Tudi v Kranju je pred drugim krogom napeto. Foto: BoBo
Tudi v Kranju je pred drugim krogom napeto. Foto: BoBo

Kot piše Delo, je Trilar, predsednik stranke Več za Kranj, policiji ovadil organizatorja kampanje, zdajšnjega župana Bogataja, zaradi domnevnega podkupovanja volivcev, zahteval pa je tudi prekinitev in razveljavitev predčasnega glasovanja.

Trilar je pojasnil, da je domnevno podkupovanje potekalo tako, da je hostesa pri Bogatajevi stojnici nedaleč od volišča v občinski stavbi ljudem ponujala čevapčiče, če gredo volit predčasno. Trilar pri tem navaja pričo, ki je dejala, da ji je Bogatajeva hostesa ob tem izročila kupon za čevapčiče in prišepnila, naj obkroži dvojko. Kupon sicer velja za čevapčiče v restavraciji Center v lasti Milana Podgorška, Bogatajevega svetovalca, je dejal Trilar.

Bogataj zanika in obtožuje Trilarja
Bogataj, organizator svoje kampanje, je deljenje čevapčičev zanikal. Priznal je, da je gostinec delil letake za degustacijo, vendar da na njih ni napisano, naj se voli zanj. Glede Trilarjeve ovadbe je po poročanju Dela Bogataj dejal, da mu je žal, da Trilar ni ovadil sebe. Kot je dejal, so njegovi privrženci v prvem krogu delili letake, na katerih je pisalo, da dobi darilo, kdor voli Trilarja.

Bogataj bo izide volitev sicer pričakal ravno v omenjeni restavraciji Center, kar je za Delo potrdil tudi njegov svetovalec Podgoršek, ki pa je zatrdil, da z deljenjem čevapčičev ni povezan.

Prijava krive ovadbe
Bogataj je poslal sporočilo za javnost, v katerem je oznanil, da je bila na Policijsko upravo Kranj podana prijava suma storitve kaznivega dejanja krive ovadbe in suma storitve kaznivega dejanja kupovanja volilnih glasov za županskega kandidata Boštjana Trilarja.