Po Gantarjevih besedah je Ljubljana pisano mesto in se v njej s svojim
Po Gantarjevih besedah je Ljubljana pisano mesto in se v njej s svojim "distinktivnim in jasnim programom in usmeritvami" najde tudi njihova lista. Foto: MMC RTV SLO

Kandidat za župana stranke Zares je direktor Mednarodnega inštituta za trajnostni razvoj, politiko in diplomacijo športa Milan Hosta, ki pravi, da kot filozof športa na stvari gleda "malenkost drugače" in da nikogar ne "pelje v boj, ampak samo naprej".

Med svetnike pa bi stranka rada uvrstila med drugim tudi direktorja direktorata za energijo Janeza Kopača, jedrsko fizičarko Nadjo Železnik, raperja Darka Nikolovskega in predsednika ljubljanskega podmladka Zares Aktivni Iztoka Skoka.

"Ne gre za boj med Jankovićem in Janšo"
Na listi kandidatov za svetnike je na zadnjem mestu vpisan predsednik mestnega odbora stranke in predsednika parlamenta Pavel Gantar, ki pravi, da so na listo uvrstili mešanico mlajših in svežih imen ter tudi starejših in v politiki izkušenejših ljudi.

Dodaja, da je ena izmed njihovih nalog tudi prepričati Ljubljančane, da pri volitvah ne gre za boj med "Jankovićem in Janšo, ampak za boj za to, kdo bo dobro upravljal mesto in kdo ga bo znal upravljati še boljše, kot je upravljano danes".

Ponovno bi uvedli tramvaj
Zavzemali se bodo tudi za to, da Ljubljana dobi tramvaj. Kot je dejal Gantar, bi morali biti "do leta 2013 pripravljeni projekti za sofinanciranje iz EU-ja", zato bodo zahtevali spremembe občinskega strateškega načrta.