Moja dežela
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.5 od 33 glasov Ocenite to novico!
Revščina, beračenje
Vse več revščine je v zadnjem obdobju tudi med zaposlenimi - med tistimi, ki imajo trajno zaposlitev in najnižje prihodke, med prekarnimi delavci, med delavci, ki imajo skrajšan delovni čas, ter med obrtniki, ki jih je zadela plačilna nedisciplina. Foto: BoBo
false
V projekt Botrstvo je vključenih 4.800 otrok in 4.100 botrov, od leta 2010 do konca letošnjega novembra pa so v okviru projekta razdelili 7,8 milijona evrov pomoči. Foto: Botrstvo
false
Peter Prevc je lani na dražbi ponudil svoje smuči, letos pa bundo, s katero je v lanski sezoni 23-krat stal na zmagovalnem odru. Foto: RTV SLO
VIDEO
Položnice težko plačuje k...

Dodaj v

Revščine v Sloveniji vse več tudi med zaposlenimi

"60 odstotkov prosilcev za pomoč ima neko obliko dela"
6. december 2016 ob 13:35
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

V zadnjem času je opazna velika težava revščine - ne le pri brezposelnih, temveč so od socialnih podpor vse bolj odvisni tudi zaposleni.

"Od naših prosilcev za humanitarno pomoč je 60 odstotkov takih, ki imajo neko obliko dela," je na novinarski konferenci izpostavila predsednica Zveze prijateljev mladine (ZPM) Ljubljana Moste - Polje Anita Ogulin.

Pojasnila je, da v zvezi zadnjih 25 let omogočajo socialno podporo vsem tistim, ki so ob transformaciji našega družbenega sistema ostali na robu, vse več revščine pa je v zadnjem obdobju med zaposlenimi. "Med tistimi, ki imajo trajno zaposlitev in najnižje prihodke, med prekarnimi delavci, med delavci, ki imajo skrajšan delovni čas, ter med obrtniki, ki jih je zadela plačilna nedisciplina," je naštela.

Kot je poudarila, so v zvezi samo v zadnjih dveh letih in pol oskrbeli več kot 4.000 družin oz. okoli 20.000 ljudi.

V Botrstvu razdelili skoraj osem milijonov pomoči
Pred šestimi leti sta v okviru zveze nastala dva pomembna projekta, in sicer Volja vselej najde pot in Botrstvo.

Prvi je celostni humanitarni projekt, prek katerega družine oskrbujejo ne le s finančno in materialno pomočjo, ampak vse bolj nudijo tudi psihosocialno pomoč, je še povedala Ogulinova.

Drugi projekt pa je Botrstvo, ki po besedah njegove pobudnice Milene Štular raste vsako leto. V projekt je vključenih 4.800 otrok in 4.100 botrov, od leta 2010 do konca letošnjega novembra pa so v okviru projekta razdelili 7,8 milijona evrov pomoči. Letos so veliko potrebo po pomoči opazili zlasti med dijaki, zato so vzpostavili Dijaški sklad. Kot je poudarila Štularjeva, namreč dijaki po končani osnovni šoli nimajo denarja, da bi izobraževanje nadaljevali tam, kjer si želijo.

Pomagali tudi v pravnem smislu
V okviru Botrstva deluje tudi brezplačna pravna pomoč, ki jo vodi Nina Zidar Klemenčič. Kot je izpostavila na novinarski konferenci, so v štirih letih, odkar so vzpostavili brezplačno pravno pomoč, pomagali že 1.700 posameznikom oz. družinam. "Svetovanje poteka trikrat tedensko, in sicer ob ponedeljkih, sredah in petkih med 9. in 11. uro po telefonu, nato se dogovorimo za srečanje," je pojasnila Zidar Klemenčičeva.

Po njenih besedah težijo predvsem k cilju, da družine z otroki ostanejo v varnih bivanjskih okoljih, da ni preselitev ali deložacij, čeprav se to še vedno dogaja. "Sistemske rešitve za ta problem še vedno ni, čeprav smo v dveh manifestih opozorili na nujo po vzpostavitvi poroštvenega sklada države za ureditve moratorijev za plačila neprofitne najemnine in drugih stroškov bivanja," je poudarila.

Trije zimski botri in slovenski orel
Zidar Klemenčičeva meni, da bi se morali osredotočiti na to, da Slovenija ne bo država, kjer bi imeli lačne otroke, ampak država, v kateri bo imel vsak otrok enake pravice v času šolanja.

