaj nastopal kot samostojni svetnik Mariborske liste. Pred volitvami je zapustil tudi uredniški položaj na komercialni televiziji.

Uradni kandidati še Ambrožič, Piberlova in Orešič
Dozdajšnji član SMS-a Borut Ambrožič ml. pa kandidira z novo Stranko medgeneracijske solidarnosti in razvoja. Sicer je zastopnik pacientovih pravic in kulturni delavec.

V politiko pa se s tekmo za županski stolček vrača tudi Monika Piberl, Glas žensk Slovenije, ki je leta 2007 kandidirala tudi za predsednico republike, za TV Slovenija pa je med drugim dejala, da se je v Mariboru, kadar koli je bila na kakšnem pomembnem položaju ženska, stvar hitreje premikala.

Med strankami, ki so že predstavile svoje kandidate, je še LDS s podjetnikom Tomažem Orešičem. Neuradni kandidat SDS-a je arhitekt Tomaž Kancler. Številne stranke in liste pa kandidatov še niso predstavile.

Maribor: Kangler po Kanglerju?