Moja dežela - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Moja dežela - Arhiv
In kaj o revščini menijo SDS, Levica, NSi in Stranka AB? Sedmim parlamentarnim strankam smo zastavili sedem vprašanj o revščini v Sloveniji; odzvali se niso le Socialni demokrati, torej stranka, ki edina v svojem imenu eksplicitno poudarja, da je socialna.
Kaj o revščini menita SMC in DeSUS? Sedmim parlamentarnim strankam smo zastavili sedem vprašanj o revščini v Sloveniji; odzvali se niso le Socialni demokrati, torej stranka, ki edina v svojem imenu eksplicitno poudarja, da je socialna.
Pisma državljanov: O, kako si želim, da odidemo skupaj. Obupana sem, samo vi mi lahko pomagate. Mož mi umira. Sama delam, ne delam - garam. Imava hči - gimnazijko.
Pod mostovi ali kako živijo ljudje, ki so padli pod prag revščine Dokumentarec Pod mostovi razgalja bedo, v kateri živi vse več državljanov Slovenije.
"Občutek imam, da se vračamo v 19. stoletje, ko socialne države še ni bilo" Zaposlitev in revščina v preteklosti nista hodili z roko v roki, danes pa zaposlitev ne zagotavlja več poti iz revščine, pod prag tveganja revščine niso padli zgolj številni prekarci, ampak se jim, ...
Pisma državljanov: S hčerama se komaj prebijemo čez mesec Pozdravljeni, na vas se obračam v obupu in upanju, da mi kot materi samohranilki lahko pomagate. Sem mati dveh hčera in le s težavo se prebijamo čez mesec, če sploh.
Pisma državljanov: S hčerko sva v stiski, ki je ne zmoreva več rešiti sami Spoštovani, dobila sem namig, da se obrnem na vas, ker sva se s hčerko znašli v finančni in materialni stiski, ki jo ne morem več rešiti v domači občini.
Novi obrazi revščine: zaposleni, a revni "V skoraj vsaki peti družini, ki prihaja po pomoč, je vsaj eden izmed staršev zaposlen, pa kljub temu ne zmorejo plačati niti osnovnih položnic," pravi psihoterapevtka Branka Strniša.
Revščine v Sloveniji vse več tudi med zaposlenimi V zadnjem času je opazna velika težava revščine - ne le pri brezposelnih, temveč so od socialnih podpor vse bolj odvisni tudi zaposleni.
Pisma državljanov: Potrebujem pomoč, ker mi grozijo z rubežem Pozdravljeni! Obračam se na ZPM Moste-Polje, potrebujem pomoč, ker mi upniki in izterjevalne službe grozijo z rubežem premičnin in nepremičnine!
"Biti reven pomeni biti izključen iz družbe, stigmatiziran, nevreden … pomeni biti izgubljen in zapuščen" Anita Ogulin je ime, ki ga pozna že skoraj vsak; če ga ne bi, bi namreč pomenilo, da se revščina v Sloveniji ne razrašča.
Trije zimski botri - za otroke, ki si včasih želijo le žvečilnega gumija ali službe za mamico "Dedek Mraz, prosim pelji me na lutkovno predstavo, prosim za skodelico za čaj" in "ali mi lahko prineseš žvečilne gumije", so le nekatere "želje" iz pisem otrok iz socialno ogroženih družin iz vse ...
Pisma državljanov: Ne vem, kako naj s hčerko preživiva Pozdravljeni, Ne vem, kako naj s hčerko preživiva. Vse do minimalne plače (600 €) mi trgajo v firmi, v nasprotnem primeru pa na banki, kjer imam blokado.
Revščina bi morala biti razglašena za protiustavno Andraž Teršek je pravni filozof, ki zagovarja poustavljanje – implementiranje ustave v vse pore pravnega sistema. Zato glasno kritizira pojav revščine v Sloveniji.
Pisma državljanov: Enostavno ne zmorem "priti skozi" mesec Spoštovani. Ne vem, če se boste spomnili, ampak v začetku tega leta sem se oglasila pri vas zaradi finančne stiske in položaja, v katerem sem se znašla.
Delež otrok, ki jim v Sloveniji grozi revščina, se povečuje "Da so revni otroci slabše ocenjeni, je katastrofa, zato mora šola za revne otroke, ki nimajo domače pomoči, organizirati enakovredno izhodiščno možnost," je menila Gabi Čačinovič Vogrinčič.
Revščina v Sloveniji grozi vse več otrokom, a še vedno smo pod povprečjem EU-ja Tveganju revščine ali socialne izključenosti je bilo lani v Sloveniji izpostavljenih 16,6 odstotka otrok, v EU-ju pa 26,9 odstotka.
"Še 150 otrok čaka na botra. In nove prošnje prihajajo vsak dan" Pred štirimi leti je Val 202 postal medijski glas Zveze prijateljev mladine Moste—Polje; urednica Nataša Zanuttini se je namreč odločila za podporo njihovemu projektu Botrstvo.
Pisma državljanov: Životarimo in obračamo vsak cent! Spoštovani, sram me je, da vam pišem, a ne vidim več izhoda. MORAM! Pa se je zgodilo tudi meni (po 10-ih letih delovne dobe).
Moja dežela Teden otroka je za nami. Oddaji Dobro jutro in Tarča z Angelco Likovič sta za nami.
1 2
Kontakt