V decembrskem času na ZPM-ju Ljubljana Moste - Polje vzpostavijo še dva projekta, namenjena otrokom. Prvi je Trije zimski botri, v okviru katerega otroci napišejo pismo enemu od treh dobrih mož, donatorji se prijavijo prek istoimenske spletne strani in kupijo darilo za otroka.

V drugem pa tudi letos sodeluje smučarski skakalec Peter Prevc, ki je lani na dražbi ponudil svoje smuči, letos pa bundo, s katero je v lanski sezoni 23-krat stal na zmagovalnem odru. Kot je dejala Štularjeva, dražba poteka na Prevčevi spletni strani, izklicna cena bunde pa je 720 evrov, kar krije stroške letnega botrstva za dva otroka.

T. H.
Prijavi napako
Komentarji
AM
# 06.12.2016 ob 13:49
"Revščina v Sloveniji vse bolj prisotna tudi med zaposlenimi"

Zato pa je vlada znižala davke najbogatejšim in zdravnikom, ki so že itak med najbogatejšimi v javni upravi še dodatno zvišala plače.

Mrš.
ajvard
# 06.12.2016 ob 14:06
revščina je relativna stvar.
Pahor je komaj shajal s tremi jurji mesečno.
MatjazP
# 06.12.2016 ob 13:38
Živel neoliberalizem!
samogledam
# 06.12.2016 ob 14:37
Zakaj se nihče ne zavzame za upokojene delovne invalide....ki so po 30 letih težkega dela pod milim nebom pustili svoje zdravje, za SCT, Metalno, Gradis, Ingrad, Štore in danes prejemajo po 40€ invalidnine ob 400€ Inv.pokojnine...ti stari invalidi so odrinjeni na rob družbe!
Wasabi
# 06.12.2016 ob 13:50
Revščina v Sloveniji vse bolj prisotna tudi med zaposlenimi

A to je 25 let stara novica?
SamoRes
# 06.12.2016 ob 13:42
Socializem nazaj, ob osamosvojitvi nismo glasovali, da želimo kapitalizem. To je sramota, da človek dela in je lačen.
janb
# 06.12.2016 ob 14:34
Kot sem že v eni temi omenil tu. Vsak človek si zasluži spodobno življenje. Razlike med revnimi in bogatimi postajajo večje in še bodo glede na to kar se sedaj dogaja v Sloveniji. V trenutnih razmerah bi minimalna plača za dostojno življenje v Sloveniji morala biti 1000 EUR neto.
REsje
# 06.12.2016 ob 13:56
Pred 25 leti smo imeli sanje. Postali naj bi "nova Švica". Ne samo, da se to ni uresničilo, politiki so nas pripeljali do tega, da po 25 letih delavci nimajo dovolj za preživetje. Izvršbe za neplačanih 80 eur, rubeži, deložacije. Obenem pa financiranje migrantov.
AM
# 06.12.2016 ob 13:51
*

Zato pa je vlada znižala davke najbogatejšim in zvišala plače zdravnikom, ki so že itak med najbogatejšimi v javni upravi še dodatno zvišala plače.
komsomolec
# 06.12.2016 ob 14:03
Postrezite si pri bogatih, vse kar imajo so nakradli.
VevericaStrela
# 06.12.2016 ob 14:57
Ko ti šef pove, da si lahko sploh srečen, da maš službo z minimalcem bi morali zakonsko uvesti en kroše v melono, bi hitro postalo bolje.
gegi
# 06.12.2016 ob 14:31
Res je najbolj žalostno to, da ima nekdo, ki hodi v službo, manjše prihodke kot nekdo, ki je na socialni (precej teh po lastni izbiri).
Ti, ki so na socialni, imajo nato še eno malo morje olajšav in dodatkov (zastonj vrtec, doklade, plačilo nekaterih položnic, 24 ur na dan čas za lenarjenje, saj imajo otroke v vrtcu...).
A ne bi bilo super, če bi se v tej naši ljubi Sloveniji našel nekdo, ki bi uredil vse socialne transferje in da nekdo, ki je na socialni ne more imeti več kot nekdo, ki hodi v službo.
Če pa tistim, ki so na zavodu ponudijo neko delo, pa takoj najdejo celo vrsto izgovorov.
Če ne drugega, gredo pa lahko urejati mestna središča v svojih občinah, barvati ograje, čistiiti potoke...
Mene je šokiralo, ko sem vpisoval otroka v vrtec in je imel nekdo. ki je brezposeln (cel dan doma, ne da pa se mu delati ali pa poskrbeti za vzgojo svojih otrok, ampak raje kofetkajo) prednost pred menoj, ki imam službo in nimam časa, da bi več časa bil z mojim otrokom.
aristotel
# 06.12.2016 ob 15:11
V ustavi pise, da je Slovenija socialna drzava, kar ni res. Kruh jemlje revezem in ga daje bogatim. Za to stanje je odgovoren sMC in jegova ministrica za zdravje.
nonparel
# 06.12.2016 ob 14:43
@gogi
Tvoje razmišljanje je povsem napačno. Zaposleni s takšno minimalno plačo, kot je pri nas, ne morejo več preživeti. Prava je sramota države, da nekdo mora delati za ta drobiž.
Niso socialni transferji previsoki, temveč najnižje plače so krepko prenizke.
abi normal
# 06.12.2016 ob 14:40
Sindikalist Štrukelj: Sloveniji gre dobro
seven7
# 06.12.2016 ob 14:26
Cerara pravi da država cveti.
heron
# 06.12.2016 ob 14:11
a ne ga hecat??
v javnem zavodu prejemajo zaposleni ,z 20 let in več delovne dobe manj kot je minimalna plačaz srednješolsko izobrazbo,..,in potem se sprašujemo o revščini?
a ni Mirko prepovedal takih člankov?
Neljuba resnica
# 06.12.2016 ob 16:12
Star sem čez trideset.
Plača je 550

Stanovanje 400.

Če bi imel pa otroka, pa ne vem kako bi preživela
Park
# 06.12.2016 ob 16:00
V Sloveniji je že 20 let od 25 let odkar smo samostojni na vladi bivša garnitura s podmladkom. To je 80% vsega časa. In se čudimo zakaj ni sprememb na bolje?
paver
# 06.12.2016 ob 15:01
Je treba dohtarjem plače dvignit, pasocialna čelada, pa davčne olajšave za bogataše. Reveži pa naj pocrkajo. Vsak je zase odgovoran ane?
vipmit
# 06.12.2016 ob 14:25
Saj imamo ministrico za delo, socialo in ne vem kakšne možnosti, ki se ne čuti odgovorna.
luckyss
# 06.12.2016 ob 14:38
Ob takšnih podatkih je vsaka debata odveč..tisti zgornji strankarski komentarji plačancev in "natur Butalcev"" pa itak niso omembe vredni..
Torej ti pokazatelji pravijo, da je država oz. njeno vodstvo opravilno nesposobna..
In baje v naši ustavi piše, da smo socialna država..
Komu je to v posmeh ?!

Je pa res, da je spomin na francosko revolucijo in giljotine že precej zamegljen..
garmond
# 06.12.2016 ob 14:28
Najlepše je tem, ki se že vseskozi oklepajo politike, ker za kaj drugega niso sposobni.
patria
# 06.12.2016 ob 14:26
V Sloveniji so vse vlade podpirale predvsem bogate elite in tako in še bolj kot prej to dela Cerar in njegova vlada, tudi SD ni nič kaj boljši , so jih polna usta sociale naredijo pa ničesar , da bi se to tudi v praksi videlo, Erjavec pa dosega sramotne dvige pokojnin 2-3 evre in sedaj se hvali kako bo zahteval regres za vse upokojence, torej bo spet pomagal samo tistim upokojencem , ki imajo najvišje pokojnine in zato sedaj niso dobili regresa , zakaj se ne bori za občutni dvig pokojnin nižjih od 800 evrov, na podoben način kot sedaj dobiji regres, ne on bo kot vsi v vladi nekaj naredil za tiste, ki pač že imajo višje pokojnine, siromaki pač vedno ostanejo siromaki, takšna je naša socialna država, kje si zlata yuga, ki si kljub svojim napakam še vedno bila bistveno boljša za veliko večino prebivalstva kot je ta kapitalistično pokvarjena sedanja slovenija.
M 48
# 06.12.2016 ob 18:08
Želeli ste, sedaj glejte to uspešno zgodbo osamostaljene države Slovenije.Država 2.000 000 miljona ljudi, občina 360 ljudi, birokratskega aparata pa kot za 50.000 000 miljonsko državo.
Vongobongo
# 06.12.2016 ob 16:10
Kok ste desni dolgocasni. Nobena vlada tako desna kot leva ni delala za navadnega cloveka. Vsi si basejo zepe.
Legstrong
# 06.12.2016 ob 15:00
Bravo novinarji,ste pa res hitri.Od kdaj pa je ta revščina med zaposlenimi,od dames zjutraj? Obup.To traja že vrsto let.
Billi
# 06.12.2016 ob 14:29
Zalostno.. Mislim pa da dolgoročna rešitev ni vec socialne pomoci, ampak manj birolracije jn vecja transparentnost v gospodarstu.
recog
# 06.12.2016 ob 14:28
pisati članke o revščini in nič ne ukreniti je nemoralno
Ramus
# 06.12.2016 ob 13:43
Revščina v Sloveniji vse bolj prisotna tudi med zaposlenimi