Zgodb ljudi, ki se znajdejo v stiski, je vedno več. Zaupajte nam svojo.

 

Če želite pomagati družinam v stiski:

 

Prejemnik:

 

ZPM LJUBLJANA MOSTE POLJE

 

Proletarska 1, 1000 LJUBLJANA

 

IBAN: SI56 3300 0000 1303 865

 

BIC:HAABSI22

 

KODA NAMENA:CHAR

 

SKLIC: 00 546

Videonovice
Hitra pot do denarja 00:06:10, 05.12.2016
Pomagajmo! 00:07:56, 28.11.2016
Služba, ki ni služba 00:10:24, 21.11.2016
Maribor 2016 00:10:19, 07.11.2016
Revni otroci - zadnji v vrsti 01:17:30, 02.11.2016
Brezplačno kosilo 00:10:10, 17.10.2016
Neenakost v šolskih klopeh 00:53:46, 16.06.2016
Delaj, trpi, molči 00:54:17, 09.06.2016
Darja Zaviršek 00:26:26, 07.10.2015
Bregant: Možgani in revščina 00:08:15, 18.05.2015
POD MOSTOVI, dokumentarni film

Revščina je v Sloveniji še vedno tabu; politiki o njej ne želijo govoriti, mediji o njej le redko poročajo. Čeprav obstajata 2 Sloveniji. Zato v dokumentarnem programu TV SLO nastaja film »Pod mostovi« , ki bo premierno predvajan januarja 2017. Da nevidno končno postane vidno. Z zgodbami državljanov, ki se vsakodnevno borijo za ohranitev lastnega dostojanstva, z mnenji strokovnjakov, ki opozarjajo na nujnost zakonskih sprememb. Skoraj ni vlade, ki od osamosvojitve ne bi pripomogla k sistemski revščini.

Citat

"Tisti, ki imajo denarja na pretek, nikoli ne pozabijo braniti svojih koristi."


Thomas Piketty (Kapital v 21. stoletju)

Številke govorijo

UPOKOJENCI:
- Pod pragom revščine živi 16% upokojencev ali skoraj vsak peti.
- Od 78.000 upokojencev pod pragom revščine jih je kar 55.000 žensk.
- 13.000 jih prejema pokojnino, nižjo od 300 evrov.
- 3.000 jih prejema pokojnino nižjo celo od denarne socialne pomoči (288,81 evra). 

Kazalo