Kako lepo nam je v združeni Evropi mar ne,... cedita se nam med in mleko v naši "Švici na sončni strani alp"
Mikita
# 06.12.2016 ob 15:57
Pa še tistim, ki lažejo, da je to zaradi migrantov. Enako revščino smo imeli že pred migrantsko krizo. Ta argument z migranti je samo laž, ki opravičuje socialno katastrofo.
Ko je migrantski val popustil, socialno šibkim ni šlo nič bolje, prav nasprotno.
KovacevaKobila
# 06.12.2016 ob 15:43
Zaposlenim, še bolj pa nezaposlenim, priporočam naj vstopijo iz Hrvaške v Slovenijo ilegalno brez dokumentov in naj zaprosijo za azil ko jih policija aretira. Nekaj mesecev bodo živeli na račun države.

G. Cairns. Človek, ki je tudi članek o sistemskem/delodajalskem izkoriščanju zmožen prelevit v protimigrantsko kampanjo.

Človek se nehote vpraša, zakaj sami ne izkoriščate zgoraj opisani ključ do nadvse lagodnega življenja na tuj račun? ... Ali pa nemara življenje tistih štirih prosilcev za azil pri nas le ni tako rožnato?

Človek se prav tako nehote vpraša, kako točno so migranti krivi za to, da vlada in delodajalci porivajo tudi tiste, ki delajo, v revščino?

Ampak hej ... ne pustite se motiti. Še naprej demonizirajte migrante, dokler vam vaši hipercivilizirani, fino oblečeni, z vsemi žavbami namazani rojaki ne slečejo še gate.
paver
# 06.12.2016 ob 15:02
Ane CERAR?
cairns
# 06.12.2016 ob 14:34
Revščine v Sloveniji vse več tudi med zaposlenimi

Žalostno a resnično. Delodajalcem je samo za večji dobiček in so pozabili na tiste ki jim ta dobiček ustvarjajo.
Zaposlenim, še bolj pa nezaposlenim, priporočam naj vstopijo iz Hrvaške v Slovenijo ilegalno brez dokumentov in naj zaprosijo za azil ko jih policija aretira. Nekaj mesecev bodo živeli na račun države.
Zaljudi
# 06.12.2016 ob 17:04
Mislim, da je cas, da se Slovenclji zamislimo nad stanjem v nasi drzavi...
Sram nas je lahko vse!!!
Ljudje garamo, nimamo za kruh, pustimo se maltretirat, dirigirat, serjejo nam v usta...
Koliko casa se?
Ko se pa sprehodis po mestu... So vsi lepi, lepsi, najlepsi...
Svaka cast Slovenclji, svaka cast!
Obsojeni na propast. Torej, ma se kdo JAJCA?
A million dollar question.
bad brains
# 06.12.2016 ob 16:28
Če voliš vsakič isto, rezultat ne more biti drugačen....
jarožir
# 06.12.2016 ob 16:27
poslanci s prejemki nad 4.000€ pa imajo v parlamentu subvencionirano prehrano, frizerja itd.
Takšni paraziti pač ne morejo dojeti stiske ljudi brez dohodka ali pa z minimalno plačo. Ampak to je šele začetek splošnega ubobožanja, saj bodo v kratkem poleg zdravnikov začeli pobirati harač tudi državni uradniki.
timoti
# 06.12.2016 ob 16:19
še primer

Radenska - voda, ki sama teče na površje (vem , da so zraven še druge pi***je, ampak vseeno), samo pri nas je možno - da se iz tega ne da delati dobička, plačevati lepo davke državi in zraven imeti nekaj zaposlenih - in to vse samo zaradi egoista ali dveh - ki si je raje nabasal na hitro žepe, kot pa da bi imeli vse prej našteto....
tomive
# 06.12.2016 ob 15:58
To kar izvolite to imate...

2004 - desnico: znižanje javnega dolga, najvišja gospodarska rast v Evropi, najvišji BDP v zgodovini Slovenije, rast plač - rast standarda
2008 - levico: vase zagledano barbiko, ki sploh ni opazil svetovne krize, rekordno nas zadolži - dobimo revščino
2012 - desnico: ustavi zadolževanje, zategovanje pasu (ZUJF), ki nas reši bankrota
2013 - levico: magistro šiviljo - podre zgodovinski rekord v zadolževanju te države, denar podari privat bankam - revščina se poglobi
2014 - levico: cmerastega lajnača, ki ne more brez dnevne doze afer v svoji vladi - revščina se poglobi
2018 - bo izvoljena zopet levica... reščina se bo še bolj poglabljala...
timoti
# 06.12.2016 ob 15:55
Normalno da je revščina !
mi plačujemo letno miljardo eur za obresti !!!

kaj vse bi se lahko naredilo s tem denarjem !!!
Zakaj se tako malo ljudi sprašuje, komu gre ta denar - za niti s prstnom mignit ??? pardon - migne se s prstom 3-4 klike na računalniku.....

Naj se vem - vsi premieri oz. finančni ministri - ki so v imenu - če gremo po kredite v tujino, bomo imeli gosp. rast - so narodni izdajalci !!!
Staroselec
# 06.12.2016 ob 17:46
Danes sem se zavedel; da je hladilnik prazen, že mesec dni čakam nakazila in z ogromno mikro projekti, ki me terajo, da delam od 6h zjutri do 7h zvečer. Če bi živel pri starcih bi še nekak šlo, tako pa smo štiričlanska družina in to sploh ni hec. Tudi svoje otroke vidim premalo. izčrpan od samozaposlenosti v kulturi. Še dobro, da sem danes prodal lepo ohranjen Fender Bassman ojačevalec iz leta 1972, ki je pomagal, da smo plačal položnice od prejšnjega meseca. Dobro, da mam v kleti še Marshalla JCM 800 iz 1984. Pojedli pa smo že precej glasbene opreme, ki sem jo mislil imeti za uživanje v penzionu..
amigo
# 06.12.2016 ob 17:38
Danes sem bil v OBIju. Inverturo opravljajo Romuni, pripeljali so jih cel avtobus. Ali je to normalno?
Puma
# 06.12.2016 ob 17:32
Tistim, ki pravite, da so vsi lenobe in da lahko vsak poskrbi zase mi povejte kaj naredi človek v tem primeru:
Čez noč si ostal brez službe, imaš tri otroke žena ima službo 1000 € neto, sociala ne da nič, ker si solastnik stanovanja. Šel bi tudi WCje čisti oz. karkoli pa se te znebijo, ker imaš previsoko izobrazbo, ko hočeš poklic v svoji stroki navjklub fantastičnemu CVju ti pa 20 let starejši direktor da vedeti, da si prestar. Na koncu obredeš čisto vsa podjetja v tej deželici. Prijatelji se te pa na hitro znebijo ''saj ti se boš že znašel''. In kje si čez 10let?
timoti
# 06.12.2016 ob 16:08
in kar navadite se....
to ni še nič....

šlo bo samo še na slabše.... smo namreč periferija, ki dela polizdelke za bogatune na severu... krivi smo si sami... da ne bo kdo narobe razumel....

kredite bo treba odplačevati in denar bo potrebno od nekje vzet - zato pričakujte nove davke, predvsem v RS niti slučajno ne čakajmo kakšnih višjih plač....

počasi se bo zdravstvo privatiziralo - in raja bo zdravljena kot pač no - toliko da oddela do penzije - pa potem čimprej krepa.....

res, vsaka vam čast, kako ste nas - "osvoboditelji/osamosvojitelji" nategnili brez vazelina...
zraven pa izropali državo, izčrpali in uničili tovarne, vmes pa se hodi po denar v tujino....

raja ne se čudit, ko bo tujec prišel po naš kvaliteten les, vodo, stegnil roke po dobičku ki ga prinaša tranzit, itn.... vse v imenu - pa saj ste nam dolžni - plačajte....

narodni izdajalci - vsi ki so šli po kredite v tujino - tako da, ko bo začelo goreti - da se ve, kdo je prvi na vrsti !
timoti
# 06.12.2016 ob 15:58
nonparel

# 06.12.2016 ob 14:43
Prijavi neprimerno vsebino @gogi
Tvoje razmišljanje je povsem napačno. Zaposleni s takšno minimalno plačo, kot je pri nas, ne morejo več preživeti. Prava je sramota države, da nekdo mora delati za ta drobiž.
Niso socialni transferji previsoki, temveč najnižje plače so krepko prenizke.


lepo, da zna kdo trezno razmišljat !
Plavix
# 06.12.2016 ob 15:50
Ljudje že 25 let volijo ene in iste ZLSD, LDS=Zares=PS=SMC... na vsakih volitvah vedno znova dobivamo enako koalicijo (z izjemo 2x)... in pričakujejo spremembe!

Saj še osel ni tako neumen, da bi šel 2x na led!
melanholik
# 06.12.2016 ob 15:18
@gegi
Če ne drugega, gredo pa lahko urejati mestna središča v svojih občinah, barvati ograje, čistiiti potoke...

Ne se bat. Če bi bilo navedeno ponujeno kot redna služba s spodobnim plačilom, ne bi bil noben problem najd kandidate. Pri takih predlogih je nekako med vrsticami vselej mišljeno, da tega pa nekako ne bi bilo treba plačat ...
CtrlDelete
# 06.12.2016 ob 14:56
Kako morete pisati take članke, ko veste, da Bavčija takoj začne srček bubat, pa Ivanček gre žalosten takoj v gozd komuniste iskat....
Roll_bar
# 06.12.2016 ob 14:49
To kar podprete na volitvah to imate!
ymnenje
# 06.12.2016 ob 17:45
Samo da se je nasel denar za zdravnike. Ostali pa bomo pac stisnili pasove.
Kontakt

Zgodb ljudi, ki se znajdejo v stiski, je vedno več. Zaupajte nam svojo.

 

Če želite pomagati družinam v stiski:

 

Prejemnik:

 

ZPM LJUBLJANA MOSTE POLJE

 

Proletarska 1, 1000 LJUBLJANA

 

IBAN: SI56 3300 0000 1303 865

 

BIC:HAABSI22

 

KODA NAMENA:CHAR

 

SKLIC: 00 546

Videonovice
Hitra pot do denarja 00:06:10, 05.12.2016
Pomagajmo! 00:07:56, 28.11.2016
Služba, ki ni služba 00:10:24, 21.11.2016
Maribor 2016 00:10:19, 07.11.2016
Revni otroci - zadnji v vrsti 01:17:30, 02.11.2016
Brezplačno kosilo 00:10:10, 17.10.2016
Neenakost v šolskih klopeh 00:53:46, 16.06.2016
Delaj, trpi, molči 00:54:17, 09.06.2016
Darja Zaviršek 00:26:26, 07.10.2015
Bregant: Možgani in revščina 00:08:15, 18.05.2015
POD MOSTOVI, dokumentarni film

Revščina je v Sloveniji še vedno tabu; politiki o njej ne želijo govoriti, mediji o njej le redko poročajo. Čeprav obstajata 2 Sloveniji. Zato v dokumentarnem programu TV SLO nastaja film »Pod mostovi« , ki bo premierno predvajan januarja 2017. Da nevidno končno postane vidno. Z zgodbami državljanov, ki se vsakodnevno borijo za ohranitev lastnega dostojanstva, z mnenji strokovnjakov, ki opozarjajo na nujnost zakonskih sprememb. Skoraj ni vlade, ki od osamosvojitve ne bi pripomogla k sistemski revščini.

Citat

"Tisti, ki imajo denarja na pretek, nikoli ne pozabijo braniti svojih koristi."


Thomas Piketty (Kapital v 21. stoletju)

Številke govorijo

UPOKOJENCI:
- Pod pragom revščine živi 16% upokojencev ali skoraj vsak peti.
- Od 78.000 upokojencev pod pragom revščine jih je kar 55.000 žensk.
- 13.000 jih prejema pokojnino, nižjo od 300 evrov.
- 3.000 jih prejema pokojnino nižjo celo od denarne socialne pomoči (288,81 evra). 

Kazalo